Top blocs de receptes

divendres, 26 de juny de 2015

COSTELLES AL FORN A L'AROMA D'AVET @LagrimusBaridà




No sé si recordeu l'entrada que vaig publicar sobre la trobada bloguera a la La Cerdanya organitzada per la companya Montse, de la Cuina de la Mussola. Vam visitar un obrador molt especial, Lagrimus Baridà. Vam poder conèixer el procés d'elaboració de l'essència de l'avet de la mà del seu creador i impulsor, Michel Baylocq....un procediment increïble. Michel ens va obsequiar amb una crema balsàmica ideal per lacar carns i per amanides. L'aroma que desprèn aquesta crema és....immensa!
Vaig decidir provar-la per preparar unes costelles caramelitzades i, la veritat,.....van quedar boníssimes. 
Vinga, us explico!!!

INGREDIENTS:
  • 1,5Kg de costelles de tocino
  • 2 cullerades de mel
  • 2 cullerades de soja
  • 3 cullerades de crema balsàmica d'avet Lagrimus Baridà 
  • Sal i pebre
  • Oli d'OVE
  • 1 got d'aigua molt calenta
PREPARACIÓ.....
  1. Salpebrem la carn i la col·loquem en un recipient, per tenir-la macerant unes dos o tres hores. Les banyem amb un raig ben generós d'OVE.           
  2. En un bol barregem la mel, la soja i la crema balsàmica d'avet.                                   
  3. La barreja anterior l'aboquem per damunt de les costelles i la deixem macerar. De tant en tant anem girant-les. Ho tenim macerant unes 2-3 hores.
  4. Escalfem el forn a 200º-220º i ho enformem. Al cap de 15 minuts hi aboquem el got d'aigua ben calenta i girem les costelles. Continuem la cocció fins que les costelles estan daurades.
Us asseguro que a l'hora de menjar-les l'aroma a avet del Baridà és ben present....amb molta delicadesa.  
Moltíssimes gràcies per aquest regal, Michel!





13 comentaris:

  1. Olga, quina passada de recepta!!! Tingues present que faré aquestes costelles amb aquesta crema balsàmica d'avet. Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Montse!!! Desitjo que us agradin moltíism!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Quin encert! segur que vau gaudir molt degustant aquest plat amb la "nostra" crema d´avet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssim, Cristina!!! Una exquisitesa!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Respostes
    1. Dolça, boníssimes!!! Esperen que les torni a fer!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Ostres, doncs no coneixia aquest tipus de crema balsàmica, està clar que per aquests mons estic aprenent moltíssim :)
    Jo les faig amb mel i soja també i són ben bones, així que suposo que amb l'aroma de l'avet queden encara millor!
    Bon cap de setmana Olga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Debora...jo no el coneixia! Va ser un gran descobriment a la Cerdanya!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Veo que esta triunfando este crema de abeto entre los que fuisteis a la Cerdanya.Desde luego pinta muy bien.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel.....és que és una passada!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  6. He comprat costelles de porc per fer aquesta recepta perquè entra pels ulls! Ja et diré Olga! Petons!

    ResponElimina
  7. Quina pinta més bona i saborosa! Una delícia, segur! Un petó!

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!