Us ha passat alguna vegada que consulteu una recepta i dieu "no pot ser.....falta algun ingredient"? A mi, aquesta vegada, sí.
Volia fer una panna cotta de llimona, vaig buscar a la xarxa i vaig obrir la recepta de DIRECTO AL PALADAR ;em va sorprendre el fet que dins la llista dels ingredients no aparegués la gelatina, ja que totes les que he preparat fins al dia d'avui en porten. Incrèdula de mi, quan vaig preparar els ingredients també vaig preparar la gelatina ("no pot ser, s'han oblidat d'ella"). Quan ja estava a punt de bullir la nata, vaig tornar a consultar la recepta no fos que jo no ho l'hagués llegit bé; res, la gelatina no sortia. Vaig continuar amb la panna cotta, sense la gelatina....i fins que no les vaig tastar no em van marxar tots els dubtes que tenia. Havia quallat!! Estava perfecta!! Llavors, em va agafar una mica de mala consciència per haver dubtat d'un bloc excel·lent i de tant nivell......jo, que sóc una simple aprenent!!
Vinga, no m'embolico més i us explico la recepta!
- 500g de nata líquida de 35%MG
- 120g de sucre
- 60ml de suc de llimona
- Ratlladura d'1 llimona
PREPARACIÓ.....
- En un cassó, posem a escalfar la nata i el sucre.
- Ho portem al punt d'ebullició i baixem a foc mig. Ho mantenim així durant 3 minuts i apaguem el foc. Retirem.
- Incorporem el suc de llimona i la ratlladura i ho deixem reposar 5 minuts.
- Colem la panna cotta en el moment de repartir-la en els potets.
- Ho refrigerem durant 3 o 4 hores i....ja la tindrem enllestida!
Aquestes postres em penso que es queden a casa nostra. El gust de llimona és impressionant i la facilitat a l'hora de preparar-les.....també!!!
Heheh... la llimona amb la llet fa miracles Olga!!!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Sí...Dolça!! No vaig caure en que la llimona fa quallar la llimona......quin cap!!
EliminaPetonets,
Olga
Hola guapa! justament fa poc miràvem "Fácil y Resultón" a Canal Cocina amb ma mare, i en Gonzalo d'Ambrosio també va fer una panacotta de llimona sense gelatina, i explicava que era la manera autèntica de fer-la!
ResponEliminaEncara tinc pendent de provar de fer-la... De totes maneres, si es fa amb altres fruites la gelatina es deu haver de fer servir segur... o afegir-hi llimona també suposo!
T'ha quedat la mar de bé, a veure si m'animo a fer-la!
Petonets
Aquesta panna cotta ha estat una lliçó de cuina!!! Això demostra que encara em queda moooooolt per aprendre!!
EliminaBet, a tu et quedarà fantàstica, seguríssim!!!
Petonets,
Olga
Jolín, a mi també m'hauria passat el mateix jejeje. Però bueno, el resultat ha sigut molt bo, t'ha quedat molt bé, y és un postre molt sencill de fer, m'agrada :)
ResponEliminaPetons Olga!!
Gràcies, Debora!!! Cada dia aprenc......que és el que més m'agrada!
EliminaPetons,
Olga
M'encanta aquesta recepta, la faré, també em sedueix la llimona... Qualsevol postre amb llimona, té espai a la meva cuina... hehe
ResponEliminaJo m'he aficionat bastant a ella i mira que temps enrere no em deia gaire cosa......
EliminaPetonets, Anna!
Olga
Es que no em porta de gelatina! almenys les bones receptes! de llimona és deliciosa.
ResponEliminaCristina....jo ho he descobert ara!!! Jo pensava tot el contrari....que sempre en portava!!! He après una bona lliçó!
EliminaPetons,
Olga
Hola guapa. No l'he feta mai, però jo haguera pensat el mateix que tu. Saps, no és el que tu dius. És de ser una bona cuinera o al menys una persona que li agrada aprendre, descobrir i dubtar. Ni al directo al paladar, ni enlloc, són perfectes.
ResponEliminaHe aprés amb tu una cosa més o dues, ja, ja
Besets
Gràcies per les teves paraules, Marisa!!! Són reconfortants.....
EliminaPetonets,
Olga
Doncs m'hagués passat com a tú; no sabia que la llimona tingués aquest efecte, ha, ha...!! La faré a casa, perquè són unes postres delicioses amb només quatre ingredients, i a més, a casa ens encanta la llimona! Un petonet!
ResponEliminaNo hi vaig caure, Anna! Mira que utilitzo la llimona per fer el buttermilk........i no vaig caure en que la llimona quallaria la nata!! Aaaaaiiiiix, quin cap!!!!
EliminaPetonets,
Olga
Olga a mi m'hagués passat el mateix! xD Estaria convençuda de que faltava gelatina i la tindria en remull per si de cas! Clar, l'àcid de la llimona deu afavorir que qualli. Les provaré de fer pq les postres cítriques ens encanten! ;) Molts petons!!
ResponEliminaJa veuràs que bona és!!! Aquesta recepta ha estat una bona lliçó.....jjjeejjjeee....
EliminaPetonets!!!
Olga
Doncs si que és original sense gelatina... però vaja, sembla que el resultat és espectacular! han d'estar boníssimes amb el gustet a llimona, un petó!
ResponEliminaSí, Eva!!!! Anima't a fer-la, ja veuràs com t'agrada!!!
EliminaPetonets!
Olga
Sí, Eva!!!! Anima't a fer-la, ja veuràs com t'agrada!!!
EliminaPetonets!
Olga
Ha de ser boníssima!!!! De llimona i sense gelatina!!! Clar: no cal!! Absolutament autèntica!! A veure si un dia m'hi poso perquè la panna cotta és el que sempre demano quan vaig a restaurants!!
ResponEliminaUna abraçada
Posa-t'hi, Dolors!!! No et penediràs!!!
EliminaPetonets!
Olga
Posa-t'hi, Dolors!!! No et penediràs!!!
EliminaPetonets!
Olga
Doncs a casa, amb "lo llimoners" que som, ens encantarà...queda apuntada!! Petonarros!
ResponElimina