Un dels llibres que ha fet que li tregui el màxim profit a la panificadora és el que us he presentat amb anterioritat, 200 Receta de Pan (Ed. Blume). Una gran combinació!
El pa que avui us presento és una FOUGASSE, un pa típic francès de la zona de Provença. Podríem dir que és la cosina germana de la Focaccia italiana i de la Hogaza espanyola.
Anem a veure com l'hem de preparar:
INGREDIENTS (dos pans):
- 250 ml d'aigua
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 1 i 1/2 culleradeta de sal
- 2 cullerades de romer (o qualsevol altra herba aromàtica)
- 475g de farina de força blanca per a pa
- 2 culleradetes de sucre
- 1 i 1/4 culleradetes de llevat sec per a pa
- Sal marina grossa per empolvorar
COM LA PREPAREM?
- Introduïm els ingredients (excepte la sal marina) a la cubeta de la panificadora seguint l'ordre del llistat. Seleccionem el programa MASSA.
- Finalitzat el programa d'amassat aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina, prèviament enfarinat, i la tallem per la meitat.
- Estem cadascun dels fragment de massa i li donem forma ovalada (30x20 cm aprox.).
- Passem les dues masses a la llanda del forn.
- Fem 5 talls diagonals i obrim els costats externs de cadascun dels talls. Ho cobrim amb film transparent impregnat amb oli d'oliva i ho deixem reposar uns 30 minuts.
- Calentem el forn a 220º i fornegem durant 8-10 minuts fins que estan daurades.
- Ruixem amb oli d'oliva i empolvorem amb sal marina. Les passem a una reixeta i les deixem refredar.
Ja podem gaudir d'un pa.......deliciós!!!! I d'una bona flaire per tota la casa....mmmmm......
Me a gustado mucho tu pan delicioso y con toques franceses.Besosss
ResponElimina¡Muchas gracias!
EliminaBesos,
Olga
M'encanta! I no cal dir res més.
ResponEliminaPtnts
Dolça
Doncs res......segur que tu el millores!!!!
EliminaPetonets,
Olga
No cal millorar-lo Olga. T'ha quedat magnífic.
EliminaNo cal millorar-lo Olga. T'ha quedat magnífic.
EliminaBoníssima, la fougassa, acompanada amb una bon troç de formatge manxec. Amb aquest aroma de romer que dius que hi has posat a de ser de vici! Petons
ResponEliminaSí, Marina!!! El toc de romer és tan mediterrani.....oi???
EliminaPetons,
Olga
Ara quan vaig estar a París en vam comprar un dia per sopar i juntament amb un assortit de formatges va ser tot un luxe! a veure si jo també li trec profit al llibre, que m'estic quedant endarrerida!! un petó!
ResponEliminaAAAaaaiiixxxx....París!!! Com m'agradaria tornar-hi!!!!
EliminaPetons,
Olga
Jo la vaig provar precisament a la Provença...en aquelles parades de mercat de carrer d'Arles i Sant Rémy de la Provence...oh! què bones...podies trobar de tots tipus. Merci per la recepta!
ResponEliminaDe res, Cristina!!!! A partir d'ara.....a experimentar amb altres ingredients!!!
EliminaPetons,
Olga
Boníssimes, llàstima que ja he sopat que, si no, igual em presentava a casa teva a tastar aquest pa. Petons.
ResponEliminaCom sempre passa amb el pa de casa meva.....vola!!! Desapareix ràpidament!!!!
EliminaPetons, Chus!!!
Olga
Hola olga; estas hecha toda una artista, te quedó muy bien hay que ver lo que te lo curras seguro que en casa están satisfechos..
ResponEliminaMuxos besicosss
Ay....Antonia....hago lo que puedo!!! Los de casa...jejeejje....muy contentos!!!
EliminaBesos,
Olga
Olgaaa has visto la mia? yo también he hecho hoy con romero y tomillo y esta noche la vamos a rellenar!! Tengo unas ganas de que llegue la hora de la cena jajajaja
ResponEliminaBesicos guapaaa
Sí, Pilar!!! Una focaccia perfecta!!! Y el acompañamiento...no te digo!!!
EliminaBesos,
Olga
Estupendisima, m´encanta la fougasse!!!! un tall magnific. Petons,
ResponEliminaGràcies, Joaquina!!! Nosaltres....tot lo que sigui pa....ho trobem boníssim!!!
EliminaPetons,
Olga
Tinc romaní que l'altra dia em va regalar una amiga...o sigui que me l'apunto! Als panarres de casa segur que els encanta! Petons!
ResponEliminaSeguríssim que sí!!! El romer dóna un toc molt suculent al pa!!! Almenys, a mi, m'agrada molt...
EliminaPetons,
Olga
Tinc molt poc temps per a passejar-me pels blogs, però llegeixo les teves receptes que sempre trobo molt bones. ara passo per aquí per enviar-te un petó!
ResponElimina