Segons la wikipèdia, la focaccia és..."Focaccia és molt popular a Itàlia i sol ser assaonada amb oli d'oliva i sal, i algunes vegades amb herbes , i pot ser coberta amb ceba, formatge i carn, o amb gust a una sèrie de verdures .
Les masses de la focaccia són similars en estil i la textura de la pizza masses que consten de farina d'alt contingut de gluten , oli , aigua , sal i llevat . En general es desenrotlla o es pressiona amb la mà en una capa de gruix de la massa i després s'enforna en una pedra de fons o solera del forn . Es pot perforar el pa amb un ganivet per alleujar el bombolleig a la superfície del pa."
M'agrada fer una focaccia de tant en tant perquè el seu gust ens trasllada a Roma......ens porta molts bons records.
La recepta que us presento és del blog LA COCINA DE MORILANDS. He fet una petita modificació respecte a la recepta del blog: li he afegit olives verdes (arbequines)i orenga.
INGREDIENTS de la MASA:
- 6oo grs de farina de força
- 380 grs d'aigua
- 20 grs d'oli d'oliva verge extra
- 25 grs de llevat fresc
- 1 polsim de sucre
- 1/2 culleradeta de sal
INGREDIENTS DE LA COBERTURA:
- 4 cebes mitjanes (350 grs aprox.)
- 40 gr oli d'oliva verge extra
- 40 gr d'aigua
- 2 culleradetes de sal
- olives verdes
- orenga
COM PREPAREM LA FOCACCIA?
- Preparem la massa. Al got hem de posar la farina, 320 gr d'aigua, 20 gr d'oli, el llevat i el sucre. Amassar 2 minuts, got tancat i velocitat espiga.
- Afegir la sal i la resta de l'aigua. 2 minuts, got tancat i velocitat espiga.
- Muntem bé una safata del forn amb oli d'oliva i, amb les mans muntades d'oli, aboquem la massa. Li donem forma de bola i la tapem amb un bol gran per a que pugui doblar el volum (20-30 minuts).
- Rentem el got i encenem el Forn a 200º
- Estenem la massa amb els dits ben muntats amb oli. Hi fem unes marques amb els dits, pressionant amb força.
- És el moment de preparar la cobertura. Trossegem la ceba durant 6 segons a velocitat 4 i la repartim per tota la superfície de la massa.
- Afegim al got l'oli, l'aigua i la sal i ho barregem tot 10 segons a velocitat 4. Pinzellem aquesta barreja per tota la superfície de la massa. Repartim les olives verdes i ho empolvorem amb orenga.
- Ho enfornem durant 30 minuts.
- Abans de tallar-la l'hem de deixar refredar una mica.
Me alegra que os haya gustado y que te hayas decidido a preparar una receta de mi blog... Un saludo
ResponEliminaSoy seguidora tuya!!! Me encantan tus platos y las fotografias que haces!!! Además...somos compañeros de profesión!!!!
EliminaSaludos,
Olga
Li trauria les olives i me la menjaria en un tres i no res! Una abraçada!
ResponEliminaLes treiem i ja està!!! jajajaajaj!!!!
EliminaPetons,
Olga
olga aquesta focaccia em penso que me la menjaria tota, es veu molt bona.
ResponEliminaMolts petons.
És molt perillosa....quan la comences no pares fins que te l'acabes......
EliminaPetons,
Olga
Aquestes pizzes o tartes, sempre vénen molt de gust. Petons.
ResponEliminaSón...tan Mediterrànies....i tan bones!!!!
EliminaPetons,
Olga
Que bona...a mi m'encanta amb olives, sense olives, amb formatge, sense formatge...de qualsevol manera!
ResponEliminaPtnts
Dolça
És que és tan bona de tota manera!!!! Com les pizzes i les truites.....
EliminaPetons,
Olga