Top blocs de receptes

divendres, 2 de gener de 2015

PINTXO DE BROU, GALET I PILOTA AMB UN TOC D'OLEUMFLUMEN



Tot i que arribi l'última.....he arribat!!! Les meves companyes blogueres ja fa dies que van publicar les seves sopes  i....faltava jo!!! 
Aquesta és la proposta que ens va fer el Martí Terés el dia que vam anar a visitar la Finca les Teixeres (Vinaixa): havíem de fer una sopa en la que utilitzéssim l'OVE OleumFlumen. I...aquí està la meva! 

Aquest pintxo de brou el vaig tastar per primera vegada fa uns anys al Restaurant Pepo de Benifallet, al dinar de Nadal dels companys i companyes de l'escola. Em va agradar molt la presentació, la vaig trobar molt original. Ha anat passant el temps i no he trobat l'oportunitat per preparar-lo i ara.....amb la proposta d'@OleumFlumen he pensat que era el moment adient per fer-lo. 

El vaig preparar la Nit de Cap d'Any, pel sopar amb els nostres amics Ermini i Núria. Sabia que ells apreciarien el toc d'aquest fantàstic OVE..... De fet, després de menjar-nos el pintxo vaig haver d'anar a buscar l'ampolla de l'oli i vam tastar-lo amb una llesca de pa!!! 
No m'enredo més i us explico com ho faig fer.....

INGREDIENTS (4p): 
  • 1.2 l de brou de gallina casolà (200 ml per persona i la resta per bullir els galets i les pilotes). 
  • 4 pilotes mitjanes 
  • 8 galets mitjans
  • OVE OleumFlumen 
COM HO PREPAREM......
  1. Hem de fer el brou de gallina. El vaig fer molt suau, amb gallina i verdures (patata, ceba, porro, pastanaga i una miqueta de col). Ha d'estar reposat i unes hores a la nevera, així és més fàcil extreure-li l'excés de greix. 
  2. Preparem les pilotes (1 per cada persona), del tamany que es veu a la fotografia o com més us agradi a vosaltres. La pasta de carn per les pilotes la vaig comprar a la carnisseria, a la Carnisseria Nogales, ja que m'agrada molt com la preparen. 
  3. Posem una mica de brou en una cassola petita i bullim els galets "al dente". Els retirem i els dipositem en un escorredor.         
  4. A continuació bullim les pilotes en el mateix brou que hem bullit els galets. Quan estiguin al punt, també els dipositem a l'escorredor fins el moment de preparar el gotet.                            
  5. En una altra cassola, escalfem el brou. 
  6. Preparem el gots i els pintxos, amb 1 pilota i 2 galets per persona.                                      
  7. Quan el brou està calent ja podem omplir els gots. Per precaució (per que no es trenqui el vidre del got) podeu posar una cullera petita al got mentrestant l'ompliu del brou. 
  8. Finalment, tirem un rajolí d'OVE OleumFlumen per damunt dels galets i la pilota.        
  9. Els servim immediatament. La presentació dels gots......al vostre gust!!! 
Desitjo que us agradi i que us animeu ben aviat a fer-lo! 








20 comentaris:

  1. Quina recepta més saborosa i nostrada!! Te la copiaré un dia d'aquestos d'hivern que fa molt de fred!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Copia, copia, Francesc!!! Per això ho compartim!!! T'agradarà!
      Petons i.....bons Reis!
      Olga

      Elimina
  2. jo també lla vaig fer fa un parell d'anys per nadal, però jo la vaig veure a una revista de cuina. Em va encantar la presentació.

    Feliç any nou Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que la fa diferent, oi? La presentació!!!
      Petons i....bons Reis!!!!
      Olga

      Elimina
  3. Ooooh, quina presentació tan bonica! Una recepta de sempre amb un toc molt actual. M'encanta. Petonets.

    ResponElimina
  4. Olga, ets ben original. Una idea ben divertida. Clar que digen d' on has tret la idea....no podia ser d' un altre manera. Mmmmmm que be varem mengar.
    Petons i a disfrutar d' aquest dies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Manu!! Treballen molt bé!!!!
      Que tinguis uns bons Reis!!!! Petons,
      Olga

      Elimina
  5. Respostes
    1. És una manera diferent de presentar un plat que és molt bo!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  6. Olga ! Acabes de resoldre l'etern problema de com combinar tradició i modernitat per Nadal. Aquesta recepta cau segur. Moltes gràcies per compartir-la: em sembla sensacional. I el toc de l'oli Flumen l'acaba d'arrodonir.
    Abraçades

    ResponElimina
    Respostes
    1. Laura, gràcies pel teu comentari! Quan el vaig veure la primera vegada, em va sorprendre moltíssim i el vaig trobar molt original. L'havia de fer!!!Petons i....Feliç 2015!
      Olga

      Elimina
  7. Mmmm que bo aquest caldet! i la presentació immillorable!! ideal per una taula de festa com la que vas parar per acomiadar l'any!! un petonàs guapa!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Eva!! Ja saps tema paramenta de taula i presentació....m'encanta!!!
      Petons i...bons REis!!!
      Olga

      Elimina
  8. un pintxo molt xulo! Ideal per aquests dies de festes, bé i per a qualsevol sopar entre amics a l'hivern! Amb aquests gotets qued la mar de mono! Guapa que els reis et portin moltes coses bones, molts petons!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Pilar!!! Els gotets....jejejej....els vaig comprar expressament pel caldet!!! Queden macos!!!
      Petonets....i Bons Reis!!!
      Olga

      Elimina
  9. Molt original! Espectacular a la vista i segur que també al paladar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per les teves paraules, Maria Josep! I....fàcil de fer!!!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  10. És de les tapes més originals que he vist mai! Ets una artista de dolços i salats; d'entrants, primers, segons i postres! Petons!

    ResponElimina
  11. Òndia Olga... una mica més i em passa per alt la teva sopa #Oleum Flumen!!!!
    M'encanta, i presentada així amb gotet havia de quedar perfecte a la taula de Nadal
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!