Aquesta és la recepta que presento a LA RECEPTA DEL 15, dels FOGONS DE LA BORDETA. El mes de març està dedicat a LES LLENTIES.
http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/02/20/la-recepta-del-15-de-marc-3/
http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/2012/02/20/la-recepta-del-15-de-marc-3/
És la primera vegada que faig les llenties d'aquesta manera. A la nevera tenia unes mandonguilles fregides, preparades per a fer-les amb salsa. Vaig veure quin era el repte del març...i....vaig pensar.....ho provaré!!!
Vaig seguir el mateix sistema de sempre: anar afegint els ingredients en cru. Normalment, no faig mai les llenties amb sofregit. Ens agraden espesses.
Sempre les faig d'un dia per l'altre.
INGREDIENTS (4 persones, una mica "a ull"):
- 4 grapats de llenties pardines
- 1 grapat d'arròs vaporitzat
- 1/2 carabassó
- 1/2 pot de tomàquet fregit casolà (el faig jo mateixa, a l'estiu)
- 1 pastanaga
- 1ceba petita
- 4 alls
- 1 fulla de llorer
- oli d'oliva i sal
- una mica de pebre roig dolç
- una mica de colorant alimentari
- 8 pilotes
ELABORACIÓ:
- Preparem una cassola amb aigua i encenem el foc. Afegim els alls, la sal, la fulla de llorer i l'oli d'oliva.
- A continuació, hi aboquem la tomaca fregida.
- Tallem a trossets petits (o a gust de cadascú) la ceba, el carabassó i la pastanaga. Ho afegim a la cassola.
- Abans de que comenci a bullir, afegim el pebre roig dolç i el colorant.
- Al cap d'1/4 d'hora, afegim les pilotes.
- Quan hagi passat una 1/2 des de l'inici del bull, hi tirem l'arròs. Ho deixem un quart d'hora més, i podem apagar el foc.
I...com diuen en castellà...."Lentejas, comida de viejas. Si quieres las comes y, si no, las dejas".
A casa nostra...no queda res!!! Ens encantes les llenties!!!!
Buf, i dius que en vas guardar un tupper al congelador, no? Crec que a partir d'ara haurem de provar els plats del 15, serà l'única norma! :P
ResponEliminaTé una pinta genial Olga, moltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
És tot un plaer participar!!!!
EliminaGràcies a vosaltres,Sandra!!!!
Olga
És tot un plaer participar!!!!
ResponEliminaGràcies a vosaltres,Sandra!!!!
Olga
Quines llenties tan bones i la idea de les mandonguilles es genial!!!
ResponEliminaPetons
Qué diferents aquestes llenties, qué bones !!
ResponEliminahan d'estar boníssimes amb la pilota. no se m'hagués acudit mai!
ResponEliminaPTNTS
DOLÇA
Quina pintassa... Han d'estar de vici. Me'n menjaria tres plats seguits ara mateix!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets!
Molt bona proposta Olga!!!! i amb les pilotetes un plat únic perfecte.. petons,
ResponElimina