Top blocs de receptes

dijous, 3 de novembre de 2016

BORRAINES @lacuinadecasaQuarteró

El cap de setmana passat vam estar a Benifallet. La tia Rosita va engrescar a la meva sogra i germana seva, la Juanita, a preparar unes borraines. Van sortir a passejar una tarda i van arribar a casa amb unes quantes fulles. Al dia següent les van preparar i van ser els nostres dolços per acompanyar el cafè. 
La borraina tal i com es coneix a Benifallet és una planta silvestre que es pot trobar als marges dels horts o al voltant d'una zona conreada que tingui humitat. A Benifallet hi ha pagesos que les cuiden, tot i que són silvestres. Tot sigui per poder menjar unes bones postres! 
Antigament formaven part de les postres de la sobretaula de Nadal, quan encara no eren plenes de torrons i polvorons. El meu sogre sempre explicava que les borraines eren el  "torró" de la seva infantesa. 

A altres zones, com l'Aragó i Navarra, la borraina es conrea i es menja com a verdura. La "borraja" és una de les meves verdures preferides! 

La recepta us l'explico tal i com la meva sogra me l'ha explicat....sense quantitats exactes. Es pot fer amb aigua o amb sifó. 

INGREDIENTS:
  • Fulles de borraines
  • Farina
  • Aigua o sifó
  • 1 cdta de postres de Royal si utilitzeu aigua, una mica menys si utilitzeu sifó
  • Oli d'oliva
  • Mel 
PREPARACIÓ: 
  1. Prepareu una pasteta una mica espessa, el suficient com per a que s'enganxi a les fulles.
  2. Fregiu-les en abundant oli d'oliva. Deixeu-les reposar damunt paper de cuina absorvent. Col·loqueu-les en una safata o plat ben bonic. 
  3. Escalfeu una mica de mel i repartiu-la per damunt de les borraines. La quantitat...al vostre gust! Si no us agrada la mel també les podeu empolvorar amb sucre. 
Què em dieu? Les coneixeu? Us agradaria tastar-les? Si veniu a Benifallet....de ben segur que les menjareu! 







12 comentaris:

  1. Se nota tu apego a las tradiciones aragonesas jejeje. También es mi verdura preferida y aunque crespillo no suelo hacer, todas las semanas cae un platito de borraja con patatas y un buen aceite.
    Te han quedado perfectas Olga.
    Un besazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar....yo no las puedo comprar frescas,pero de vez en cuando compro algún bote en conserva!
      Las borrajas son una delicia.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. Sí, de les que no podem deixar perdre!
      Petonets, Lolines!
      Olga

      Elimina
  3. Conec les borraines, però mai les he tastat, per aquí es difícil trobar-les, suposo... Bona pinta tenen! Haurem de fer una escapadeta a Benifallet jeje
    Petons maca!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan vulguis, Debora! Te les prepararé amb molt de gust!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  4. M'agrada les borraines, pero mai les he tastat per postre. Haurem de provar-ho.
    Petons http://paprikaenlacocina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Sé que les borraines s´utilitzen per cuinar però no les he provades mai... La gent de poble quan surt al camp o passejar són un perill! De quatre fulles et fan un guisat! jejeje.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jjajajjajaaj! Quina raó tens!
      Petonets, Cristina!
      Olga

      Elimina
  6. No les he tastat mai!!!! Està clar que, amb això de la cuina, hom no acaba mai d'aprendre! Petonarros!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un dels motius pels que enganxa tant, perquè sempre hi ha coses noves per aprendre i receptes per conèixer!
      Petonets, Mònica!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!