Top blocs de receptes

diumenge, 13 de novembre de 2016

BUNDT CAKE D'AVELLANES I PERLES DE XOCOLATA @NationalBundtDay


El proper dimarts 15 de novembre serà el #DiaMundialdelBundtCake #nationalbundtcake2016 i com no podia ser d'una altra manera us porto una recepta de bundt. 
És el primer bundt que vaig preparar després del calorós estiu, així que ja fa dies que l'hem gaudit. Pel diumenge haurem de fer un altre! 
Els ingredients principals d'aquest bundt són les avellanes i la xocolata.....una combinació extremadament deliciosa! Això sí, és important que l'avellana sigui "del terreno" per que tingui un autèntic gust a avellana. 
La meva preferida és l'avellana del Baix Camp, sobretot la de Reus i la de la Selva del Camp. 
La recepta és del bloc I love Bundt Cakes, un bloc expert en bundts. A la recepta original li feien una cobertura de xocolata. Jo vaig optar per empolvorar-lo amb sucre glass. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS:
  • 150g de mantega sense sal a temperatura ambient
  • 250g de sucre
  • 4 ous L
  • 1 cullerada de pasta de vainilla Bourbon
  • 200g d'avellanes torrades mòltes
  • 200ml de nata per postres
  • 300g de farina
  • 10g de Royal
  • 1 cdta de sal
  • 200g de xips de xocolata (al vostre gust) 
  • Sucre glass per decorar
ELABORACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 175º (dalt i baix)
  2. Preparem el motlle que anem a utilitzar i el ruixem amb spray desemmotllant. 
  3. Tamissem la farina, la sal i el Royal.
  4. Batem la mantega amb el sucre fins que tinguem una textura esponjosa. Si ho feu amb un robot de cuina ho podeu batre a velocitat mitjana-alta. 
  5. Anem incorporant els ous d'un en un. Fins que un no està ben incorporat, no afegim el següent.
  6. Afegim la nata i barrejar lentament, a poc a poc.
  7. Incorporar les avellanes i la xocolata. Barregem bé. 
  8. Per últim, afegim la farina i el Royal a poc a poc. Al final ens ajudem d'una espàtula per acabar d'integrar-la del tot. 
  9. Aboquem la massa dins el motlle i fem uns copets per que arribi bé a tots els racons del motlle. 
  10. Fornegem durant uns 45 minuts.
  11. Traiem el motlle del forn i el deixem reposar uns 10 minuts.                                             
  12. Desemmotllem el bundt i el deixem refredar damunt una reixeta.                                      
  13. Quan el bundt estigui fred el podem empolvorar amb sucre glass o li podeu fer un glacejat, el que més us agradi. 
Què em dieu? Us animareu a celebrar el Dia mundial del bundt? Va, prepareu la llista de la compra i cuineu-lo aquest cap de setmana!



 

9 comentaris:

  1. Respostes
    1. Ja fa dies que el vam menjar i.....torno a tenir ganes de repertir-lo! L'avellana m'encanta!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Però quina pintaaaaa 😋😋😋😋😋
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. El gustet d'avellana........total!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
    2. Que es la pasta de vainilla bourbon sisplau per podero compra

      Elimina
    3. Roser és una pasta espessa, de color fosc, amb una textura semblant a la melmelada. Jo la compro de la marca HOME CHEF.
      Olga

      Elimina
  3. Ja t'ho vaig dir, la reina dels bundts cakes! Pintassa! Ptnts

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!