Aquesta crema és de les primeres cremes "diferents" que vaig començar a fer quan em vaig casar. A l'hora de preparar dinars familiars volia fer quelcom diferent del que la mare i la sogra feien a casa. Ara, al cap dels anys, quasi que és a la inversa.......vull fer les mateixes receptes que elles!!!!!!
No recordo d'on vaig treure la recepta.......si d'una revista, d'un programa de la tele o d'un llibre. Fa 16 anys........descartat internet!!!!
INGREDIENTS:
- 2 porros grossos tallats a rodanxes
- 3 patates tallades a rodanxes
- nata líquida per cuinar (pot ser lleugera)
- 1l de brou (jo ho vaig fer amb aigua i "Avecrem")
- Sal, pebre, oli d'oliva
- Posem oli en una cassola i sofregim el porro.
- Quan està una mica fet, afegim la patata i continuem sofregint. Ho anem remenant sovint.
- Aboquem el brou i ho deixem coure.
- Quan la patata i el porro estiguin cuits, ho retirem del foc. Triturem amb la batedora.
- A continuació ho empebrem i afegim la nata líquida. Ho tornem a posar al foc fins que torna a bullir.
- Ho podem servir acompanyat d'uns crostons de pa torrat, d'unes gambetes, d'uns trossets de xampinyons fregits.....
Nomes veient la cremositat de la crema, se m'ha fet la boca aigua!
ResponEliminaI m'ha fet molta gràcia el comentari de que t'agradaria saber fer les receptes de la mare i la sogra. A mi em passa el mateix..
Petons!
Jjjjajajajj!! Oi que sí??? De jove vols unes coses i quan madures....unes altres!! Així és la vida!!!
EliminaPetons,
Olga
Hola Olga
ResponEliminaQuina crema de porros mes ben cuinada ¡¡¡ Jo la preparo igual. Tens molta rao, quan ets jove vols innovar i diferenciar-te de les costums de sempre i el temps ens fa tornar a cas i les costums de sempre. Tens receptes que m'agraden molt.
He fet una entrada de la Trobada Blocaire, et deixo l'enllaç per si ho vols veure. Espero que t'agradi ¡¡¡
http://cangrejogrande.blogspot.com.es/2012/11/primer-encuentro-de-bloggers-de.html
Una Abraçada, Agustí Cangrejo Grande
Ara mateix hi entro!!!!!
EliminaPer cert....al costat tinc a un element que no em para de marejar dient-me que he de fer els teus macarrons amb cervesa....jejejjj...t'imagines qui és, oi???
Una abraçada ben forta!
Olga
A mi m'encanten les cremes i ara que ve la fred encara més. Probaré de fer-la, és molt sencilla, cremosa i segur que està bonisima.
ResponEliminaPetons :)
Mar, de EQNME
Hola, Mar!!
EliminaLes cremes són fàcils de fer, oi? A mi m'agraden molt i als meus també. En faig una de xampinyons que també és molt fàcil de fer, i una de gambes........mmmmmm!!!!
Petons,
Olga
Ohhhhh que bona!!! ajajajaj a totes ens pasa el mateix!!! de joves volem innovar i amb l'edat tornem a les nostres arrels!!!
ResponEliminaSalut!
Lourdes.
És veritat!!! Però nosaltres....ho compaginem tot, oi????
EliminaSalut i petons,
Olga
Es nota que comença a fer més fresca; tenim més ganes de menjar calent i de cullera! les cremes són fantàstiques, i sempre són un bon inici d'àpat.
ResponEliminaBet
Sí!! Ara arriben les cremes, les sopes, les olles barrejades.......menjar d'hivern!!!
EliminaPetons,
Olga
Ideals per sopar .Vaja, que es quan les acostumo a menjar...
ResponEliminaUn bon sopar!!!! La sopeta calenta a l'hivern.....a mi també m'agrada per sopar!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Olga,
ResponEliminaUna molt bona crema. Penso que totes hem tingut uns principis experimentals molt divertits. Jo em feia un fart d'obrir llaunes...i trobava a faltar la cuina de la mama.
Nani
Doncs...sí!!! Els inicis són divertits i estan plens d'anècdotes!!! Amb els anys...l'experiència és un grau!Ara.....també hi ha moments que la cuina de la mama....és la cuina de la mama!!
EliminaPetons,
OLga
La faig igual que tu! Demà al mercat comrparé porros, me n'has fet vindre ganes... fa temps que no en faig. Naltros tant la mengem calenta com freda( a l'estiu).
ResponEliminaDoncs mira!! natros ho fem igual!! A l'estiu freda i a l'hivern calenta!! És molt bona!!!!I la pots fer més espesseta o més lleugera!
EliminaSalut i petons,
Olga
Molt bona! Ara ja venen molt de gust les cermes ben calentes.
ResponEliminaEntre les cremes i les sopes.......ens treiem lo fred de damunt!
EliminaSalut i petons,
Olga
He he he Olga, a mi em va passar el mateix, la famosa Vichysoise va ser de les primeres coses diferents que vaig fer... i ara em deleixo per un bon caldet o per una sopeta de Nadal a l'estil àvia!! Això no treu que de tant en tant cremetes de porros, carabassó i demés també en fem.
ResponEliminaPTNTS
Dolça
I tant! Hem de fer de tot!
EliminaPetons,
Olga
Pues a mí me gustan tanto las sopas como las cremas. Con tu permiso me quedo por aquí.
ResponEliminaUn saludo.
http://hogardiez.blogspot.com.es/
¡Me parece muy bien, Marta!
EliminaA mí me pasa como a tí, las sopas como las cremas. En invierno apetecen.....muchísimo!
Saludos,
Olga
Una crema molt adient pel temps d'hivern i no és complicada. Caldrà provar-la. Petons.
ResponEliminaJa ho veuràs, no és gens complicada!!!
EliminaSalut i petons,
Olga