Aquesta classe de pa ha triomfat a casa meva! Bé, amb lo panarres que som....no és cosa difícil, però aquest ha volat i , per aclamació, l'he hagut de tornar a fer.
La primera part està feta amb la panificadora i la segona, enfornada.
Els més sibarites en qüestió de pa potser opinaran que el fet de fer l'amassat i el primer llevat amb la panificadora no fan que sigui un "autèntic pa", però...a nosaltres ens agrada com queda i, la veritat, ens és d'una gran ajuda. La panificadora és un dels petits electrodomèstics que s'ha convertit en imprescindible a casa nostra!
Si voleu fer aquest pa........
- 175 ml d'aigua
- 100ml d'oli d'oliva
- 2 culleradetes de cafè de sal
- 200g de farina blanca panadera
- 200g de sèmola fina (us guardeu una mica per empolvorar)
- 1 culleradeta de cafè de llevat sec de forner
COM HO PREPAREM......
- Introduïm els ingredients a la cubeta de la panificadora en l'ordre en que està al llistat.
- Programem MASSA. El temps de la meva panificadora és 1h i 50 min.
- Una vegada ha finalitzat el programa la panificadora, tombem la cubeta damunt el pedrís de la cuina (prèviament enfarinat) i fem una bola amb la massa.
- Tallem la massa en 6 parts iguals. Formem una bola amb cada part i l'aplanem fins que tingui uns 15cm de diàmetre.
- Empolvorem amb una mica de sèmola la safata del forn i col·loquem els pans. Tornem a empolvorar els pans. Els cobrim (sense pressionar) amb film transparent impregnat d'oli. Els deixem que augmentin de volum durant uns 45min (el temps dependrà de la temperatura ambient).
- Precalentem el forn a 220º.
- Fornegem durant 12-15 minuts, fins que estan daurats, i els passem a una reixeta de refredar.
Gaudireu d'uns pans exquisits!! I ja sabeu...aquests pans també els podeu fer amb trossets de pernil, orenga,xoriço,......
Font de la recepta: 200 recetas de pan. Ed. Blume