Com bé sabeu els que em coneixeu, les meves arrels familiars són a l'Aragó. El meu pare és de Montalbán i la meva mare és d'Utrillas, totes dues poblacions de la província de Teruel.
A l'Aragó hi ha una carn que és l'estrella, la més valorada de totes: el corder. Cuinada de moltes maneres.....al forn, amb patates, a la planxa, a la brasa i guisada.
A la meva memòria tinc gravat el corder al forn de la tia Mercedes (dels més bons que he menjat;torradet......apuntat de sal....mmm....), l'espatlla de corder al forn del meu pare, el corder a la brasa del iaio Pepe, el corder al forn "con patatas a lo pobre" dels convits dels casaments de les meves ties i.....el corder guisat amb patates de la meva mare, que és el que avui us presento.
És un plat únic d'hivern i, per mi, dels més bons que he heretat de la meva família.
Quan demaneu el corder a la vostra carnisseria, digueu que és per fer-lo guisat. Us el tallaran com vosaltres vulgueu......és un dels múltiples avantatges de comprar la carn a la carnisseria del vostre poble o del vostre barri.
QUÈ NECESSITEM?
- Coll de corder
- Patates
- Ceba
- Pastanaga
- Alls
- Ramillet d'herbes
- Pebre i sal
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Aigua
COM HO FAREM?
Seguirem els passos per cuinar un bon guisat.......
- Posarem a calentar l'oli amb uns alls i daurarem el corder (prèviament salpebrat)
- Quan la carn estigui daurada, incorporarem la ceba i la pastanaga. Li farem unes voltes.
- Abocarem un bon rajolí de vi i continuarem sofregint durant uns 5 minuts.
- Quan haurem acabat de sofregir ho cobrirem d'aigua i incorporarem el ramillet d'herbes.
- Ho deixarem coure a foc lent durant uns 40 minuts (o fins que la carn estigui tendra).
- Tallarem les patates i les incorporarem a la cassola. Quan estaran cuites, apagarem el foc.
Gaudirem d'un bon plat d'hivern..........
Això ha d'estar bonissim, a jutjar per la pinta que té.
ResponEliminaQuè t'he de dir jo, eh??? És un dels plats al que li tinc molt carinyo......
EliminaBon cap de setmana, Jose!!!!
Olga
Bonissim i ara que fa fred va de meravella
ResponEliminaPel fred va molt bé!!! Un plat únic que ho porta tot!!!!
EliminaSalut i petons,
Olga
Que bo, Olga!! Aquest és un d'aquells plats que mai passen de moda... per sort! he he he. Petons!
ResponEliminaQuina raó tens, Marina!!! Per sort....no ha passat de moda!!!! Espero conservar-lo durant moooolts anys!!!
EliminaPetons i bon cap de setmana!!!
Olga
M Carmen Sanz.
ResponEliminaEl faré. M encantat!!!
Ja em diràs què tal!!!! A veure si li agrada al Miquel......
EliminaPetons,
Olga
Que bo! El corder sempre queda molt bo amb tot! petons
ResponEliminaEl corder és boníssim!!! A mi m'agrada de totes les maneres possibles!!!!
EliminaSalut i petons, Roser! Bon cap de setmana!
Olga
Aquests plats de tota la vida són deliciosos, quan els tastes no només gaudeixes del sabor, sinó que tornes a reviure els records que l'envolten, i això els fa únics i valuosos. Petons.
ResponEliminaMoltes gràcies per les teves paraules, Chus!!! Bon diumenge!!Petons,
EliminaOlga
Guapíssima...quin guisadet més bo!!! Realment és un plat dels de sempre, de xup-xup... i amb farcellet d'herbes i tot. M'encanta.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Els plats de xup-xup són fàcils de fer....els deixes a foc lent i......a gaudir de l'oloreta que fan!!!!
EliminaBon diumenge, Dolça!!!
Petons,
Olga
Heretar recepctes...em semblen un llegat genial! I aquesta, per la seva vàlua, t'has d'assegurar de conservar-la i transmetre-la! Petons!
ResponEliminaGràcies pel teu consell!!! Així ho faré!!!
EliminaBon diumenge, Mònica!!!
Petons,
Olga
A mi també m'agrada molt el corder guisat, la meva mare també el fa alguna vegada. Ara, això sí, és un plat potent.
ResponEliminaPetonets.
Tens tota la raó, Sara!! És un plat potent, però...si el fem com a plat únic i moderem la quantitat....ens podem permetre el luxe de menjar-lo!!!! ;)
EliminaQue tinguis un bon diumenge i...petonets!!!
Olga
No he fet mai un guisat amb xai.. Aquest fa molt bona pinta, un plat d' aquells per sucar-hi pa.
ResponEliminaAmb aquest plat....hem de controlar el pa, tens raó!!!! Molt bona setmana!!
EliminaPetons,
Olga
M.Carmen Sanz
ResponEliminaHo ting al foc. Gracies amiga per aquesta meravellosa recepta!!
Ja he vist la foto....t'ha quedat molt bé!!! M'alegro molt de que us hagi agradat!!!
EliminaPetons!
Olga