Top blocs de receptes

dimecres, 15 de gener de 2014

CROQUETES D'ÀNEC CONFITAT




Feia dies que a casa no em deien...."quines croquetes més bones,mare!!!!".
Aquestes que us presento són unes croquetes d'aprofitament. Una nit de festes de Nadal van venir uns amics a sopar i vam preparar un plat a base d'ànec confitat recepta Made in Fogons de la Bordeta (un dels meus blocs preferits) que més endavant us mostraré. 

Com em sol passar, si érem vuit a sopar vaig preparar menjar per a.....14......més o menys. Del que va sobrar del sopar vam dinar al cap de dos dies i encara ens va quedar confit d'ànec. Després de pensar què podia fer, si ho posava al congelador o buscava una altra recepta, vaig decidir preparar unes croquetes per un aperitiu. Com tenia el confit talladet a trossos ben petits només em va caler preparar una beixamel. 

Vaig seguir el procediment habitual per fer unes croquetes casolanes:

- Esmicolar ben esmicolada la carn, en aquest cas l'ànec confitat. 
- Preparar una beixamel espessa (fer un sofregit amb ceba, afegir la farina, incorporar la llet, pebre, nou moscada i tota l'estona....sense parar de remenar!!!!). 
- Barrejar la beixamel amb la carn i deixar-la refredar unes hores a la nevera. 
- Formar les croquetes, passar-les per ou i pa ratllat.
- Fregir-les amb abundant oli. 
- Posar-les damunt paper de cuina per deixar anar l'excés d'oli. 

Les podeu presentar com vosaltres vulgueu....però sigui com sigui la manera de presentar-les.....volaran!!! Desapareixeran en un obrir i tancar d'ulls!!! Bona senyal....oi???






30 comentaris:

  1. Quines croquetes més bones nenaaaaa!!!!!

    ;-)
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs....sí, t'ho de dir.....estaven boníssimes!!!! La Cristina no volia que les traguéssim totes a taula!! jjejjej...."guarda algunes per demà...".
      Petons, Dolça!
      Olga

      Elimina
  2. Segur que estavan bonisimas, tenen un pinta ..... !!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Jose, molt bones!!!! Em van sorprendre molt satisfactòriament!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  3. Oooooh! Mira que ets maca! A mi també em va passar una vegada i vaig haver de fer croquetes com les teves, queden delicioses!
    Petonarros
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que les croquetes són tan bones......oi???? Totes ens agraden!!!! És tot un món això de la croqueta....oi????
      Petons, Sandra!!
      Olga

      Elimina
  4. Al blog també hi tinc unes croquetes de conill i verdures que ens van agradar de veritat. Quina carn més gustosa, i sana! la del conill! T'han quedat estupendes, Olga!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marina!!! Com li deia a la Sandra....la croqueta és tot un món, oi??? Són tan bones...
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Ostres que bones, jo quan amb sobre confit en faig canelons, però porta més feina, la propera en faré croquetes. Quina idea més bona has tingut
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs mira.....m'apunto lo dels canelons!!!! Han de ser deliciosos!!!!
      Petons!!!
      Olga

      Elimina
  6. Què bones han d'estar amb la carn d'ànec confitat!!! llàstima que encara que jo normalment també faig menjar de mes... els invitats acostumen a arrassar sempre!!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajjajjjaa, Eva!!! Què bona!!!! A mi sempre em passa, però aquesta vegada...va ser molt exagerat!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  7. Si pogués, ara mateix punxava la pantalla per prendre-te'n una! Quina delícia!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també ho faria, Mònica!!!! La meva filla no em para de preguntar que quan les tornaré a fer!!! Ens van agradar molt!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  8. aixo siii que son unes CROQUETES!! quina pintaaa peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Roser!!!! Visca la croqueta!!!!! Són tan bones.....les facis del que les facis....sempre queden bones!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  9. Aquestes són unes croquetes de luxe!
    Besets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquestes només es poden fer per dies de festa especials......
      Petons, Sara!!!
      Olga

      Elimina
  10. La verdad es que con esa materia prima es fácil que salgan ricas!! yo son superfan de las croquetas y si son como las tuyas mucho mas. Son croquetas de domingo.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Pilar, de domingo y de fiesta!!! Éstas están reservadas para ocasiones especiales.....
      Besos,
      Olga

      Elimina
  11. Deuen estar boníssimes aquestes croquetes!!! Jo sóc la reina de les croquetes de l'aprofitament!!! És una molt bona opció!! Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaaaaaiiixxxx...Marta.....sí, sí que són bones!!! Vols dir que les croquetes, originàriament, no estan pensades per ser d'aprofitament??? Jo crec que sí!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  12. Això són unes croquetasses!!! Recepta ideal per aprofitar i per gaudir! Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Núria!!!! Encara recordo el seu sabor....jejeejejej....
      Petons i bon cap de setmana!!!
      Olga

      Elimina
  13. Uauuuu! Amb Confit d'ànec han d'estar de vici, per menjar i no parar. Quina gran idea, Olga! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Chus!!! Ens van saber a poc......volíem més!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  14. Que pinta tan deliciosa!
    Esta no me la pierdo, cae pronto en mi cocina seguro
    Besitos
    Lila

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lila, ya me dirás qué te parecen!!!! Gracias por visitarme!!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  15. Jo i les croquetes tenim un problema...a l'hora de fregir-les sempre se m'acaben "espatxurrant"!!! Quan veig aquestes teves, i amb aquest farcit tan deliciós...em fas/fan venir una enveja i salivera!!!! Petonarros!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!