Un altre dels grans descobriments d'aquestes festes nadalenques. Una mica entretingut de fer però molt vistós i sorprenent.
Aquest cremós és del bloc KOOKING, un bloc que he descobert aquests últims dies i que m'ha agradat molt.
Respecte a la recepta original he realitzat alguna modificació, principalment en la cocció i tractament de la patata. Us explico......
INGREDIENTS:
- 2 Patates grosses
- 200ml de nata líquida de cuinar
- 1 fulla de llorer
- Rodanxes de sobrassada tallades a trossets petits (si no us agrada la sobrassada, la podeu substituir per tiretes petites de xoriço).
- Formatge ratllat (del tipus que més us agradi)
- Sal, un polsim de pebre mòlt i OVE
COM HO PREPAREM.......
- En un cassó posem a coure la patata pelada i trossejada amb sal, oli OVE i una fulla de llorer.
- Mentrestant, escalfem el forn a 180º i preparem uns muntets de formatge ratllat. Ho enfornem fins que comencen a estar daurats. Els deixem refredar a la mateixa safata.
- Quan la patata està cuita eliminem l'aigua de la cocció i la substituïm per la nata líquida. Empolvorem amb pebre mòlt i triturem fins que queda un puré cremós.
- En una paella amb una miqueta d'oli fem una passada a la sobrassada trossejada.
- Com ja ho tenim tot, podem muntar el gotet: patata, sobrassada i cruixent de formatge.
Com veieu......queda molt vistós i és.....mmmmm......
Quins aperitius tan treballats i detallistes que prepares: Fins i tot el recipient és original!! M'imagino el crec-crec del cruxent de formatge!
ResponEliminaJa saps que m'ho passo molt bé preparant'ho.......jejejejeje......
EliminaTingueu un bon Dia de Reis, Maria Josep!!!!
Olga
Un bonissim aperitiu
ResponEliminaSí, Lolines!!! I vistoset!!
EliminaPetons i.....bons Reis!!!!
Olga
Ja ho crec que ha d'estar bo aquest gotet! I la presentació m'encanta. Bons Reis!
ResponEliminaGràcies, Chus!!!! Que tinguis uns Bons Reis!!!! Petonets!!!
EliminaOlga
m'ho apunto
ResponEliminaT'agradarà!!!!
EliminaBons Reis, Lídia!!!!
Olga
Aquesta combinació m'encanta, i amb aquesta decoració de formatge queda un aperitiu molt vistós ideal per a lluir-te! el provarem segur ;). Un petonàs guapa!
ResponEliminaUs agradarà, Eva!!!! Petons!!!
EliminaOlga
OH! d´escàndol! sóc una fan de la sobrassada....genial presentació!
ResponEliminaDoncs.....t'agradarà, Cristina!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina presentació més bonica! M'encanta la combinació de sabors i textures, crec que ho provaré. Gràcies Olga!
ResponEliminaAnna
De fet, quan vaig veure la recepta, el primer que em va cridar l'atenció va ser la presentació!!! Diuen que mengem amb els ulls.....oi????
EliminaPetons, Anna!
Olga