Top blocs de receptes

dilluns, 12 de maig de 2014

FOUGASSE A L'AROMA DE ROMER




Un dels llibres que ha fet que li tregui el màxim profit a la panificadora és el que us he presentat amb anterioritat, 200 Receta de Pan (Ed. Blume). Una gran combinació!

El pa que avui us presento és una FOUGASSE, un pa típic francès de la zona de Provença. Podríem dir que és la cosina germana de la Focaccia italiana i de la Hogaza espanyola. 
Anem a veure com l'hem de preparar: 

INGREDIENTS (dos pans):
  • 250 ml d'aigua
  • 4 cullerades d'oli d'oliva 
  • 1 i 1/2 culleradeta de sal
  • 2 cullerades de romer (o qualsevol altra herba aromàtica)
  • 475g de farina de força blanca per a pa
  • 2 culleradetes de sucre
  • 1 i 1/4 culleradetes de llevat sec per a pa
  • Sal marina grossa per empolvorar
COM LA PREPAREM?
  1. Introduïm els ingredients (excepte la sal marina) a la cubeta de la panificadora seguint l'ordre del llistat. Seleccionem el programa MASSA. 
  2. Finalitzat el programa d'amassat aboquem la massa damunt el pedrís de la cuina, prèviament enfarinat, i la tallem per la meitat.                                  
  3. Estem cadascun dels fragment de massa i li donem forma ovalada (30x20 cm aprox.).         
  4. Passem les dues masses a la llanda del forn. 
  5. Fem 5 talls diagonals i obrim els costats externs de cadascun dels talls.  Ho cobrim amb film transparent impregnat amb oli d'oliva i ho deixem reposar uns 30 minuts.  
  6. Calentem el forn a 220º i fornegem durant 8-10 minuts fins que estan daurades.
  7. Ruixem amb oli d'oliva i empolvorem amb sal marina. Les passem a una reixeta i les deixem refredar. 
Ja podem gaudir d'un pa.......deliciós!!!! I d'una bona flaire per tota la casa....mmmmm......







23 comentaris:

  1. Me a gustado mucho tu pan delicioso y con toques franceses.Besosss

    ResponElimina
  2. M'encanta! I no cal dir res més.
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs res......segur que tu el millores!!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
    2. No cal millorar-lo Olga. T'ha quedat magnífic.

      Elimina
    3. No cal millorar-lo Olga. T'ha quedat magnífic.

      Elimina
  3. Boníssima, la fougassa, acompanada amb una bon troç de formatge manxec. Amb aquest aroma de romer que dius que hi has posat a de ser de vici! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marina!!! El toc de romer és tan mediterrani.....oi???
      Petons,
      Olga

      Elimina
  4. Ara quan vaig estar a París en vam comprar un dia per sopar i juntament amb un assortit de formatges va ser tot un luxe! a veure si jo també li trec profit al llibre, que m'estic quedant endarrerida!! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. AAAaaaiiixxxx....París!!! Com m'agradaria tornar-hi!!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Jo la vaig provar precisament a la Provença...en aquelles parades de mercat de carrer d'Arles i Sant Rémy de la Provence...oh! què bones...podies trobar de tots tipus. Merci per la recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. De res, Cristina!!!! A partir d'ara.....a experimentar amb altres ingredients!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Boníssimes, llàstima que ja he sopat que, si no, igual em presentava a casa teva a tastar aquest pa. Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com sempre passa amb el pa de casa meva.....vola!!! Desapareix ràpidament!!!!
      Petons, Chus!!!
      Olga

      Elimina
  7. Hola olga; estas hecha toda una artista, te quedó muy bien hay que ver lo que te lo curras seguro que en casa están satisfechos..
    Muxos besicosss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ay....Antonia....hago lo que puedo!!! Los de casa...jejeejje....muy contentos!!!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  8. Olgaaa has visto la mia? yo también he hecho hoy con romero y tomillo y esta noche la vamos a rellenar!! Tengo unas ganas de que llegue la hora de la cena jajajaja
    Besicos guapaaa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Pilar!!! Una focaccia perfecta!!! Y el acompañamiento...no te digo!!!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  9. Estupendisima, m´encanta la fougasse!!!! un tall magnific. Petons,

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Joaquina!!! Nosaltres....tot lo que sigui pa....ho trobem boníssim!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. Tinc romaní que l'altra dia em va regalar una amiga...o sigui que me l'apunto! Als panarres de casa segur que els encanta! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguríssim que sí!!! El romer dóna un toc molt suculent al pa!!! Almenys, a mi, m'agrada molt...
      Petons,
      Olga

      Elimina
  11. Tinc molt poc temps per a passejar-me pels blogs, però llegeixo les teves receptes que sempre trobo molt bones. ara passo per aquí per enviar-te un petó!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!