Passa al contingut principal

La Cuina de l'Olga

Cercar en aquest blog

Publicat per La Cuina de l'Olga el dia d’abril 24, 2012
  • Obtén l'enllaç
  • Facebook
  • X
  • Pinterest
  • Correu electrònic
  • Altres aplicacions

  • Obtén l'enllaç
  • Facebook
  • X
  • Pinterest
  • Correu electrònic
  • Altres aplicacions

Entrades populars

Imatge

CREMA DE XAMPINYONS

  La meva humil aportació a la RECEPTA DEL 15!!!!  Amb aquesta crema em va passar lo mateix que amb l'anterior (la crema de porro). Era una manera de "diferenciar" la meva cuina respecte la de la meva mare.  Ha tingut molt èxit la crema de xampinyons. Sempre l'he preparat per algun dinar festiu, sopar amb amics, .........i calenteta, entra molt bé. No té cap complicació! És molt fàcil! En qüestió de quantitats........encara he de millorar. La majoria dels plats els faig una mica "a ull", no compto les quantitats exactes. Poc a poc avançaré en aquest  tema!  INGREDIENTS (4 persones): 250gr-300grs de xampinyons  1 porro gran Caldo  250 ml de nata  Oli d'oliva Sal i pebre ELABORACIÓ: Tallem a trossos els xampinyos i a rodanxes el porro. Posem oli d'oliva a calentar en una cassola.  Sofregim el porro.  Quan porti uns minuts (5 min. aprox), afegirem els xampinyons i continuarem sofregint durant uns 5-8...
Imatge

ROSTIT DE POLLASTRE A LA CASSOLA #1llibre1recepta

Em venia de gust preparar una cassola de pollastre de les de tota vida. Em vaig dirigir al meu raconet de biblioteca de cuina i vaig fer cap directe al llibre de Jaume Fàgrega , La cuina Modernista . A la pàgina 211 del llibre m'esperava la recepta d'aquest pollastre, amb la seva història i diferents variacions segons la zona.  M'ha sorprès saber que a l'època modernista els asts es podien trobar a les cases senyorials i grans cases de pagès. A les llars més humils, les que eren la majoria, utilitzaven la cassola per fer el rostit.  He seguit el consell de la recepta i he utilitzat llard per fer el sofregit. Li dona un gustet especial! I com no, el pal de canyella...el toc especial al rostit.  El que no he posat és la llonganissa fresca...no en tenia en aquell moment. Tinc ganes de tornar a repetir la recepta per veure com de espectacular queda.  Ah! I no ho he fet amb un pollastre sencer, sinó amb cuixes partides en dos. Ja us dic...la p...
Imatge

COCA DE CIRERES DE BENISSANET

                Aquesta és la meva aportació a la RECEPTA DEL 15, dels Fogons de la Bordeta. http://elsfogonsdelabordeta.wordpress.com/   Quan arriba la temporada de les cireres.........anem com a bojos darrere d'elles!!!!! A la Ribera d'Ebre som afortunats per ser  productors de cireres de gran qualitat. Aquesta recepta me la va recomanar la meva companya Sílvia, de Benissanet. Les cireres amb les que està feta són del seu hort. Quan la faig....aquesta coca marxa volant!!!!                                   La base d'aquesta coca és la mateixa que la de la  coca d'avellanes que tinc penjada en una altra entrada. Si voleu fer una coca gruixudeta, feu-la utilitzant tota la massa. Si voleu fer una coca amb una base prima, amb aquesta quantitat de massa us surten dues coques. Podeu triar entre treure els pinyols a les cireres o no...
Amb la tecnologia de Blogger