Amb aquestes nines vaig deixar ben sorpreses a les meves dues nebodes la Pasqua de l'any passat. M'hagués agradat que haguéssiu vist la cara de l'Emma i la Clara quan les van veure!!!! "Padrina, són nines!!"
Quan les va publicar la Joaquina al seu bloc "La Cocina de los Inventos" em vaig enamorar d'elles... Quina preciositat! I és que...la Joaquina és molta Joaquina! Us facilito l'enllaç al seu bloc. Ella té la recepta de la massa feta amb la panificadora i jo la vaig preparar amb la Thermomix; però ja sabeu....es pot fer a mà perfectament.
http://lacocinadelosinventos.blogspot.com.es/2013/03/munecas-de-pan-de-pascua-croacia-dolls.html
Estem damunt de la Pasqua i ja ha arribat el moment de posar-nos a pensar en les Mones. Quines us agraden a vosaltres? Nosaltres ens decantem més les tradicionals però.... no descartem cap!!!
Em penso que enguany repetiré aquestes nines tan encantadores.
Anem a veure com les preparem.....
INGREDIENTS:
- 240 ml de llet tèbia
- 7 grs de llevat fresc
- 1 ou
- 55 grs de sucre
- 50 grs de mantega a temperatura ambient
- 400grs de farina de rebosteria
- 1/2 culleradeta de sal
- 6 ous durs (hi dibuixarem ulls, boca i nas després d'enfornar)
- 1 ou batut amb rajolí de llet (per pintar abans d'enfornar)
- Un polsim de sucre (per decorar)
COM HO FAREM.....
- Posem la llet i el llevat al got de la Thmx. Batem 15 segons/Vel 3 (només es tractar de desfer el llevat)
- Afegim la resta d'ingredients (excepte els ous durs i els que són per decorar). 5 segons/Vel 5 i després amassem 2 min./got tancat/vel espiga.
- La deixem reposar al got de la màquina (cobert amb un drap) fins que ha augmentat el seu volum (sortirà pel bocal).
- Una vegada hagi augmentat el seu volum, la dividim en tres parts iguals i les deixem reposar uns 5 minuts.
- De cada part, en farem tres tires d'uns 28cm. Amb elles formarem una trena. La part de la unió de les tres tires és la que serà "el cap" de la nina. Al cap hi posarem l'ou dur.
- Col·locarem les nines a la llanda del forn (prèviament coberta amb paper d'enfornar) i les deixarem reposar durant 1h aproximadament (o fins que hagin augmentat el seu volum).
- Precalentarem el forn a 190º
- Pinzellarem les nines amb l'ou batut amb la llet i empolvorarem amb sucre.
- Les enfornarem uns 15 minuts o fins que estiguin daurades.
- Quan estiguin fredes, dibuixarem les cares de les nines.
Si us fixeu bé, a les fotografies s'observa que els ous estan clivellats. Em va passar perquè les vaig congelar després de coure-les (no ho podia fer d'una altra manera! No les podia fer el mateix dia que les entregàvem!). Si algú que llegeix l'entrada em pot donar algun consell per tal que no em torni a passar...ho agrairé!!
que chulas
ResponEliminaSon graciosas......a mis sobrinas les encantaron.
EliminaSaludos,
Olga
Que xules i perfectes Olga, ets una tot-terreny, dolç i salat ho fas perfecte!!! Gracies per l´enllaç al meu bloc i pel comentari. Petons,
ResponEliminaJoaquina, no són perfectes!!! Les trenes no em van sortir gaire bé......enguany espero millorar-les.
EliminaNo m'has de donar les gràcies per res!!! Sóc jo la que te les he de donar a tu!!!!
Petons,
Olga
Jo les vaig veure l'any passat al blog de la Joaquina però com que anava amb el temps just ( com si això fos una novetat, hi vaig sempre ;-( ) no les vaig fer. Aquest any no hi ha excusa... tinc tooooota la setmana per davant!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Segur que et quedaran perfectes!!!!
EliminaPetons, Dolça!!!
Olga
Olga...quina passada! Les faig segur! No m'estranya que les teves fioles al·lucinessin!!! Petons!
ResponEliminaSi més no, són gracioses i resultones!!!! Quan les veuen diuen..."oohhh"!!!!
EliminaJa em diràs com t'han quedat!!! Però què dic....a tu, perfectes!!!!
Petons,
Olga
Jo soc de mona tradicional com tu!! Amb forma de nina no n'he fet mai però queda molt xula! Marta
ResponEliminaSí, Marta!!! Queden encantadores!!!
EliminaPetons,
Olga
Mira tu quina monada!!!! No les havia vist mai i m'encanten!! A veure si les puc fer per sorprendre la meva filla i la meva fiola aquest any. La setmana vinent m'hi poso!! :)
ResponEliminaMerci per compartir la recepta!
Una abraçada
Gràcies a tu per visitar-me i comentar, Dolors!!!!
EliminaSi pots, fes-les!! Ja veuràs què contentes estaran les xiquetes!!
Petons,
Olga
Quina monada de mones ¡¡¡ No m'estranya que les teves nebodes les sorprenguessis i els hi agradessin tant. Una mona de pascua original i tradicional, amb el seu ou.
ResponEliminaUna abraçada, Agustí Cangrejo Grande.
Gràcies, Agustí!!! Enguany les intentaré perfeccionar, que les trenes....no estan molt bé!!!
EliminaPetons!
Olga
Moníssimes...ja les havia vist l'any pasat en algún blog, però no em vaig atrevir a fer-les..poder aquest any!
ResponEliminaM'encanten!
A tu segur que et queden precioses!!!!
EliminaPetons!!!
Olga
Que guapa, aquesta nina!!
ResponEliminaSón molt gracioses!!! Em van agradar molt quan les vaig veure per primera vegada!!!
EliminaPetons, Marina! Per cert....t'he enviat un missatge per facebook!!!
Olga
Què originals aquestes nines!! no m'extranya que es quedessin parades!! jo encara no he pensat quina mona fer... però molt tradicional no crec que sigui perquè no ens agrada massa! Un petonàs!
ResponEliminaTu segur que faràs una mona ben espectacular!!!!
EliminaPetons,
Olga
Hola Olga!
ResponEliminaAra feia temps que no comentava, vaig haver de deixar una mica de banda el blog per feina. Aquestes nines són cuquissimes, quina gràcia! I boníssimes!
Petons
Núria, lo primer és lo primer!!! Primer és l'obligació i després la devoció!!!
EliminaLes nines, sí, són guapetes!!!
Petons,
olga
Què boniques aquestes nines, Olga! Jo també estic pensant en fer unes mones més tradicionals aquest any, m'apunto la teva recepta per la massa. Petons.
ResponEliminaJo les tornaré a fer!!! Potser faig alguna de pastís.....però prefereixo les tradicionals!!!
EliminaPetons,
Olga
Ja les recordo, ja! T' han quedat precioses...això a taula segur que és un ooohhh!!
ResponEliminaSí, sí!!!! És un "ooohhhh" i una "ola" assegurada!!!!
EliminaPetons,
Olga
¡Me alegro de que te gusten!
ResponEliminaSaludos,
Olga
Moníssimes i espero que boníssimes.
ResponEliminarecordo que abans aquí també es feien uns ninos de pa, no sé si era per aquesta època...
Petons.
Olga, per evitar el clevill de l'ou al congelar les mones jo crec que pots fer-li dos foradets a l'ou amb una agulla una vegada cuites. Si els fas a la junta de la mona amb l'ou no es vorà.
ResponEliminaMoltes gràcies pel teu suggeriment, Sergio!!! El posaré en pràctica la propera vegada!!!
EliminaSalut!!
Olga