Top blocs de receptes

dissabte, 10 de març de 2012

CODONYAT

No havia fet mai codonyat fins que la Paquita, companya de l'escola em va dir....."Vols codonys? En tinc un munt a l'hort!!". Fins aquell moment, no m'ho havia proposat mai. Vaig dir-li que sí  que volia, que provaria de fer codonyat. Ella mateixa em va explicar com ho feia. 

Les proporcions són: 
* Per cada quilo de codonys, 750 grs de sucre i el suc d'una llimona. 
Es posa tot en una cassola i es va remenant sovint. Sabrem que el codony està cuit quan haurà canviat de color, quan haurà enfosquit força (1 hora aproximadament). 
Quan està acabat de coure, ho triturem amb la batedora i el posem en safates. 
El deixem refredar i el guardem a la nevera, el deixem reposar i.....ja podem gaudir d'un codonyat casolà!!!!






7 comentaris:

  1. La meva sogra en fa també i queda molt bo amb iogurt o unes galetes! fa molt bon aspecte amb aquest color vermellós.

    ResponElimina
  2. Apa!!! codony per tota la familia i veinat!!! la meva mare el fa també molt bó, així que de moment no li faig el relleu. Petons,

    ResponElimina
  3. T'ha quedat perfecte, quin color tan bonic.
    La meva mare també el fa, està molt bo. A mi m'agrada amb una mica de formatge, l'Idiazabal hi combina molt bé.
    Petons

    ResponElimina
  4. Quants quilos et va donar? Jijiji

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjjjajaaj!! Doncs...no ho recordo, Xènia!!! Vaig fer codonyat per tota la família!!!
      Enguany ja he fet, però amb la Thermomix.
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Aix... Sóc Xènia(l'anònima)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ets autèntica, Xènia!!!!! No canviïs mai!!!!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!