A casa nostra ens agraden molt els calamars. Cuinats de totes maneres! Farcits, amb ceba, en salsa, a la planxa, guisats amb patata....
Ara feia dies que no compartia recepta per Thermomix així que....aquí teniu aquesta!
Per fer-la m'he basat en el llibre CUIDA TU SALUD i li he donat el toc especial de la meva amiga bloguer Dolça de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA. ´
Coneixeu quin és? La picada de carquinyoli! Un toc molt, molt, molt especial.
Vinga, anem, us explico!
INGREDIENTS:
Ara feia dies que no compartia recepta per Thermomix així que....aquí teniu aquesta!
Per fer-la m'he basat en el llibre CUIDA TU SALUD i li he donat el toc especial de la meva amiga bloguer Dolça de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA. ´
Coneixeu quin és? La picada de carquinyoli! Un toc molt, molt, molt especial.
Vinga, anem, us explico!
INGREDIENTS:
- 3 carquinyolis
- 3 dents d'all
- 500g de ceba tallada a quarts
- 1 polsim de julivert
- 70g d'oli OVE
- 1kg de calamars tallats a trossets (quadrats de 3x3 aproximadament)
- Sal
- 1 polsim de pebre mòlt
- 1/2 cullerada de pebre roig dolç (el meu de La Vera)
- 1 fulla de llorer
PREPARACIÓ......
- Posem els carquinyolis al got i els triturem 4 segons/Vel.7. Els reservem.
- Introduïm al got els alls, la ceba i el julivert. 3 segons/Vel.4.
- Afegim l'oli OVE i sofregim 4minuts/Varoma/Vel.1
- Incorporem els calamars, la sal, el pebre, el pebre vermel de La Vera i la pols de carquinyoli. Ho fem coure durant 30minuts/100º/Gir esquerra/VelCullera. Hem de comprovar que els calamars estan ben cuits i la salsa ha reduït. (Si no és així, hem de retirar el cubiltet i posar el cistell. Programar 10 minuts/Varoma/Gir esquerra/VelCullera.)
Desitjo, de tot cor, que us agradin! Jo ja tinc ganes de tornar-los a cuinar!
quina bonissima pinta aquests calamars guisats, i el toc de carquinyoli és genial per donar-li la picada dolça, ma mare posa galeta quan no té pa! petons
ResponEliminaAfegir carquinyoli a la picada! Això ja és de nivell! Me l'apunto, doncs segur que li dóna un toc genial als calamars! Un petó!
ResponEliminaQuan ho provis......repetiràs!
EliminaPetonets,
olga
Afegir carquinyoli a la picada! Això ja és de nivell! Me l'apunto, doncs segur que li dóna un toc genial als calamars! Un petó!
ResponEliminaBonissims aquets calamaras i quina salseta, hummmm
ResponEliminaAcompanyat d'un bon pa....i no cal res més!
EliminaPetonets,
Olga
que bonsssssssssssssssssssssssss
ResponEliminaBoníssims!!!! per sucar-hi pa!!!
EliminaPetons,
Olga
Quina bona pinta, amb aquest color i aquesta salseta!!! i sobretot amb el toc de carquinyoli!! Aquesta me la guardo que a casa tot sovint tenim calamars acabats de pescar ;) i així variem!!
ResponEliminaPtons!!
Ostres! amb calamars acabats de pescar......un luxe!!!!
EliminaPetons,
Olga
Que original el punt de carquinyoli!! Boníssims!!
ResponEliminaAnna
La culpable d'aquest toc és la Dolça!!!!
EliminaPetons,
Olga
Super mega bons Olga, les picades amb carquinyolis son un auntèntic vici! Uns calamars ideals per acompanyar amb un arroset cuit o unes patates ben cruixents.
ResponEliminaPetons!
I una bona bona barra de pa, Debora!
EliminaPetonets,
Olga
Veritat que el carquinyoli li dona un punt diferent a la picada????
ResponEliminaAix aquesta Dolça heheh... això són trucs de l'àvia, no et creguis eeeehhhhh!!!!
PTNTS
Dolça
És una passada! Un gran descobriment!
EliminaPetonets,Dolça!
Olga