Top blocs de receptes

dimarts, 7 de juliol de 2015

AMANIDA DE RÚCULA, TONYINA I NECTARINA @OleumFlumen





Fa uns dies, la meva companya Sílvia em va donar unes nectarines precioses que eren "mel". Quina cosa més bona!! Pel meu gust, les nectarines perfectes.  La Sílvia i les seves nectarines són de  Benissanet, un dels pobles més importants de Catalunya pel que fa a collita de fruita dolça. Mira, aprofito per dir-vos que el proper diumenge 12 de juliol tindrà lloc la Fira de l'Auberge (clickeu i trobareu més informació). 
Les nectarines m'agraden molt en l'amanida i, aprofitant que tenia un tall de tonyina fresca vaig pensar en preparar l'amanida que avui us presento. A veure què us sembla.....

INGREDIENTS:
  • 1 nectarina de Benissanet
  • 1 rodanxa de tonyina fresca (d'uns 150g) 
  • Rúcula
  • Oli d'OVE Oleum Flumen
  • Vinagre agredolç Acetum Flumen 
  • 1 cullerada de mel 
  • Flor de sal 
COM LA PREPAREM......
  1. Tallem la tonyina i la nectarina en daus molt petits.  
  2. En una paella posem una cullerada d'oli d'oliva i daurem els daus de tonyina. 
  3. Mentrestant, en un plat preparem una base de rúcula. 
  4. Quan la tonyina està daurada la col·loquem damunt de la rúcula i la salem amb flor de sal. 
  5. Tornem a posar la paella al foc amb una cullerada d'oli d'oli d'oliva i incorporem els daus de nectarina. Afegim la cullerada de mel i ho saltegem durant dos-tres minuts. 
  6. Afegim els daus de nectarina a la rúcula i a la tonyina. 
  7. Tirem per sobre un raig ben generós d'oli d'OVE OleumFlumen i un raig de vinagre AcetumFlumen. 
I ja tenim una amanida amb fruita dolça enllestida! Us asseguro que la repetireu......








12 comentaris:

  1. A mi també m'agrada molt la nectarina en amanida, i sense amanida també, una de les meves fruites preferides ;). Així amb tonyina ja que et queda un plat d'allò més complert! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva, et passa com a mi! No em cansaria de menjar-ne!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  2. Amb aquesta calor només menjaríem gaspatxo i amanides...i naltros sempre hi posem mooolta fruita...o sigui que la combinació nectarina-tonyina que presentes, em sembla una opció genial, saníssima i molt fresca...que amb aquesta onada de calor que ens està matant convé moltíssim! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs...sí!! No hi ha ganes de cuinar gaire!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Oh que bonaaaa! Amb la tonyina poc feta encara millor pel meu gust. Molt bona idea Olga!
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  4. aquesta amanida està per llapar-se'n els dits.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Lolines!!! La veritat és que va ser una bona combinació!
      Petons,
      Olga

      Elimina
  5. OoooH ! ha d'estar super aquesta amanida!!! la faré, Olga!

    ResponElimina
  6. OoooH ! ha d'estar super aquesta amanida!!! la faré, Olga!

    ResponElimina
  7. Doncs també m'agrada...
    Hauré de baixar a buscar nectarines que les que hi ha per aquí....ppppfffff
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  8. Doncs també m'agrada...
    Hauré de baixar a buscar nectarines que les que hi ha per aquí....ppppfffff
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!