Top blocs de receptes

dilluns, 25 d’abril de 2016

CRESTES D'ESPINACS I BOTIFARRA DOLÇA @Gitour2016

  



El gran descobriment de l'any. Sí, penso que serà així. Potser pensareu que és massa aviat per dir-ho (queda més de mig any per endavant!) però estic convençuda de que l'encertaré. 
De què parlo? De la botifarra dolça de Girona! On la vaig conèixer? A la trobada bloguera de Girona, del passat dia 9 d'abril. Qui me la va presentar? El gremi de carnissers de Girona a través de la meva estimada amiga bloguera Mònica Tarradellas. 
  
De les dues classes de botifarra dolça la primera que he cuinat ha estat la fresca. Les Dulses en conserva descansa al meu rebost, esperant el dia que la tregui per poder gaudir d'una delicatessen. 
He preparat unes crestes amb espinacs (frescos! De l'hort a la cassola en qüestió de minuts!) molt senzilles. Us les mostro! 

INGREDIENTS: 
  • 1 paquet de massa de crestes 
  • Espinacs frescos bullits
  • Botifarra dolça 
  • 1 ou batut (per pintar) 
  • 1 raig d'oli d'oliva VE
PREPARACIÓ:
  1. Escalfem una paella amb unes gotetes d'oli d'OVE
  2. Desfem la botifarra i la sofregim uns minutets, abans de que se'ns caramel·litzi el sucre.         
  3. Incorporem els espinacs i afegim una mica més d'oli. Sofregim uns minuts. Retirem i deixem que es refredi.                                           
  4. Escalfem el forn a 200º.
  5. Dispositem una cullerada d'espinacs i botifarra a la massa de la cresta i la tanquem. Segellem amb una forquilla.                                          
  6. Pintem amb ou batut les crestes (si voleu, podeu empolvorar-les amb flor de sal) i les enfornem durant uns 15 minuts, o fins que estiguin daurades.   
Què us han semblat? Penseu que us agradarien? Jo estic convençuda de que sí!




27 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Si que m'agraden, si...i mooooolt.
    Hem de trobar qui ens baixi llangonissa dolça...perquè té moltes possibilitats, no et sembla Olga?
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  3. Una suggerència fantàstica! M'agradarien moltíssssssim!:=)Mª Assumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan tinguis oportunitat.....tasta-les!
      Petons, Assumpció!
      Olga

      Elimina
  4. Molt bona opció. Jo, ja o he dit. Impossible fer res amb ella. Feia tant temps que no la mengaba que no vaig poger deijar de fer-la com sempre i la vaig disfrutar.... Com la vaig disfrutar!!!😋😋😋😋😋
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encara et queden les Dulses! Segur que ens faràs xalar molt!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  5. Que bones, mira que n’he fet de molts productes i ben diferents, però mai d’espinacs, les provaré molt aviat.Desprès que anem a Olot per comprar llangonissa dolça.
    Petons

    ResponElimina
  6. Com vols que no agradin...quin goig..i ja m'imagino el gust!!! Mil gràcies per venir, la companyia i per compartir la recepta de la nostra estimada botifarra dolça! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aaaaiiixxx...no sé! Amb un producte nou no saps mai si l'encertes! M'ha agrada molt, però que molt!
      Petons,Mònica!
      Olga

      Elimina
  7. Ohhhhhh que bones han de ser aquestes crestes!!! Mai havia vist tanta botifarra dolça com al llarg dels darrers dies :) M'esteu fent venir ganes d'arreplegar la recepta de la mare i fer-ne!! Que bones!!
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fes-ho, Dolors! Fes la recepta de la teva mare! Segur que no et penedeixes!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  8. Molt bona proposta, la dolça combinada amb els espinacs!! ja veig que jo tb necessitaré que me'n baixin ;). Un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podem fer la comanda conjunta, Eva!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  9. Una propuesta que seguro me gusta.
    Peto

    ResponElimina
  10. Es una combinaciò que sens dubte està deliciosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lolin, t'asseguro que sí!T'ho prometo!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  11. Completament d'acord amb tu Olga, la botifarra dolça de Girona és exquisida, ja ho veus, no deixa indiferent a ningú que la tasta :) Fa molt que no la menjo i me la presentes en aquestes tan bones i tan fàcils de fer... Quina temptació!! He de fer una excursió a Girona ben aviat! jeje
    Un petó!

    ResponElimina
  12. Mmmm Olga, quines crestes! És tant versàtil aquesta botifarra Dolça!! Qui ens la baixarà??? Ptnts

    ResponElimina
  13. Mmmm Olga, quines crestes! És tant versàtil aquesta botifarra Dolça!! Qui ens la baixarà??? Ptnts

    ResponElimina
  14. Primer de tot, dir-te que m'agrada molt la nova imatge del teu blog. És fantàstica!!!
    En segon lloc, dir-te que aquestes crestes tenen un pinta boníssima!!! La propera vegada que compri botifarra dolça, les faré.
    En tercer i últim lloc, desitjar-te molta sort i que comparteixis com fins ara totes les teves receptes, que són d'una gran ajuda per a tots i totes nosaltres.
    Ptnts Olga!!!

    ResponElimina
  15. Jo també crec que és un descobriment fantàstic, la botifarra dolça. No m'ho hagués pensat que m'arribaria a agradar tant. Ara quan anem a Girona, haurem de fer provisió de botifarres dolces...Per cert, m'agrada molt en canvi d'imatge del blog. Un petonet!

    ResponElimina
  16. Això ha d'estar de mort!! Em sap tan greu no haver pogut venir a la trobada :(
    Marta

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!