Top blocs de receptes

dimecres, 23 de setembre de 2015

BUNDT CAKE DE VAINILLA FARCIT DE CONFITURA DE CARABASSA I AMETLLA

Un dels cócs tradicionals que es fan a Benifallet és el cóc de confitura (confitura de carabassa de cabell d'àngel i ametlla). La meva sogra sempre en fa un per festes majors i enguany, vaig dir-li que jo en faria un de diferent: un bundt cake de confitura (la mateixa que vaig utilitzar per fer els pastissets!). 
Aquest bundt va ser el culpable de que em decidís per posar-me a fer pastissets! Com necessita una bona estona de forn, vaig pensar....."mentrestant es cou vaig a fer pastissets"! 
La recepta del bundt del llibre de Bea Roque "El Rincón de Bea" i el motlle és l'Square, de NordicWare. 
Vinga, que us explico com el vaig fer!

INGREDIENTS:
  • 200g de mantega a temperatura ambient 
  • 150g de sucre
  • 30g de sucre moreno de canya
  • 2 ous L + 1 rovell
  • 210g de farina
  • 2 culleradetes de pols de fornejar Royal
  • 1/4 de cdta de sal
  • 1 cullerada de pasta de vainilla
  • 120ml de buttermilk (si no teniu el podeu fer: llet+unes gotes de sucre de llimona, deixant-ho reposar uns 10minuts)
  • 150g aproximadament de confitura de carabassa i ametlla
  • GLASSA DE VAINILLA: 2-3 cullerades de llet + 150g aprox. de sucre glass vainillat 
COM EL PREPAREM?
  1. Escalfem el forn a 170º
  2. Greixem el motlle amb mantega o amb spray antiadherent
  3. Tamissem la farina, el Royal i la sal. Reservem.
  4. Batem la mantega amb els dos tipus de sucre fins que hagi blanquejat i tinguem una textura cremosa. 
  5. Incorporem els ous d'un en un (fins que un no està integrat no afegim l'altre) i la pasta de vainilla. 
  6. Afegim la meitat de la farina i batem fins que estigui integrada. A continuació, afegirem el buttermilk d'una sola vegada i quan s'hagi integrat, la resta de la farina. 
  7. Aboquem la meitat de la massa al motlle.    Repartim la confitura amb molt de compte, vigilant que no toqui a les parets del motlle. Acabem d'abocar la massa. Allisem la superfície. 
  8. Fornejar uns 55 minuts. 
  9. Treure del forn i deixar reposar 10 minuts dins el motlle, sobre una reixeta de refredar.   
  10. Passats els 10 minuts de repòs el desemmotllem boca avall i el deixem refredar sobre la reixeta.  
  11. Preparem la glassa de vainilla:barregem el sucre glass amb la llet. Li heu de donar la textura que més us agradi (jo la faig una mica " a ull"). 
  12. Quan el bundt està fred repartim la glassa.   
Aquest bundt és diferent del cóc de confitura però us asseguro que va passar la prova de foc. El vam gaudir durant els dies de la Festa Major, va formar part de les nostres sobretaules en famílies! 



             


13 comentaris:

  1. Dona gust de veure!!! FELICITATS:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  2. Pintassa!! a mi la confitura de cabell d'àngel m'encanta, i així integrada a la massa d'un bescuit no l'he provada mai, molt original! el motlle quadrat xulíssim! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El motlle quadrat és original!!! De fet....tots els de Nordic Ware m'encanten!!
      Petons, Eva
      Olga

      Elimina
  3. Quina pintaaaaa! I jo fent només pastissets amb el cabell d'àngel... Si és que no aprofito el temps :( jejeje.
    T'ha quedat un cake tan maco com deliciós Olga.
    Petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Debora!!! No diguis que no aprofites el temps, que no és veritat!!!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Té una pinta magnifica! Amb aquest motlles sempre queden xulíssims oi??? I amb el cabell d'angel...que bo!!!!
    Acabo de descobrir el teu blog i em sembla que em passaré per aquí sovint!
    Que vagi bé! Clara

    ResponElimina
  5. Oks...entès perquè et queda el cabell d'àngel a la part de dalt!!!! Com que és un bundt el gires heheh
    Nena té una pinta espectacular!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. Tremendo con la confitura de ángel dentro, muy buena idea.Genial pastel
    petons

    ResponElimina
  7. Mmmmm quina bona pinta i que bonic el motlle!

    ResponElimina
  8. Impressionant aquest bundt, Olga!! Això cada vegada és de més nivell!! Molt bona pensada aprofitar el temps per fer els pastissets...!! Encara hi penso en aquells tan bons que ens vas descobrir a Benifallet!Un petonet!

    ResponElimina
  9. Una passada...haig d'estrenar aquest motlle...que em vaig agenciar en veure-te'l a tu!!! Petonarros!

    ResponElimina
  10. Espectacular Olga!! M'he quedat sense paraules i amb la boca oberta a punt de clavar-li mossegada ;)
    Ptns
    Anns

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!