Recordeu que la recepta anterior era el segon plat d'un dinar amb amics? Doncs aquesta són les postres!
A la nostra amiga sé que li agraden molt les avellanes i vaig pensar en preparar un flam amb el seu fruit sec preferit. Feia molt temps que no preparava flam i em venia de gust!
Vaig buscar per la xarxa i em vaig trobar amb un bloc anomenat Postres.net. D'ell vaig extreure la base de la recepta (no vaig posar el rom i vaig posar més avellanes).
Us l'explico!
INGREDIENTS:
- 120g d'avellanes torrades
- 600ml de llet
- 200ml de nata
- 1 sobre de preparat de flam de 8 racions
- Caramel líquid
ELABORACIÓ:
- Triturem les avellanes 30s/Vel7. Si ho feu amb una picadora, tritureu les avellanes fins que us quedi una pasta oliosa.
- Poseu al got la nata, la llet, la pasta d'avellanes i sobre de preparat de flam. 8 minuts/100º/Vel3. // Si ho feu manualment, seguiu les instruccions del preparat. De ben segur serà escalfar la llet, la nata i la pasta d'ametlles i portar-ho a ebullició. Afegir el preparat de flam i fer-lo bullir durant uns minuts, sense parar de remenar.
- Aboqueu el flam a un motlle en el que prèviament haurem posat un bon raig de caramel líquid (al vostre gust). El meu motlle és de Tupperware i ja té....gairebé 20 anys!
- El deixem refredar a la nevera, un mínim de 4 hores.
Què us ha semblat? Facilíssim! Si sou amants de les avellanes.....aquest és el vostre flam!
Si us ho proposeu....costa molt poc fer feliços als que estimeu!
No n´he menjat mai de flam d´avellanes. El motlle preciós...bons records del Tupperware!
ResponEliminaCristina, doncs t'agradarà!!! Ja veuràs! Aquest motlle del tupper fa que tot quedi més bonic! És un dels meus preferits!
EliminaPetons,
Olga
Si que he comido flan de avellana y me gusta,Queda muy bonito con este molde
ResponEliminapetons
Gràcies, Miquel! El motlle del Tupperware....sempre triomfa!
EliminaPetons,
Olga
I tant que si Olga, aquests petits detalls són els que marquen la diferència... Quina sort de tenir amigues com tu :) T'ha quedat un flam boníssim i molt molt maco.
ResponEliminaPetons!!
Sempre és bonic pensar en els amics....oi? Amb la cuina, com en altres àmbits de la vida, m'agrada fer feliços als que m'envolten
EliminaPetons, Debora!
Olga
Els flams per si sols ja són boníssims, doncs m'imagino que amb aquest afegit encara més!! Ja me'n menjaria un tall ;)
ResponEliminaPotser serà perquè a mi m'agrada molt l'avellana però...el milllora moltíssim!!!
EliminaPetonets,
Olga
No l'he tastat mai però tinc fa tan bona pinta aquesta flam i m'agraden tant que, amb el teu permís, t'agafo la recepta per preparar-la a casa! Un petonet!
ResponEliminaAnna, a mi també m'agraden molt els flams!!! Aquest està....deliciós!!
EliminaPetonets,
Olga
Què bo!! Un dia d'aquests te'l copie!! Fantàstic !!!
ResponEliminaEstic convençuda que t'agradarà, Francesc! Ja m'ho diràs!
EliminaPetons,
Olga
Ja es veu que té una textura perfecta! Deu tenir un gustet diferent, molt bo!
ResponEliminaMarta
Sí, Marta! Té un gustet molt especial.....em va agradar moltíssim!
EliminaPetons i bona setmana!
Olga
Olga! Jo sóc amant dels flams i m'agraden molt les avellanes (i si són de Reus ja... un festival! ;) ). Combinació guanyadora! Que fort! Ja ho diuen que els tupperwares (els de veritat, de marca) duren tota la vida! 20 anyets aquest ja.
ResponEliminaBones postres!!
Molts petons!
Aquest flam és per repetir!!!! Ens va agradar molt!!! El motlle és el meu preferit per fer flams!
EliminaPetons, Sílvia!
Olga