Avui us vull explicar tres coses dins la mateixa entrada. Fa molt temps que tinc l'entrada planificada i el plat cuinat però fins ara no he trobat el temps i la tranquil·litat necessaris per posar-me a redactar-ho com a mi m'agrada.
Per començar, vaig enrere en el temps i arribo fins al mes de març. El Sergi Bassa, de Bassa la Papereria de Móra d'Ebre, organitza la presentació d'un llibre de la Coia Valls i em convida. Quin llibre presenta? La Cuinera (clikeu i trobareu tota la informació facilitada per l'editorial Ediciones B). Llibre del que recomano la seva lectura!!
Confirmo l'assistència encantadíssima i gaudeixo d'una sensacional exposició del tema de la novel·la per part de la Coia. (*Les fotografies són les publicades al facebook de Bassa La Papereria, no són meves).
Qui presenta a la Coia? El seu amic escriptor riberenc Miquel Esteve. Ep! I amic nostre, també! Després veureu com embolico al Miquel en aquesta història.......
La Coia Valls em signa el llibre i em comprometo a publicar una recepta inspirada en el llibre. Ràpidament començo a llegir el llibre, de seguida m'enganxa i quan el finalitzo, ja tinc decidida la recepta que faré. Però....hauré d'esperar-me unes setmanes perquè encara no és temps d'un dels ingredients de la recepta, el préssec.
Arriba el mes de juliol i Miquel Esteve ens convida a una festa. Li explico la meva idea de publicar una recepta inspirada en el llibre La Cuinera i.....em regala l'ingredient principal!! Els préssecs!! Préssecs del seu hort, els que ell comercialitza. Ara sí....em poso a cuinar!!!
La meva primera idea del plat no la puc dur a terme. En principi, penso en uns préssecs farcits de carn però no és possible...he de canviar d'idea. Em costa una mica decidir-me però al final, em decideixo!!! "Prepararé un timbal: un timbal de patata, préssec, confit d'ànec i ametlla ratllada fregida amb reducció de vi ranci"
A per ell!!!
INGREDIENTS:
- Patata bullida amb sal i una fulla de llorer.
- Préssec
- Confit d'ànec (reservar una part del greix)
- Ametlla laminada
- Ceba
- Oli d'oliva, sal
- Vi ranci
COM HO PREPAREM?
- Bullim la patata amb sal i una fulla de llorer. Una vegada bullida, l'aixafem amb una forquilla.
- Sofregim la ceba amb una mica de greix del confit i fem una reducció de vi ranci. A poc a poc....a foc lent.....
- Esmicolem el confit molt ben esmicolat i el passem per la paella. No cal que afegiu ni oli ni el greix del confit! Amb el greix que porta la carn en tenim suficient.
- Tallem el préssec en daus petits i els daurem a la paella. Ara també haurem de posar-hi una mica del greix del confit!
- Fregim molt lleugerament l'ametlla laminada amb un mica d'oli d'oliva.
- Una vegada ho tenim tot preparat, ens disposem a muntar el timbal seguint l'ordre següent: patata, confit, préssec, ametlla i la salsa.
Ara ja podem gaudir d'aquest plat cuinat amb préssec una de les fruites dolces per excel·lència de la Ribera d'Ebre i del Baix Ebre. Creieu que podria formar part de la llibreta de receptes de la Constança?
"Per a ella la cuina era molt més que una feina, era la seva manera particular de posar en ordre les emocions; era un espai d'introspecció i de connexió amb ella mateixa, on cada ingredient es convertia en una reacció, una sensació, una intuïció, un sentiment". Coia Valls, La Cuinera
Quina passada, arriscat i emocionant!!!!! Amb ganes fe fer-la. Felicitats
ResponEliminaVinga!!!! Quan la facis m'envies foto!!!
EliminaPetons,
Olga
Oohhh! Quin goig, quin luxe i quina alegria, Olga! T'ha quedat magnífic i, de ben segur, està boníssim!
ResponEliminaM'has fet molt feliç ;-)
Gràcies!
Haurem de provar-ho, aviso a la Constança!
Coia Valls.
Moltes gràcies, Coia!!! M'ho he passat molt bé llegint la novel·la i m'ho he passat molt bé cuinant un plat inspirat en els de la Constança!!
EliminaPetons,
Olga
Una combinació excel·lent de cuina, literatura i territori!! CHAPEAU!!! Aquesta recepta seria ideal pel concurs "Gust de revetlla" que es va organitzar des del servei de Biblioteques l'any passat pels votls de Sant Jordi. Es tractava de crear una recepta inspirada en un llibre!!!! Guarda idees per la convocatòria d'enguany!!!
ResponEliminaDoncs......me la reservo, Maria Josep!!!
EliminaPetons,
Olga
Olga, ets increïble. Quan llegia el llibre, se'm feia la boca aigua quan la Constança cuinava, tal era la manera d'explicar els ingredients, les olors....em transportava a aqueslls fogons i a aqueslla època.
ResponEliminaAvui, llegint la teva recepta, m'ha passat el mateix. Com ho has aconseguit!!!! Ets una crack. Bestial, sense paraules!!!!!!
Mil petons "Constança"::..
Ai, Manu!!!! Res d'increïble.....tu que me mires amb bons ulls!!!
EliminaM'ho he passat molt bé amb aquesta experiència!!
Petons,
Olga
Jo també he llegit el llibre, me'l varen regalar per Sant Jordi, i quan has dit que havies de triar una recepta de seguida he pensat que jo també triaria la dels pressecs farcits decarn! jejejeje Aquest timbal t'ha quedat molt bo. Una abraçada!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Mira que bé!!! Hem coincidit!!! Tenim gustos semblants.....
EliminaPetons, Pilar!!!
Olga
M'agraden molt les receptes amb història, i aquest timbal deu ni do quin tros d'història que té!! t'ha quedat impressionant, una molt bona combinació! un petó!
ResponEliminaGràcies, Eva!!! Va quedar molt bo, la veritat!!! ;)
EliminaPetons,
Olga
Una recepta de luxe!
ResponEliminaAh, i tindré en compte el teu consell sobre el llibre. Costa encerta en la lectura.
Besets.
Gràcies, Sara!!
EliminaJa veuràs com t'agradarà la novel·la!!! Petons,
Olga
REsulta que has estat una autèntica Constança pensant, buscant ingredients, cercant complicitats i al final elaborant aquest plat tan bo i ben pensat.
ResponEliminaCom diu la Manu, cracK!!!!! ;-)
PTNTS
Dolça
Em faràs sortir els colors!!!! L'únic que he fet és.....passar-m'ho bé!!!
EliminaPetons, Dolça!
Olga
Aquest timbal és espectacular! Les receptes amb història són les millors. Quan varem anar a Tarragona vaig descobrir els llibres de la Cora Valls, des d'aleshores sóc fan. Jeje, sé que fa temps que no em connectava, però és que he vingut a viure a Berlin. A partir d'ara ja podem tornar a estar en contacte. Petonsssss
ResponEliminaM'alegro de que t'hagis tornat a connectar!!! Molta sort per Berlín, Núria!!
EliminaPetons,
Olga
Quina barreja més bona!! el llibre m'ha cridat molt l'atenció! el posarem a la wishlist! Marta
ResponEliminaMarta, t'agradarà, ja veuràs!!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina entrada més bona! Per cert m´han dit que el llibre és molt bo.
ResponEliminaGràcies, Cristina!!! T'ho han dit bé!!! És molt bo!!!
EliminaPetons,
Olga
Engrescador!!! Ja saps que la cuina sempre em fa una mica de mandra però la lectura m'apassiona. Ja he tingut el llibre més d'un cop per les mans i em sembla que serà el següent. Quant a la cuina seguint-vos aconseguiu que ens hi posem encara que sigui en ocasions molt especials i amb uns resultats més accidentats. Felicitats.
ResponEliminaGràcies per les teves paraules, Nati!!! Pel que dius dels resultats accidentals......jo també en tinc!!! El que passa que no surten a la foto...... ;)
EliminaPetonets,
Olga
Jo ja he llegit el llibre... Em va agradar força..tot i que el final no era ben bé com m'esperava...En fi, que crec que aquesta teva recepta li és un gran homenatge!!! Petonarros!
ResponEliminaGràcies, Mònica!!!! M'ho he passat molt bé fent-la!!!!
EliminaPetons,
Olga
Saps q el tinc començat, però no trobo el moment, a veure si després d'aquesta entrada m'hi poso (però primer vull acabar l'altre q tinc entre mans!) ptons i q demà passis un gran dia!!!
ResponElimina