BUNDT CAKE DE TARONJA CONFITADA I XOCOLATA A L'AROMA DE COINTREAU


La recepta que us presento avui és....nadalenca total! 
És la recepta amb la que he estrenat un nou motlle (i hem fet molta broma amb els companys i companyes de l'escola!) i la recepta amb la que confirmo la meva admiració pel bloc I LOVE BUNDT CAKES, bloc especialitzat en bundts.
He fet una senzilla adaptació de la seva recepta Candied Fruits Bundt Cake, recepta protagonitzada per la fruita confitada. He decidit posar-hi només taronja confitada (perquè és l'única fruita confitada que m'agrada a mi) i he volgut afegir-hi xocolata perquè la combinació és...una delícia. Ah! I el rom l'he substituït per Cointreau perquè penso que hi diu molt amb la taronja confitada (de fet, és licor de taronja). 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 125g de mantega a temperatura ambient
  • 230g de sucre
  • 325g de farina 
  • 1 cdta de Royal
  • 1/2 cdta de bicarbonat
  • 4 ous 
  • 1cdta de Cointreu
  • 260g de crema fresca
  • 100ml de llet sencera
  • 4 rodanxes de fruita confitada
  • 50g de perles de xocolata
  • Sucre glass per decorar (sucre glass normal+sucre glass vainillat)
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 170º.
  2. Preparem el motlle; el greixem amb spray desemmotllant. 
  3. Tamissem la farina, el Royal, la sal i el bicarbonat. Reservem. 
  4. Barregem la llet amb la crema fresca. Reservem. 
  5. Tallem a daus molt petites la taronja confitada. Reservem. 
  6. Batem la mantega amb el sucre (amb la KA, amb accessori pala a velocitat 4) fins que blanquegi. 
  7. Baixem la velocitat a la posició 1 i afegim els ous. Ho hem de fer d'un en un i tenint en compte que no hem d'incorporar un fins que l'anterior no està ben incorporat a la massa. 
  8. Afegim la cdta de Cointreau. 
  9. Incorporem la farina tamissada i la llet barrejada amb la crema fresca, alternativament: Farina-llet-farina-llet-farina. 
  10. Acabem de barrejar-ho tot amb una espàtula i incorporar la xocolata i la taronja confitada. Barrejar-ho molt ben barrejat.                       
  11. Aboquem la massa al motlle. Fem uns cops damunt el pedrís de la cuina.                       
  12. Enfornem durant uns 50 minuts o fins que el testador surti net. 
  13. Traiem el motlle del forn i el deixem reposar durant uns 10 minuts. 
  14. Desemmotllem el bundt i el deixem refredar damunt una reixeta.                                      
  15. Finalment, decorem amb sucre glass. 


I el resultat....un bundt cake preciós i deliciós! Vaig tenir el goig de compartir-lo amb les companyes i companys de feina de l'escola. Amb això jo...ja sóc feliç!

Comentaris

  1. Un plaer per la vista....i ....com no?...PROBAR-LO!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moooltes gràcies, Assumpció! Per mi va ser un plaer compartir-lo amb vosaltres!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. Gràcies, Lolines! Sí, el gustet és nadalenc, nadalenc!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. oHHH me encantan tus moldes!! y tus bizcochos, envidia que tengo y lo sabes. Un besito querida Olga.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...¡si fuéramos vecinas los compartiríamos! Gracias por tus palabras.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  4. M'encanta, m'encanta, m'encantaaaaaa!!!!!
    I m'encanta també l'expressió donar copets al pedrís de la cuina... a casa també ho diem 😉
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Glòria! És una expressió molt nostra! A mi m'agrada molt, també!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!