Top blocs de receptes

dimarts, 9 d’abril de 2013

FIDEUS A LA CASSOLA AMB SÍPIA



Fa unes poques setmanes  treia del congelador els últims "Tupperware" amb peix congelat, per poder descongelar-lo i tornar-lo a omplir (el meu no és no-frost). 
Tenia dos sípies i vaig pensar...."què puc fer"? 
No havia fet mai els fideus amb sípia i, mira , em vaig decidir. De la mateixa manera que els faig amb costella de porc els vaig preparar amb la sípia. També vaig contemplar la possibilitat de fer-la amb patates, però no......amb fideus!!!!!Amb patates, un altre dia.

Aquest tipus de plats m'agrada molt per a l'hivern: plat únic, calentet......

INGREDIENTS:
  • 2 sípies tallades a trossos petits
  • 4 grans d'all
  • 1 ceba mitjana
  • 2 pastanagues
  • tomaca tallada a daus petits (la meva, de la conserva que vaig fer a l'estiu; si voleu, també podeu utilitzar tomaca fregida)
  • 4 tasses de cafè de fideus grossos
  • 1 fulla de llorer
  • Un polsim de pebre roig 
  • Aigua (o brou de peix). No us puc dir la quantitat exacta...no la vaig mesurar. 
ELABORACIÓ:
  1. En una cassola, posem els 4 grans d'all i sofregim la sípia.  nem remenant, anem remenant....(Aquí, en aquest punt,em va sorgir un problema: la sípia no parava de treure aigua, i aigua, i aigua, i no havia manera de que reduís. El que vaig fer va ser retirar la sípia i reservar el suc per la cocció. Vaig tornar a posar la cassola amb oli i vaig continuar sofregint. )
  2. Quan fa uns 10 minuts que tenim la sípia sofregint, afegim la ceba. Salem.Ho remenem bé.
  3. Al cap d'uns minuts, afegim la pastanaga i la tomaca. Ben remenat, ben remenat, que continuï sofregint. 
  4. A continuació abocarem l'aigua o el brou de peix. La sípia ha de quedar ben coberta. És el moment d'afegir la fulla de llorer i el polsim de pebre roig. 
  5. Ho portem a ebullició i ho fem coure a foc lent uns 20 minuts. 
  6. Finalment, incorporem els fideus i els deixem coure el temps que ens indica el fabricant. Ho deixem reposar. 
A gaudir de la cullera!!!!


                                                                       

13 comentaris:

  1. Molt bons aquests fideus Olga, a diferencia dels Reus jo no hi poso tomàquet.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Volia dir a diferencia dels teus i ha sortit un Reus... a aquestes hores ja no sé que em faig.

      Elimina
    2. Quan els torni a fer no posaré tomaca. Així.....compararé!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Renoi! Quins fideus que ens has preparat Olga. Fan molt bona pinta, tenen un coloret...... Estic per venir algun diumenge a dinar a casa teva.
    Fa dies que no et visito, es qüestió de la feina, aixo de fer de mestre et pren més hores que publicar al Bloc. Ara que ja estic una mica assentat intentaré visitar-te més sovint.

    Una abraçada, Agustí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Agustí, quan vulguis!! Serà un plaer tenir a taula a un gran mestre de la cuina com tu!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Doncs mira aquest plat m'aniria de perles per endur-me'l com a tupper per dinar....ja que no m'he enrecordat de fer-lo! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. UUuuuuiii!! Llàstima....m'haguéssis trucat i t'hagués guardat una miqueta!!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Si poguéssis sentir l'oloreta que fan......
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Amb sípia no els he provat de fer mai, els fideus. M'ho apunto! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A nosaltres ens agraden molt!!! Prova-ho, t'agradarà!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Que deliciòs aquest plat! n'he fet alguns cops i m'encanta. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest tipus de plat agrada molt a casa nostra!!! A l'hivern, els plats únics complets triomfen!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!