Top blocs de receptes

diumenge, 27 de desembre de 2015

ROTLLETS D'ANÍS


Qualsevol celebració és una oportunitat per posar-me davant els fogons o el forn. La de fa unes dues setmanes era molt especial i ben bé s'ho mereixia. Trobar-te amb les amigues a la nova casa d'una d'elles és motiu de gran felicitat, així que.....a encendre el forn! 
Vaig decidir-me per uns dolços del llibre de Webos Fritos Recetas de Fiesta (té dues versions de les receptes, la tradicional i la de Thermomix) uns rotllets d'anís que l'autora del llibre ens explica que són típics de Cuenca però que em recorden als nostres muntets d'aiguardent. 
Són molt fàcils i ràpids de fer! Vinga, us explico!

INGREDIENTS (12 unitats): 
  • La pell d'una llimona 
  • 125g d'oli d'OVE
  • 250g de farina de rebosteria
  • 100g d'anís dolç 
  • Sucre per arrebossar els rotllets

PREPARACIÓ:
  1. Escalfar el forn a 180º, dalt i baix.
  2. Renteu i assequeu la llimona. Peleu la part groga de llimona. Vigileu de no agafar part blanca! 
  3. Poseu l'oli al got. Incorporeu la pell de llimona i programeu 8 minuts/Varoma/Vel.1 Retireu la pell de la llimona. // Escalfeu l'oli en una paella i fregiu la pell de la llimona. 
  4. Afegiu la farina al got, sobre l'oli calent, incorporeu l'anís i programeu 2 minuts/Vel.3. Poseu tota la massa damunt el pedrís de la cuina i formeu una bola. //Tingueu preparada la farina en un bol resistent a la calor i aboqueu l'oli. Remeneu molt bé amb una cullera de fusta. Incorporeu l'anís i barregeu molt bé. Amasseu durant uns minuts fins aconseguir una massa ben integrada. 
  5. Talleu trossos d'uns 40g. Formeu una bola amb cada porció.                                                   
  6. Estireu cada porció formant un cordó i tanqueu-lo sobre sí mateix formant una rosquilla. Pressioneu una mica en el punt d'unió de les dues parts. Poseu els rotllets a la safata del forn, on prèviament haureu posat un full de paper vegetal.       
  7. Fornegeu a 180º, durant 35 minuts aproximadament. 
  8. Poseu el sucre en un bol i arrebosseu els rotllets un per un, acabats de sortir del forn (quan els podreu manipular sense cremar-vos). Deixeu-los refredar sobre una reixeta.                                   
Què us ha semblat? Oi que són fàcils de fer? Si els presenteu ben bonics....un regal extraordinari!

 

9 comentaris:

  1. Pim-pam i rotllets d'anís a punt...ets una màquina Olga!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Olga, com va tot? M'encanten aquestes rosques d'anís, és un dels meus sabors preferits per als dolços. Molt bones festes, guapa! Una abraçada.

    ResponElimina
  3. M'encanta la teva facilitat i rapidesa...és la presentació que fa el regal excepcional!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
  4. ostres!! només té aquests ingredients?? i es fa al forn???? et robo la recepta ara mateix. Puc fer servir contreau enlloc d'anís, és que se m'ha acabat....petons guapa i bona entrada d'any!!!

    ResponElimina
  5. Olga, una dolça i exquisida manera d'acabar l'any.
    Et desitjo tota la felicitat del món, per a tu i tota la teva família, en aquest any que és a punt de començar.
      FELIÇ ANY NOU 2016.

    ResponElimina
  6. Ostres Olga, quin regal més xulo!! I fets amb tant de carinyo, segur que t'ho van agraïr moltíssim :)
    Els rollets d'anís m'encanten, la meva àvia també els fa així, em va ensenyar a fer-los així i sempre triomfen a casa. I què em dius de l'olor que s'escampa per tota la casa mentre s'estàn fornejant? Mmmmm quina cosa més bona!!
    Et desitjo molt bon nadal, i tot lo millor per l'any vinent.
    Petons maca!

    ResponElimina
  7. M'agrada molt l´anís i totes les postres i llepòlies que en portin. Ove vol dir oli d'oliva verge?

    ResponElimina
  8. ei!! que bo!! Serien semblants als roscos de vi nadalencs?

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!