Ens hem tornat a posar! Sí, sí, tornem amb el @Cuinema6mans amb la Glòria i la Marta! Aquesta vegada venim amb uns éclairs, uns dolços que feia molt temps que tenia ganes de fer. Gràcies noies per deixar-me triar!
Els éclairs (o també anomenats palos o petisus) són uns pastissos d'origen francès fets amb massa choux de forma allargada. Es fornegen i després es farceixen de crema, nata, trufa......
Ha estat un gran descobriment! És la primera vegada que els preparo; fins ara no m'havia atrevit amb ells perquè pensava que era molt difícil. A partir d'ara em penso que podré parar de fer-los! M'han agradat molt!
Els meus estan fets amb l'ajuda de la Thermomix, tant la crema com la massa. Vinga, us explico!
Primer hem de preparar la crema i després els éclairs.
La crema és del bloc La Cocina de Frabisa, bloc que des de fa un temps segueixo.
He triat fer-los amb crema de taronja perquè encara tenim taronges als taronges del jardí que estan.....en un punt molt deliciós!
INGREDIENTS MASSA CHOUX (unes 25 unitats):
- 120g de llet
- 130g d'aigua
- 100g de mantega
- 1 polsim de sal
- 5g de sucre
- 160g de farina de rebosteria
- 4 ous (60-65g)
INGREDIENTS CREMA DE TARONJA (una mica modificats) :
- 225ml de taronja
- 3 ous
- 105g de sucre + 20g de sucre vainillat
- 15g mantega
- 20g de Maizena
- Ratlladura d'1 taronja
INGREDIENTS GLACEJAT TARONJA: sucre glass i sucre de taronja.
PREPARACIÓ CREMA: Hem de posar la papallona. Posem tots els ingredients dins la màquina, excepte la ratlladura de taronja i la mantega. Barregem uns segons a velocitat 5. Programem 11 minuts/100º/Vel.3
A continuació afegim la mantega i barregem sense temperatura durant uns segons.
Aboquem la crema a un bol i incorporem la ratlladura de taronja. Barregem amb molta cura utilitzant una espàtula.
Reservem i refredem (la cobrim amb film transparent per que no es faci una capa seca). Quan estigui freda la posarem dins una màniga pastissera.
PREPARACIÓ DELS ÉCLAIRS:
- Escalfem el forn a 200º i folrem una safata de forn amb paper vegetal.
- Posem dins el got la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre. Escalfem 5min/90º/Vel.2
- Afegim la farina i barregem 15segons/Vel.4. Retirem el got de la màquina i ho deixem temperar durant uns 10 minuts.
- Tornem a posar el got dins la màquina i sense posar el cubilet programem Vel.4 i anem afegint els ous d'un en un (no incorporem el següent fins que l'altre no està ben integrat). Aboquem la massa dins una màniga pastissera amb una boqueta d'1cm aproximadament.
- Fem bastonets d'uns 8cm aproximadament i els fornegem uns 25 minuts o fins que estan daurats. Els retirem i els deixem refredar sobre una reixeta.
- Quan estiguin freds els bastonets els obrim per la meitat i els farcim amb la crema de taronja.
- Els podem decorar amb sucre glass o amb un glacejat de taronja (barregem sucre glass amb suc de taronja fins que el glacejat arriba al punt que nosaltres volem).
I ja està! Vam gaudir d'unes bones postres de diumenge amb gust als nostres tarongers.
Us animareu a fer-los?
No deixeu de visitar les opcions que ens presenten les meves companyes Glòria de NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA (éclairs de crema) i la Marta de PADENOUS (éclairs de crema de llimona).