La recepta que us presento és la meva col·laboració bloggera amb el GRAN RECAPTE D'ALIMENTS, del 30 de Novembre de 2012.
Aquestes llenties són molt normals, molt senzilles, molt del dia a dia. Però....sabeu què???? Són les que més agraden a casa nostra. Jo les preparo a la nit i ens les mengem al dia següent per dinar (excepte quan faig vacances).
No hi ha cap sofregit, es fan en cru. Quasi que es fan soles!!!!! El xoriço el podeu canviar per pernil salat o....per res!!!!
També podeu afegir un grapat d'arròs.
INGREDIENTS:
- Llenties de cocció ràpida de la classe que més us agradi(1 grapat per persona)
- Alls (4 o 5)
- 1 fulla de llorer
- Tomaca fregida casolana (dues cullerades)
- Ceba, pastanaga i carabassó tallats a trossos petits
- Xoriço tallat a trossets
- Pebre roig dolç (si no li poseu xoriço podeu posar una mica del picant)
- Aigua (fins cobrir les llenties)
- Oli d'oliva
- Sal
ELABORACIÓ:
- A la cassola posem les llenties, dues cullerades de tomaca fregida la ceba, els alls, la fulla de llorer, l'aigua, un rajolí d'oli d'oliva i la sal. Ho portem a ebullició.
- A continuació, afegim el carabassó i la pastanaga. Quan torni a bullir baixem el foc i les deixem coure a poc a poc fins que estiguin cuites.
BON PROFIT!!!
Bonissimes i molt facils de fer!!!!!
ResponEliminaI es que la causa també s'ho val...
Felicitats Olga.
Ptns i sobre tot... salut i feina!!!!
Lourdes.
Una bona causa, sí senyora!!!
EliminaSeria millor que no s'haguéssin d'organitzar aquestes activitats.....
Petons,
Olga
Tens tota la raó... però així son les coses... i encara bó que la gent es solidaritza d'aquesta manera... que si no,...
EliminaUna abraçada.
Lourdes.
Com tu bé dius, son les millors. A casa també les fem, sense xoriço (no ens agrada gaire... sent generosos), i la veritat, cada vegada trionfen!!
ResponEliminaSi tenen èxit.....vol dir que sí, que són molt bones!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Aquest plat no pot faltar mai a taula! petons
ResponEliminaA la nostra taula no falta!!! Una vegada per setmana.....
EliminaSalut i petons,
Olga
bonissimas
ResponEliminaI tant!!! Molt bones!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Unes llenties ben bones!! Ni d'estar per casa ni res...unes llenties com Deu mana!!
ResponEliminaM'agrada veure que estem tots units per tant bona causa. Un petó Olga i bon cap de setmana. MAR, de EQNME
EliminaBon cap de setmana, Mar!!!! .....i sí, és molt bonic estar units per una bona causa.
Petons,
Olga
Molt bona iniciativa!
ResponEliminam'apunto la recepta Olga, és ideal poder deixar-ho cuinat d'un dia x l'altre.
A més de ser una recepta ml complerta i nutritiva!
ptns!!
EliminaJo ho faig així! Si treballes t'has d'organitzar bé i preparar plats que quedin bé d'un dia per l'altre.
Salut i petons,
Olga