BLOGS CONTRA LA FAM: LLENTIES D'ANAR PER CASA





La recepta que us presento és la meva col·laboració bloggera amb el GRAN RECAPTE D'ALIMENTS, del 30 de Novembre de 2012.

Aquestes llenties són molt normals, molt senzilles, molt del dia a dia. Però....sabeu què???? Són les que més agraden a casa nostra. Jo les preparo a la nit i ens les mengem al dia següent per dinar (excepte quan faig vacances). 
No hi ha cap sofregit, es fan en cru. Quasi que es fan soles!!!!! El xoriço el podeu canviar per pernil salat o....per res!!!! 
També podeu afegir un grapat d'arròs. 

INGREDIENTS:
  • Llenties de cocció ràpida de la classe que més us agradi(1 grapat per persona)
  • Alls (4 o 5)
  • 1 fulla de llorer
  • Tomaca fregida casolana (dues cullerades)
  • Ceba, pastanaga i carabassó tallats a trossos petits
  • Xoriço tallat a trossets 
  • Pebre roig dolç (si no li poseu xoriço podeu posar una mica del picant)
  • Aigua (fins cobrir les llenties)
  • Oli d'oliva
  • Sal


ELABORACIÓ:
  1. A la cassola posem les llenties, dues cullerades de tomaca fregida la ceba, els alls, la fulla de llorer, l'aigua, un rajolí d'oli d'oliva i la sal. Ho portem a ebullició. 
  2. A continuació, afegim el carabassó i la pastanaga. Quan torni a bullir baixem el foc i les deixem coure a poc a poc fins que estiguin cuites. 








BON PROFIT!!!