Feia dies que a casa no em deien...."quines croquetes més bones,mare!!!!".
Aquestes que us presento són unes croquetes d'aprofitament. Una nit de festes de Nadal van venir uns amics a sopar i vam preparar un plat a base d'ànec confitat recepta Made in Fogons de la Bordeta (un dels meus blocs preferits) que més endavant us mostraré.
Com em sol passar, si érem vuit a sopar vaig preparar menjar per a.....14......més o menys. Del que va sobrar del sopar vam dinar al cap de dos dies i encara ens va quedar confit d'ànec. Després de pensar què podia fer, si ho posava al congelador o buscava una altra recepta, vaig decidir preparar unes croquetes per un aperitiu. Com tenia el confit talladet a trossos ben petits només em va caler preparar una beixamel.
Vaig seguir el procediment habitual per fer unes croquetes casolanes:
- Esmicolar ben esmicolada la carn, en aquest cas l'ànec confitat.
- Preparar una beixamel espessa (fer un sofregit amb ceba, afegir la farina, incorporar la llet, pebre, nou moscada i tota l'estona....sense parar de remenar!!!!).
- Formar les croquetes, passar-les per ou i pa ratllat.
- Fregir-les amb abundant oli.
- Posar-les damunt paper de cuina per deixar anar l'excés d'oli.
Les podeu presentar com vosaltres vulgueu....però sigui com sigui la manera de presentar-les.....volaran!!! Desapareixeran en un obrir i tancar d'ulls!!! Bona senyal....oi???
Quines croquetes més bones nenaaaaa!!!!!
ResponElimina;-)
Ptnts
Dolça
Doncs....sí, t'ho de dir.....estaven boníssimes!!!! La Cristina no volia que les traguéssim totes a taula!! jjejjej...."guarda algunes per demà...".
EliminaPetons, Dolça!
Olga
Segur que estavan bonisimas, tenen un pinta ..... !!
ResponEliminaSí, Jose, molt bones!!!! Em van sorprendre molt satisfactòriament!!!!
EliminaPetons,
Olga
Oooooh! Mira que ets maca! A mi també em va passar una vegada i vaig haver de fer croquetes com les teves, queden delicioses!
ResponEliminaPetonarros
Sandra
És que les croquetes són tan bones......oi???? Totes ens agraden!!!! És tot un món això de la croqueta....oi????
EliminaPetons, Sandra!!
Olga
Al blog també hi tinc unes croquetes de conill i verdures que ens van agradar de veritat. Quina carn més gustosa, i sana! la del conill! T'han quedat estupendes, Olga!!
ResponEliminaGràcies, Marina!!! Com li deia a la Sandra....la croqueta és tot un món, oi??? Són tan bones...
EliminaPetons,
Olga
Ostres que bones, jo quan amb sobre confit en faig canelons, però porta més feina, la propera en faré croquetes. Quina idea més bona has tingut
ResponEliminaPetons
Doncs mira.....m'apunto lo dels canelons!!!! Han de ser deliciosos!!!!
EliminaPetons!!!
Olga
Què bones han d'estar amb la carn d'ànec confitat!!! llàstima que encara que jo normalment també faig menjar de mes... els invitats acostumen a arrassar sempre!!! un petó!
ResponEliminaJjajjajjjaa, Eva!!! Què bona!!!! A mi sempre em passa, però aquesta vegada...va ser molt exagerat!!!!
EliminaPetons,
Olga
Si pogués, ara mateix punxava la pantalla per prendre-te'n una! Quina delícia!
ResponEliminaJo també ho faria, Mònica!!!! La meva filla no em para de preguntar que quan les tornaré a fer!!! Ens van agradar molt!!!
EliminaPetons,
Olga
aixo siii que son unes CROQUETES!! quina pintaaa peto
ResponEliminaSí, Roser!!!! Visca la croqueta!!!!! Són tan bones.....les facis del que les facis....sempre queden bones!!!!
EliminaPetons,
Olga
Aquestes són unes croquetes de luxe!
ResponEliminaBesets.
Aquestes només es poden fer per dies de festa especials......
EliminaPetons, Sara!!!
Olga
La verdad es que con esa materia prima es fácil que salgan ricas!! yo son superfan de las croquetas y si son como las tuyas mucho mas. Son croquetas de domingo.
ResponEliminaUn beso
Sí, Pilar, de domingo y de fiesta!!! Éstas están reservadas para ocasiones especiales.....
EliminaBesos,
Olga
Deuen estar boníssimes aquestes croquetes!!! Jo sóc la reina de les croquetes de l'aprofitament!!! És una molt bona opció!! Ptnts
ResponEliminaAaaaaaiiixxxx...Marta.....sí, sí que són bones!!! Vols dir que les croquetes, originàriament, no estan pensades per ser d'aprofitament??? Jo crec que sí!!!
EliminaPetons,
Olga
Això són unes croquetasses!!! Recepta ideal per aprofitar i per gaudir! Petons i bon cap de setmana!
ResponEliminaGràcies, Núria!!!! Encara recordo el seu sabor....jejeejejej....
EliminaPetons i bon cap de setmana!!!
Olga
Uauuuu! Amb Confit d'ànec han d'estar de vici, per menjar i no parar. Quina gran idea, Olga! Petons
ResponEliminaSí, Chus!!! Ens van saber a poc......volíem més!!!!
EliminaPetons,
Olga
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaQue pinta tan deliciosa!
ResponEliminaEsta no me la pierdo, cae pronto en mi cocina seguro
Besitos
Lila
Lila, ya me dirás qué te parecen!!!! Gracias por visitarme!!
EliminaBesos,
Olga
Jo i les croquetes tenim un problema...a l'hora de fregir-les sempre se m'acaben "espatxurrant"!!! Quan veig aquestes teves, i amb aquest farcit tan deliciós...em fas/fan venir una enveja i salivera!!!! Petonarros!
ResponElimina