Avui torno amb una recepta dolça del llibre Bizcochos, de Webos Fritos. Fa unes setmanes us explicava que estic molt contenta d'haver-me'l comprat...... I continuo pensant el mateix!
El fet que tingui les receptes en tres versions (manual,Thermomix i amassadora) hi té molt a veure.
La decisió de fer aquest bundt cake va néixer de la necessitat d'utilitzar dos plàtans madurs, molt madurs, d'aquells que volten per la fruitera i que ja no agraden a ningú. Vaig agafar el llibre i....vaig trobar la recepta adient, per fer-la amb la Kitchen Aid (encara estic en fase d'enamorament!!!). Vaig utilitzar el motlle Heritage de Nordic Ware, un dels meus preferits.
Vinga, us l'explico.......
INGREDIENTS:
- 240g de mantega a temperatura ambient
- 240g de sucre
- 6 ous
- 2 plàtans madurs
- 315g de farina tamisada
- 14g de llevat
- 1 polsim de sal
- 50g de coco
- 75g de llavors de xocolata
- Sucre glass vainillat per decorar
COM EL PREPAREM......
- Escalfem el forn a 180º
- Greixem el motlle amb spray desmotllant. Ens hem d'assegurar que l'spray arribi a tots els raconets del motlle.
- Preparem l'accessori pala. Posem la mantega i el sucre al bol de l'amassadora i el batem durant 5 min. a velocitat màxima.
- Baixem a velocitat mitja, i sense deixar de batre, anem afegim els ous d'un en un. Fins que no tinguem un ou ben integrat no afegirem el següent.
- Pelem els plàtans i els aixafem amb una forquilla. Els afegim a la massa. Ho batem 1 min a velocitat mitja.
- Incorporem la sal, la farina i el llevat. Ho barregem a velocitat mitja el temps necessari per integrar-ho tot.
- Afegim el coco i la xocolata i ho barrejarem a mà, amb una espàtula.
- Aboquem la massa al motlle i l'anivellem amb una espàtula.
- Enfornem durant 35 minuts a 180º i 10 minuts més a 170º.
- Traiem del forn i deixem reposar 10 minuts. Una vegada passat aquest temps ja el podem desemmotllar i deixar-lo refredar sobre una reixeta.
- L'empolvorem amb sucre glass.
Uau Olga que maco t'ha quedat!!!
ResponEliminaJo quan tinc plàtans molt madurs en faig un de semblant però sense coco... és que no em va massa el coco a mi.
Ptnts
Dolça
Gràcies, Dolça!!!! Si el coco no agrada.....fora!!!!
EliminaPetonets,
Olga
A mi em sembla fantàstic!! Només de pensar en el gustet del plàtan i el coco, mmmm. Una combinació clàssica però deliciosa! Té molt bona pinta :)
ResponEliminaPetons.
Per mi ha estat un gran descobriment, Debora!!!
EliminaGràcies per la teva visita i...bon cap de setmana!!! Petonets,
Olga
Trobe que t'ha quedat una recepta súper bona!! NYAM!! Per cert, jo també tinc aquest motlle i tot i que el greixe amb mantega i farina, sempre se m'enganxa una mica. On es pot comprar aqueix esprai desemmotllant? Besets
ResponEliminaFrancesc, ara ho trobes a quasi totes les botigues de rebosteria online. Jo el vaig comprar a Culinarium (Reus) però també ho trobaràs a Carrefour, a Casa Viva,.....
EliminaPetonets i....bon cap de setmana!!
Olga
Sorprenent, bonic i super-bo.
ResponEliminaGràcies, Lolines!!!!
EliminaPetons i...bon cap de setmana!!!
Olga
Muy bueno y con este molde da una presencia de categoría¡¡
ResponEliminapeto
Amb aquest motlle no li cal cap guarnició al pastís! T'ha quedat preciós!
ResponEliminaPetons
Anna
Ja veuràs que, amb la KA...l'enamorament va a més....quin bundt més brutal...m'encanta la forma del motlle...i ha de ser deliciós! Petons!
ResponElimina