Top blocs de receptes

dilluns, 28 de setembre de 2015

CAKE D'AVELLANA, GALETES MARIA I CONYAC


 
Aquesta és la primera recepta de la revista de Thermomix del mes de setembre, la número 83. Només obrir la revista.....pam! Aquesta meravella! No vaig dubtar gens ni mica: la faig! 
I dit i fet. 
Dir-vos que és la primera recepta dolça en la que utilitzo el conyac i...em va agradar moltíssim. La combinació amb les avellanes és fantàstica. 
Potser pensareu que exagero una mica, però és així. Us explico la recepta (per Thermomix i tradicional) i després....em dieu què us sembla! 

INGREDIENTS: 
  • 200g d'avellanes torrades
  • 100g de galetes Maria
  • 100g de farina de rebosteria
  • 1 polsim de sal
  • 10g d'impulsor químic Royal
  • 200g de mantega (temperatura ambient)
  • 200g de sucre
  • 4 ous M
  • 80g de conyac (la recepta original conté 100g)
PREPARACIÓ THERMOMIX:
  1. Escalfem el forn a 180º
  2. Greixem amb mantega o amb spray un motlle allargat de 26 cm (més o menys)
  3. Piquem les avellanes 10segons/Vel.10 Retirem a un bol i reservem.
  4. Triturem les galetes Maria 6 segons/Vel. 10
  5. Afegim la farina, la sal i el Royal. Barregem 10segons/Vel5. Aquesta massa la barregem en un bol amb les avellanes. Reservem.
  6. Introduïm la mantega i el sucre. Barregem 40segons/Vel.3
  7. Retirem el cubilet i anem abocant els ous d'un en un, a Vel.3. No abocarem un fins que no veiem que l'anterior està ben integrat. 
  8. Continuem sense cubilet i, a Velocitat 3, anem abocant la massa que teniem reservada i el conyac (alternant-ho). Ho acabem de barrejar amb una espàtula. 
  9. Aboquem la massa al motlle i allisem. Ho enfornem durant uns 50 minuts a 180º.                   
  10. Quan ho traiem del forn ho deixem reposar 10 minuts al motlle. Desemmotllem sobre una reixeta i deixem refredar. 
PREPARACIÓ TRADICIONAL:
  1. Escalfem el forn a 180º
  2. Greixem amb mantega o amb spray un motlle allargat de 26 cm (més o menys)
  3. Piquem les avellanes en una picadora. Retirem a un bol i reservem.
  4. Triturem les galetes Maria en una picadora. Reservem.
  5. Tamissem la farina, la sal i el Royal. Ho barregem en un bol amb les avellanes. Reservem.
  6. Batem la mantega i el sucre fins aconseguir una textura blanquinosa i cremosa. 
  7. Continuem batent (si ho feu amb robot, a velocitat baixa) incorporem els ous d'un en un (fins que no veiem que l'anterior està ben integrat no incorporem el següent). 
  8. Afegim (no deixem de remenar o si ho feu amb robot continuem a velocitat baixa)  la massa que tenim reservada i el conyac (alternant-ho). Ho acabem de barrejar amb una espàtula. 
  9. Aboquem la massa al motlle i allisem. Ho enfornem durant uns 50 minuts a 180º.                   
  10. Quan ho traiem del forn ho deixem reposar 10 minuts al motlle. Desemmotllem sobre una reixeta i deixem refredar. 
Fem tallets i gaudim plenament del sabor intens de l'avellana i el conyac. De veritat us ho dic....us agradarà moltíssim! 



 



14 comentaris:

  1. Doncs si, de ben segur que m'agradaria, gairebé mai falten els fruits secs als dolços que preparo, per moltíssimes raons, la més obvia és el sabor.
    Tha quedat un cake boníssim Olga, sembla suuuuuuuuper esponjós!!
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Debora.....el que més m'ha sorprès d'aquest cake és el gustet del conyac.....una grata sorpresa!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Un corte perfecto Olga. Las mejores recetas son las que entran por los ojos... seguro que estaba muy rica. Hablo en pasado porque no quedan ni las migas, lo sé jejeje.
    Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar.....¡riquísimo! El coñac....impresionante. ¡Qué bien volver a tenerte por aquí!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  3. Ostres ! A mi d'entrada el conyac no em mola gaire pero aqui trobo que lliga molt be. Ho tastaré segur. Gracies, maca !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo no ho sóc gens de conyac, Laura! Però aquí....queda de primera! Sorprenent descoberta!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. Quina textura...dóna ganes de queixalar-lo!!! Petonarros!

    ResponElimina
  5. oooh , quina bona cara que fa aquest cake,

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta Olga! ës que les galetes Maria són bones de moltes maneres i dónen molt de joc. Bona recepta ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  7. Que bueno que tiene que ser esta combinación y fácil con la TX El coñac le da un punto muy sutil.
    petons

    ResponElimina
  8. Què bo que ha d'estar amb el gustet de les avellanes!! i segur que el toc del conyac li va d'allò més bé també, no m'extranya que fos amor a primera vista ;). Un petó!

    ResponElimina
  9. Respostes
    1. Sí, Montse!! A tingut molt èxit a casa i a la feina!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!