CANELONS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


Com altres vegades us he explicat, a Móra d'Ebre comptem amb una associació culinària...."Amics i Amigues de la Cuina". Ens trobem una vegada al mes i compartim els nostres plats. Res més senzill i enriquidor que....COMPARTIR!!! 
Hi formem part majoritàriament dones  de totes les edats (hi ha algun senyor......però són la minoria). L'ànima del grup és la Conxita Blasi; ho fem a la seva Agrobotiga 7 de Ribera. Ella és la que ens organitza, dinamitza, anima,........

Cada mes.....aprenem  alguna cosa nova!!! I com no, trobem una estona per dedicar-nos conjuntament a la nostra passió, la cuina. 

Aquesta recepta ens la van explicar l'Elisenda Jardí i la Dori Martí. Gràcies per compartir-la!! A casa ens ha agradat moltíssim!!!

La base d'aquests canelons és la brandada de bacallà. Jo l'he preparat amb la Thermomix. Vosaltres, la podeu fer de manera tradicional o...si voleu, la podeu comprar feta. 
L'escalivada és l'ingredient principal de la salsa. Jo he utilitzat un pot de conserva d'escalivada que tenia al rebost (preparo l'escalivada al forn, la poso en pots i després, al bany maria; d'aquesta manera sempre tinc escalivada disponible!!!)

INGREDIENTS:

  • Brandada de bacallà
  • Plaques de canelons 
  • Escalivada
  • Nata per cuinar
  • Sal
  • Pebre i nou moscada
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Mantega per muntar la safata del forn
ELABORACIÓ:

  1. Farcim les plaques de canelons amb la brandada i les anem dipositant al safata del forn (prèviament muntada amb una mica de mantega).           
  2. Preparem la crema d'escalivada: en el pot de la batedora triturem l'escalivada amb la nata, la sal, el pebre i la nou moscada.   
  3. Cobrim els canelons amb la crema  i els empolvorem amb formatge ratllat.        
  4. Ho gratinem i ho servim al plat. 
Una mica més i...no puc penjar foto dels canelons!!! Els vaig servir als plats, vam començar a dinar i.....quasi m'oblido de fer foto!! Sort dels que em van quedar a la llanda....