Top blocs de receptes

diumenge, 15 de febrer de 2015

SOPA D'ARRÒS AMB POLLASTRE, VEGETALS I FIDEUS A L'AROMA DE FULLA DE SALZE






Fa unes setmanes, el companys de Segadors del Delta em van obsequiar amb un llibre fantàstic publicat per NOMEN: Descobrim el món dels arrossos amb Carme Ruscalleda. Conté 50 receptes amb les diferents classes d'arròs que comercialitza la marca. 
Aquest llibre el podeu aconseguir posant-vos en contacte amb Nomen, a través del correu electrònic nomen@nomen.es o a través de la pàgina web 
El mateix dia que vaig rebre el llibre vaig rebre un altre regal de part d'una companya de feina del meu marit, la Teresa, una ampolla de l'oli d'OVE de La Rasquerana
Em vaig engrescar tant amb el llibre i amb l'oli que de seguida vaig triar recepta! Em vaig decidir per l'arròs basmati i donar-li un toc molt de l'Ebre, el de l'oli d'OVE de les olives autòctones de les nostres terres, les Fulla de Salze. 
                                                                                     
Vinga, no us entretinc més i vaig per la recepta!

INGREDIENTS (4 racions):
  • 200g d'arròs basmati
  • 2 cuixes de pollastre (sense pell)
  • 50g de pernil salat (en una peça)
  • 2,5l d'aigua mineral
  • 100g de pastanaga tallada a la juliana
  • 100g de porro tallat a la juliana
  • 100g de ceba tallada a la  juliana
  • 50g d'api tallat a la juliana (jo no vaig posar-ne)
  • 50g de col tallada a la juliana
  • 50g de fideus del núm. 2
  • Sal, pebre i oli d'OVE
PREPARACIÓ....
  1. Posem una cassola al foc amb l'aigua, el pollastre i el trosset de pernil. Ho salem i ho fem coure uns 40 minuts. És molt important que al primer bull escumeu les bromeres.                                    
  2. Una vegada passats els 40 minuts, incorporem l'arròs i les verdures (excepte la col) i ho fem coure a foc mitjà uns 5 minuts. 
  3. Tot seguit, retirem el pollastre. El reservem. 
  4. Afegim els fideus i la juliana de col a la cassola i ho fem coure 6 minuts més.                
  5. Mentrestant, hem de desossar el pollastre i fer-lo trossets petits. El pernil el reservem per una altra preparació. 
  6. Una vegada han passat els 6 minuts de cocció, rectifiquem de sal si escau, afegim els trossets de pollastre, retirem la cassola del foc.
  7. Aboquem per sobre un rajolí d'oli OVE 
  8. Servim la sopa i......a gaudir!!! 
Aquest és un plat ideal pels dies de fred!!







18 comentaris:

  1. M'agrada, bona i ben gustosa!!
    I amb aquest arròs i aquest oli... ha de ser boníssima.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dolça....sí....aquesta es queda a casa nostra!! Ens va agradar molt a tots, joves i grans!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Apa quina de regals!! i que ben aprofitats!! aquesta sopeta ben calentona ara mateix m'entraria súper bé, molt bona elecció! un petonàs!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Eva!!! Regals d'aquells que m'encanten!! Ara em toca anar provant unes altres!!
      Petonets i bona setmana!
      Olga

      Elimina
  3. Nena!!! amb aquest nom es una sopa de "luju" cada vegada m'agraden mes les sopes amb verduretes. La faré segur, i ara mateix miro l'enllaç per aconseguir el llibre... l'oli ja ho tinc mes dificil.
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva......estem en alerta per si hem de coincidir en alguna trobada!!! Te'l podria aconseguir!!!
      Petonets i...bona setmana!!!
      Olga

      Elimina
  4. Respostes
    1. Gràcies, Lolines!!!
      Ha estat un gran descobriment que s'ha quedat fixe a casa nostra!!
      Petons!
      Olga

      Elimina
  5. Una recepta que ve molt de gust aquests diez de fred. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Sara!! Ideal per l'hivern!! A nosaltres, que som molt "soperos" ens va agrada molt!!
      Petonets!!!!
      Olga

      Elimina
  6. Quina sopa...ja me n'imagino el sabor!!! Ben de les fantàstiques Terres de l'Ebre!!! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Mònica!! Amb els nostres productes!!!
      Petonets i...bona setmana!
      Olga

      Elimina
  7. Una sopa muy apetecible y estupenda. Viene bien para cualquier tiempo y yo ahora mismo me la comía :)
    Besicos y buena semana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar, muchas gracias por la visita!!! Está riquísima!!
      Igualmente.....buena semana!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  8. Molt complerta la sopa, d´aquestes que amb el plat sol ja et quedes satisfet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, senyora!! Una sopa que és plat únic!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  9. Que bé que deu sentar aquesta sopeta! jo no sóc gaire de cullera, però reconec que per al fred van moooolt be. Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Anna!!! Nosaltres ho som molt de cullera!!! Petonets!!!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!