La Siham Hadouch fa molts anys que viu a la Ribera d'Ebre. Va arribar a Miravet quan era petita i ara ja fa uns quants anys que és a Móra d'Ebre. La vaig conèixer quan anava a l'Institut Julio Antonio i jo treballava de monitora al menjador; més tard, com a germana d'un alumne meu, l'Ilyas; i, actualment, com a mare d'alumnes de l'escola, l'Adnan i la Malak. És una dona dinàmica i molt col·laboradora.
Vaig passar una tarda ben distreta a casa seva!!!
A banda de cuinar i berenar, vaig poder tastar per primera vegada un té verd amb menta autènticament marroquí. Deliciós!!!
Avui, la Siham ens presenta dues receptes: les BOLETES DE COCO AMB SÈMOLA i el BAGHRIR.
- 250grs de coco ratllat
- 300grs de sèmola de blat mitjana
- 200grs de sucre glass (i una mica més decorar)
- 200ml d'oli de gira-sol
- 4 ous
- 1 culleradeta de llevat Royal
- ratlladura de llimona
- 1 polsim de sal
- 1 raig d'aigua de flor de taronger.
Elaboració:
- Barrejar en un bol la sèmola, el coco, la llimona, el llevat i la sal. A continuació, l'oli.
- A banda, barrejar els ous i el sucre glass. Unir les dues masses.
- Precalentem el forn (dalt i baix) a 150º.
- Hem de formar boletes del tamany d'un panellet. Per a fer les boles: hem de mullar-nos les mans amb l'aigua de flor de taronger, fer una bola i passar-la per sucre glass (només una cara, la de la part de dalt).
- Col·locar-les a la llanda del forn ben separades.
- Coure les boletes durant uns 15 minuts aproximadament. Els primers minuts de la cocció hem de posar la llanda a la part de baix, després ho passarem a la part de dalt. Sabrem que estan cuites quan s'hagin obert una mica per la part de dalt.
Les hem de deixar refredar abans de menjar-les!!
Ingredients:
- 1 bol de sèmola mitjana
- 172 got de farina
- 1 culleradeta de sucre vainillat
- 1 sobre de llevat Royal
- 1 mica de llevat fresc (1/2 pastilleta de 25g)
- 1 culleradeta de sal
- Aigua tèbia (tres mides del bol de sèmola)
Elaboració:
- Barrejar tots els ingredients en un bol.
- Abocar el contingut en una batedora de got. Batre-ho durant 3 minuts.És molt important que la batedora sigui de got!!!!No es pot fer amb una batedora de braç.
- Una vegada està ben batut, ho deixem reposar durant 5 minuts.
- Calentem una paella crepera ben calenta. Quan comencem a fer les baghrir, baixem el foc (ho deixem en foc mitjà tota l'estona; entre baghrir i baghrir no cal tornar a calentar la paella).
- Abocar una petita quantitat de massa a la crepera. Sabrem que està ben feta quan veurem que no hi ha líquid. No se li dóna la volta!!!!!
- Conforme les anem fent, les anem deixant tapades amb un drap.
- Les podem acompanyar amb mantega, oli d'oliva i sal, xocolata, melmelada....Admet acompanyament dolç i salat.
La tarda la vam acabar amb un berenar excepcional, fins i tot vaig tastar el pa marroquí casolà que ella mateixa fa!!!! ...algun dia me l'ensenyarà a fer?????
Moltes gràcies Siham!!!!
La teva entrada és millor que un capítol del Karakia, Olga!! Que bo, i quina experiència més xula cuinar tot això!
ResponEliminaVa ser genial!!! Una gran experiència!!
EliminaSalut!!
Olga
Alguna vegada que alguna noia o noi marroquins porten dolços fets per les seves mares els trobo sempre magnífics... però a mi no em conviden a casa seva ni me'ls ensenyen a cuinar ;-)
ResponEliminaSegueix gaudint d'aquestes experiències per compartir-les després amb nosaltres.
PTNTS
Dolça
Dolça, jo sí que he tingut sort!!! La Siham és molt amable i sempre està oberta a col·laborar!!
EliminaPetonets,
Olga
Aquestes bloes de coco, s'assemblen als nostres panellets de coco!!! Bonic endinsar-se en altres cultures a casa mateix!!!
ResponEliminaEs bonic apendre, no???
I tant,Marta!!! Em vaig quedar molt sorpresa amb la sèmola!!! ..i jo que només l'he menjat en sopa....
EliminaPetons,
Olga
Ohh quina bona pinta tot!!! I aquests joc de té és molt bonic! petons
ResponEliminaA mi també em va agradar molt el joc de te!! ..i la tetera!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
La cuina marroquina em fascina!!! Quan vaig anar al Marroc em vaig empatxar de tan provar coses...no hi havia res que no m'agradés, i pel que fa la seva pastisseria, és apassionant! Mel, coco, fruits secs...tot un món per descobrir! Una abraçada Olga!
ResponEliminaA mi em va sorprendre moltíssim tot el que va preparar. A l'escola, altres mares han portat dolços i són tots....increïbles!! Fan molt goig, els porten molt ben presentats. Crec que som afortunats de poder gaudir d'altres cuines.
EliminaPetons, Mònica!!!
Olga
Una meravella... m´apassiona la cuina del marroc, tinc una noia que ara també està disposada a ensenyar-me alguna recepteta...
ResponEliminaGenial Olga!!
Gràcies, Andrea!!! Ja m'ho explicaràs!!!! A veure quan tenim un moment per fer la xerradeta ben tranquil·les.....
EliminaPetonets!!!
Olga
Muy ricos estas pastas
ResponEliminajooo y que bien que aprendes
recetas nuevas de otras culturas..
Un saludo...
Sí, Antonia!! Creo que soy afortunada por el hecho de poder compartir cocina con personas de otras culturas....
EliminaUn beso,
Olga
Està molt bé això de provar receptes d'altres cultures.
ResponEliminaM'agrada el teu blog Olga, per això he volgut donar-te un premi. Si entres al meu blog (http://e-cuina.blogspot.com.es) en veuràs els detalls.
Una abraçada!
Marta
Moltes gràcies, Marta!!!! ;)
EliminaUna abraçada,
Olga