M'encanta fer la pasta fresca a casa. Com xalem la Cristina i jo!!! Les mans plenes de farina....la maquineta rodant....Escampem molt, però la satisfacció que dóna el poder menjar la pasta fresca elaborada per tu mateixa, supera tota la feina que comporta preparar-la.
La recepta de la pasta, a l'estil "Don Camilo" va ser de les primeres maneres diferents de cuinar la pasta a casa dels meus pares. Va ser la meva germana Miriam la que la va experimentar!!! Recordo que comprant la pasta de la marca Gallo podies aconseguir un receptari.
INGREDIENTS PER FER LA PASTA:
- 400g de farina de força
- 4 ous
- 1 cullerada d'oli d'oliva verge extra
- 1 culleradeta de sal
ELABORACIÓ AMB THMX:
Quan tindrem preparada la pasta fresca, la bullirem; tot seguit, començarem a fer la salsa d'acomapanyament.
Per fer la salsa "Don Camilo", necessitarem:
- Bacon o pernil salat a daus petits
- 1/2 ceba
- oli d'oliva verge extra
- sal i pebre
- alfàbrega mòlta
Com la prepararem?
- Sofregirem la ceba molt lentament i afegirem el bacon o pernil salat.
- Quan estigui fet, empolvorarem amb l'alfàbrega mòlta i retirarem del foc.
- Quan la pasta estigui bullida al punt,l'escorrerem ràpidament, la posarem en una font de servir i la condimentarem amb la salsa.
- Si volem, ens podem posar formatge ratllat.
ara me n'has fet venir ganes de fer-ne!! que boo!! petons
ResponEliminaVinga, doncs, a preparar-la!!!! Tens tota la raó..és molt bona!!!
EliminaPetons,
Olga
Mai n'he fet de pasta a casa. Que bona ha de quedar!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Dolça, t'has d'animar a fer-ne!!!! Ja veuràs què bé t'ho passaràs!!!!
EliminaPetons,
Olga
Ostres, com m'agradaria tenir una maquineta d'aquestes de fer pasta... hmmm, ha de ser la bomba!! i amb tota seguretat es deu aconseguir la millor pasta :)
ResponElimina¡Que bona!
Quan t'hagis de fer un regal.....pensa en la maquineta!!! jejejeje....
EliminaSalut i petons,
Olga
Quin gràcia, jo també tinc aquest llibre de pasta GALLO, i...té molts anys,dels primers que vaig començar a col·leccionar.
ResponEliminaQue vagi de gust:=)MªAssumpció
Assumpció, la meva mare va demanar-ne uns quants.....per ella, per mi, per la meva germana, per les meves tietes......un munt!!!
EliminaPetons,
Olga
Veure aquesta recepta a aquesta hora és una mala passada!!! quina gana i quina pinta que fa aquesta pasta! i si és casolana, sens dubte ha d'estar boníssima!
ResponEliminaLa cuina casolana és el millor que hi ha!!
EliminaPetons,
Olga
Fa molt de temps que no preparo pasta, m´hauré d´animar amb la teva recepta, m´agrada molt com t´ha quedat!! petonets, MJ
ResponEliminaJa veuràs com t'agrada!! És molt senzilla i molt gustosa!!
EliminaPetons,
Olga
Més fresca impossible!!! què gratificant, no? Jo recordo haver vist aquest llibre. Amés la recepta porta dos ingredients que ami em tornen boja: el beicon i el toc d´alfàbrega.
ResponEliminaSí, és molt gratificant!!! De fet, jo considero que la cuina, en general, és molt gratificant. Et fas un fart de treballar, acabes cansada però....satisfeta. Ah!! I tinc la gran sort de que els del meu voltant ho valoren!!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Ha de ser deliciosa! I quina gràcia quan els penges!!! Semblen unes cortines!!! Una abraçada Olga!
ResponEliminaAra ja tinc estenedor de pasta!! El meu pare em va fer un!!!! És un artista...
EliminaPetons,
Olga
Holaaaa!
ResponEliminaDels primers utensilis que vaig comprar-me per la cuina va ser la maquina de fer pasta. Però et pots creure que encara no n'he fet?
És el meu tempa pendent!
Doncs.....a què esperes a estrenar-la?????? Ja m'estic imaginant les fotografies que faràs....espectaculars, com sempre...
EliminaPetons,
Olga
I que m'encanta la teva manera d'estendre la pasta!!!
ResponEliminaJjajajajaj!!! Ara ja tinc estenedor!!! Fet pel meu pare!!!!
EliminaPetons,
Olga
tu lo has dicho es muy gratificante hacer pasta fresca en casa y vale la pena el trabajo y luego disfrutarla en la mesa
ResponEliminaBss
I tant que sí, Miquel!!! Jo penso que , en general, el treball i l'esforç són gratificants!!!
EliminaPetons,
Olga
Don Camillo eren una série de llibres molt divertits que jo vaig llegir d'adolescent, hi té res a veure?
ResponEliminaQuina sort tenir aquesta màquina i a més divertit.
Petons.
Doncs...no ho sé, Sara!!! Al llibre no està l'explicació del nom de la recepta.....De totes maneres, m'ho tornaré a llegir no sigui que ho hagi passat per alt.
EliminaM'ho passo molt bé amb aquesta màquina!!!!
Petons,
Olga
Fa temps que tinc la maquina però encara no m'he atrevit a fer la pasta. Segur que no estaré gaire a provar-ho, m'han entrat unes ganes al veure les teves fotos...petons
ResponEliminaDoncs, vinga, anima't!!! Ja veuràs com repetiràs!!!!
EliminaPetons,
Olga
Olga, jo també tinc aquest llibre i fa molt temps que no me'l miro, no hem fet mai aquesta recepta, m'has fet venir ganes de remirar-me'l.
ResponEliminaJo me l'he repassat tot una altra vegada.....M'encantava fer-ho!!! Passar pàgines, mirar, remirar.....
EliminaPetons,
Olga
Uff qué bona! jo no he fet mai pasta a casa, i suposo que val molt la pena.
ResponEliminaI tant!!! quan ho provis....Voldràs repetir!!!
EliminaSalut i petons,
Olga