AMANIDA PLATEJADA


Fa uns dies que som a la Tardor però......sembla que encara sigui Estiu!!! 
La calor i la xafogor no afluixen, així que he pensat en preparar una amanida ben fresca. 

És molt normal, molt fàcil i ràpida de fer. 
A l'utilitzar  l'aro d'emplatar per preparar-la sembla més de "mudar" que si l'haguéssim preparat amb els ingredients barrejats de manera tradicional. 

El color platejat li donen les anxoves casolanes de Tarragona, preparades per la mare de la meva amiga Maria José. 

Necessitarem:

- patates bullides aixafades amb la forquilla
- ou dur tallat a rodanxes
- tonyina en oli d'oliva desfeta
- tomaca d'amanir tallada a daus petits
- anxoves de Tarragona
- un polsim d'orenga

Les capes les podeu fer en l'ordre que vulgueu, això sí, començant sempre per la patata.













Comentaris

  1. És que en fa tanta de xafogor que entrar a la cuina coooosta.
    Molt bona i fresqueta aquesta amanida.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Costa fer-ho tot!!!! Aquests dies estem "xof"!!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Una fantàstica recepta, i més ara, que amb aquest temps que ens fa, ja no sabem moltes vegades que menjar. Ja arribarà el fred i ens queixerem!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja tenim ganes de que arribi el fred!!! I començarem amb les sopes, les cremes, l'olla barrejada....
      Petons!!!
      Olga

      Elimina
  3. Quina amanida tan sencilla I sana I quina presentació tan resultona. M'agrada molt. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La presentació.....moltes vegades és la clau d'un plat!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Aquest timbal té una presència imponent! I les anxoves de Tarragona són un "topping" excel·lent! Qué bona!

    ResponElimina
    Respostes
    1. No està bé que t'ho digui jo, però...era molt bona!!!!! ;)
      Salut i petons,
      Olga

      Elimina
  5. Ondiaaaa!!!
    Una amanida vestida de gala amb lluentos platejats!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Has vist??? Com si fossin dues arrecadetes....amb lo que a mi m'agraden "els accessoris"!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. Una amanida bonissima Olga!!! I com ve dius, emprant l'aro sembla "més de festa".
    Petonets i bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
    Respostes
    1. Presentar-ho d'una manera o presentar-ho d'una altra.......el plat és el mateix però no és el mateix......
      Petons, Mar!!!
      Olga

      Elimina
  7. Que bona! La veritat és que encara venen de gust les amanides i aquesta t'ha quedat bonissima! peotns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara venen de gust les amanides, sí senyora!!! Però jo ja tinc ganes de començar a fer plats de tardor!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. Quin nom més bonic! Entrada a la tardor amb records mariners....es veu deliciosa.

    ResponElimina
  9. Amb aquestes calors encara van molt bé aquests plats i aquest fa una pinta boníssima. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant!! Encara venen molt de gust......tot i que aquests últims dies ha començat a refrescar.....
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Un plat boníssim i supercomplet. Me'l quedo tot, però sobretot, les anxoves de la mare de la teva amiga. Mmmmm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aix, sí, Anna!!! Són molt bones!!! Les prepara molt bé!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. Sort que aviat arribarà el fred!! i si, sempre vesteix més si mirem la presentació, uns bons entrants i molt complerts.
    records

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que no tardi gaire!!!!! Jo ja tinc ganes!!!!!
      Petons, noies!!!
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!