Top blocs de receptes

dilluns, 20 de maig de 2013

CANELONS FARCITS DE BRANDADA DE BACALLÀ


Com altres vegades us he explicat, a Móra d'Ebre comptem amb una associació culinària...."Amics i Amigues de la Cuina". Ens trobem una vegada al mes i compartim els nostres plats. Res més senzill i enriquidor que....COMPARTIR!!! 
Hi formem part majoritàriament dones  de totes les edats (hi ha algun senyor......però són la minoria). L'ànima del grup és la Conxita Blasi; ho fem a la seva Agrobotiga 7 de Ribera. Ella és la que ens organitza, dinamitza, anima,........

Cada mes.....aprenem  alguna cosa nova!!! I com no, trobem una estona per dedicar-nos conjuntament a la nostra passió, la cuina. 

Aquesta recepta ens la van explicar l'Elisenda Jardí i la Dori Martí. Gràcies per compartir-la!! A casa ens ha agradat moltíssim!!!

La base d'aquests canelons és la brandada de bacallà. Jo l'he preparat amb la Thermomix. Vosaltres, la podeu fer de manera tradicional o...si voleu, la podeu comprar feta. 
L'escalivada és l'ingredient principal de la salsa. Jo he utilitzat un pot de conserva d'escalivada que tenia al rebost (preparo l'escalivada al forn, la poso en pots i després, al bany maria; d'aquesta manera sempre tinc escalivada disponible!!!)

INGREDIENTS:

  • Brandada de bacallà
  • Plaques de canelons 
  • Escalivada
  • Nata per cuinar
  • Sal
  • Pebre i nou moscada
  • Formatge ratllat per gratinar
  • Mantega per muntar la safata del forn
ELABORACIÓ:

  1. Farcim les plaques de canelons amb la brandada i les anem dipositant al safata del forn (prèviament muntada amb una mica de mantega).           
  2. Preparem la crema d'escalivada: en el pot de la batedora triturem l'escalivada amb la nata, la sal, el pebre i la nou moscada.   
  3. Cobrim els canelons amb la crema  i els empolvorem amb formatge ratllat.        
  4. Ho gratinem i ho servim al plat. 
Una mica més i...no puc penjar foto dels canelons!!! Els vaig servir als plats, vam començar a dinar i.....quasi m'oblido de fer foto!! Sort dels que em van quedar a la llanda....






22 comentaris:

  1. Aquesta salsa d'escalivada la faré servir sovint!!! M'encanta!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs com t'agradarà!!! No és tan pesada com la beixamel!!!
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  2. Qina pinta que tenen aquests canalons!!! i de la salsa... "no te digo ná"!!!
    Pasa pel meu blog que tens un parell de premis per recollir ;P
    http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
    Ptns i Salut!!!
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Lourdes!!!!!
      La salsa és..boníssima!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Guaauuuu!!!! que gustosos, amb aquests ingredients has aconseguit uns canelons insuperables. M´encanta la teva proposta. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Joaquina, són molt bons!!! Em van sorprendre moltíssim!!! Van passar la prova de foc del sogre!!! A ell li encanta l'abadejo.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. UF! un trio d´ases...Una combinació perfecte per uns canelons d´allò més saborosos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Cristina!!!! La combinació de brandada i escalivada....espectacular!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Els canelons la mar d'originals, però el que mes m'ha agradat Olga és la salseta d'escalivada!! Per agafar una barra de pa i no parar!! Jajajaja
    Petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mar, prova-la!! Ja veuràs com t'agradarà!!! És molt suau.....mmmmm.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. unos canelones bien buenos con esta combinación y con esta salsa de escalivada
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, gràcies per les teves paraules!!! Sí que són bons!!! Boníssims!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. M'agrada la idea!!! I la beixamel amb escalivada...mmm li dona un toc!!! ( i això de tindre pots d'escalivada en conserva, genial!!!) Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tenir pots d'escalivada al rebost va molt bé!! En pots fer ús quan vols!!!!! A mi m'agrada molt veure el rebost amb diversitat de conserves....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Felicitats a l'Elisenda i la Dori, trobo que la recepta d'avui és genial! M'imagino el gust que deu tenir, amb la brandada, i ja se'm fa la boca aigua... gràcies per compartir-la també, Olga! Ens anirà molt bé per un dinar de diumenge! Petons

    ResponElimina
  9. genial!! aquests canelons han de ser tot un vici! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan els provaràs....ja veuràs!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. La brandada é boníssima, jo en vaig fer l'altre dia amb crêpes i confitura de pebrots dels Fruits Saborosos. Amb canelons és una altra idea que a més amb aquesta salsa i amb la teva escalivada deu ser boníssima. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmm....quines creps!!! De vici!!! La brandada és boníssima....jo me la menjaria sola, acompanyada de pa.
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. Nena, només hi falten uns músics tocant el violí, quins canelons!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajja, què bona!!!! Quan els tastes....es fa música!!! MMmmmmmmmm.......
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!