Top blocs de receptes

dijous, 5 de setembre de 2013

CANUTS DE CREMA DE MELÓ


Aquest és l'experiment dolç d'aquest estiu del que estic més orgullosa. 
Sí, perquè sempre m'havia fet molt respecte això dels "canutillos"; ho veia molt difícil i no sabia per on començar. 

A la revista d'Agost de la Thermomix anava publicada aquesta recepta i va ser quan em vaig decidir a preparar-los.Teníem un sopar amb amics , havia de portar les postres i...... vinga, nou repte!!! 

Vaig anar a comprar els motlles per a fer canuts a Vilanova Fustes (Móra d'Ebre; tenen molts productes de la marca Ibili!!!) i em vaig posar a la feina. 

El resultat va ser espectacular!!! Potser és perquè hi tenia posada molta il·lusió,....oi??? Igual penseu que sóc una mica exagerada......, però mireu....mireu.....

INGREDIENTS (12u):

Per als canuts:
  • 1 làmina de pasta de full rectangular
  • Mantega per muntar els motlles i/o paper vegetal per folrar-los (vaig fer les dues coses, per provar!!)
  • 1 ou batut per pintar
Per la crema de meló:
  • 250g de meló madur (la pulpa tallada a trossets)
  • 3 rovells d'ou
  • 50g de sucre
  • 40g de Maizena
Per la decoració:
  • Sucre glas per empolvorar
COM HO PREPAREM?

Crema de meló: 
  1. Posem al got la pulpa del meló tallada a trossos, els rovells, el sucre i la farina. Barregem 30seg/vel progressiva 5-10.
  2. A continuació, programem 8 min/100º/Vel4. 
  3. Aboquem la crema en una màniga pastissera i la reservem. Quan la crema estigui tèbia la posem a la nevera durant 2-3 hores. 
* La crema la vaig preparar al matí, i a la tarda vaig fer els canuts. 

Canuts: 
  1. Precalentem el forn a 200º
  2. Tallem la làmina de pasta de full a tires. 
  3. Muntem amb mantega els motlles o els folrem de paper vegetal. 
  4. Enrotllem la tira de la pasta de full al voltant del motlle i ho col·loquem a la llanda.     
  5. Pinzellem amb ou batut.   
  6. Enfornem durant 12-15 minuts, fins que estiguin daurats. 
  7. Els deixem refredar i els desemmotllem.                                                                                
  8. Ara toca omplir els canuts amb la crema. Per fer-ho més fàcil col·loquem el canut en un got de licor petit. Em funciona molt bé!!! 
  9. Col·loquem els canuts en una safata, plat,......i els empolvorem amb el sucre glas. 


Bones postres!!!!!!




20 comentaris:

  1. FELICITATS!!!Un sopar deliciós... jo començaria pels postres:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpció, ara que he vist lo fàcils que són de fer....quan estigui inspirada en tornaré a fer per portar-los al cole!!!! ;)
      Petons!!!
      Olga

      Elimina
  2. Que xulíssims...sembla que n'hagis fet tota la vida...et van quedar de professional!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Mónica!!!! Moltes gràcies!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Perfectes! i molt estiuencs amb aquesta crema de meló. Et confesso que no n´he fet mai perquè em passa com a tu....es fan respecte. però ara ja no tinc cap excusa. Bentornada a la nova temporada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja t'hi pots posar!!!! Jo ja he perdut la por a fer-los.....jejejejej...
      Salut i petons!!!
      Olga

      Elimina
  4. Jo els tinc pendents de fa temps i tampoc m'atreveixo!! ejejj aquesta crema sembla bonissima! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs anima't!!!!! Atreveix-te!!! Xalaràs de valent!!
      Salut i petons!!!
      Olga

      Elimina
  5. Ohhhh jo també els vaig veure Olga, t'han quedat espectaculars i la crema de meló que tal es bona?

    ResponElimina
    Respostes
    1. La crema de meló......sorprenent!!!!! Boníssima!!!! No m'hagués imaginat mai que sense llet s'hagués pogut fer una crema.....
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  6. Quina crema més original, molt estiuenca!

    ResponElimina
  7. Fabulós! Unes postres amb molt bona presència! I la crema de meló me l'imagino...... Mmmmm. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Chus!!!!
      La crema era molt bona!!!! Molt refrescant!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. nunca se me hubiera ocurrido hacer la crema de melon,tremendos deben de estar¡¡
    Bss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, jo tampoc m'hagués imaginat que es podria fer una crema sense llet!!! És molt bona!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Hola, hola, hola.... ja torno a ser aquí!!!!
    A mi també em fa cosa posar-me amb aquests canutillos, però si dius que són tan bons... potser m'animaré aviat que ja s'acosten les festes majors i calen postres per a cadascuna de les celebracions!!!

    PTNTS i bona arrancada.
    PTNTS
    Dolça




    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça....tu no tindràs cap problema!!! Ets una excel·lent repostera!!!
      Anima't i sorprèn als teus amb uns canutillos!!!! ;)
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. T' han quedat preciosos, i que bons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies!!!!
      Estic molt orgullosa d'ells!!! jejejejje....
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!