Top blocs de receptes

diumenge, 31 de desembre de 2017

GOTET DE GELATINA DE MANDARINA AMB CREMA DE XOCOLATA


Aquestes postres són de la classe de Nadal de Thermomix de l'any passat. Enguany les he repetit perquè ens van agradar molt! A més, estem en plena campanya de mandarina i hem d'aprofitar que tenim els arbres plens d'aquesta fruita tan estimada per la nostra família. 
Són unes postres refrescants i lleugeres, ideals per finalitzar un dinar festiu. 
Les heu de fer en dues vegades. Primer prepareu la gelatina (la podeu fer el dia abans del dinar) i després la crema de xocolata. 
Vinga, us explico!

INGREDIENTS: 
  • 8 fulles de gelatina
  • Per la gelatina de  mandarina: 600g de suc de mandarina, 50g de sucre (si són ben dolces podeu reduir la quantitat), 30g de suc de llimona. 
  • Per la crema de xocolata: 130g de xocolata fondant, 250g de nata 35%, 100g de llet sencera, 1 cta de cacau pur en pols
PREPARACIÓ GELATINA: 

  1. Hidratem en un bol amb aigua freda 6 fulles de gelatina.
  2.  Posem dins el got 150g de suc de mandarina, 50g de sucre i el suc de llimona. Escalfem 5min/50º/Vel.2.
  3. Escorrem les fulles de gelatina i les incorporem al suc que hem escalfat. Barregem 5 segons/Vel.3.
  4. Incorporem la resta de suc de mandarina i barregem 10segons/Vel.4. 
  5. Repartim la gelatina en gotets o copes petites. Ho posem a la nevera. Esperem a que la gelatina hagi quatllat. 
PREPARACIÓ CREMA XOCOLATA: 
  1. Posem la xocolata dins el got i la ratllem 5segons/Vel.8. Retirem del got i la reservem. 
  2. Hidratem les dues fulles de gelatina que ens queden en un bol amb aigua freda. 
  3. Col·loquem la papallona. Muntem la nata a velocitat 3.5, vigilant molt que ens quedi cremosa però que no ens passem. Retirem la papallona i aboquem la nata a un bol. Tornem a posar la papalllona. 
  4. Escalfem la llet i el cacau 2min./50º/Vel.2.
  5. Afegim la gelatina ben escorreguda i la xocolata ratllada que teníem reservada. Barregem 30segons/Vel.3. 
  6. Incorporem la nata reservada a banda i la barregem 5segons/Vel.2.5. La dipositem dins una màniga pastissera i la reservem a la nevera fins el moment de muntar les postres (abans de servir-les a taula). 
  7. Repartim la crema de xocolata per tots els gotets. 
I ja està...ja podem gaudir d'unes molt bones postres festives! Tingueu un bon Cap d'Any! 



14 comentaris:

  1. Declaro la MANDARINA fruita NADALENCA de proximitat, després d'haver fer la panna cotta de MANDARINA, aquesta gelatina segur que serà un plaer!:=)MªAssumpció.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Assumpció...a mi m'agrada molt! I a la família...també! ÉS èxit assegurat!
      Petonets i...moltes gràcies per la primera visita de l'any!
      Olga

      Elimina
  2. Ha estat el postre de Nadal i Cap d'any a casa nostra i ha triomfat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El vaig fer per St. Esteve i he repetit el dia de Cap d'Any. Ah! I per un sopar de Nadal amb els amics! M'agrada moltíssim!
      Petonets i...molt bon any!
      Olga

      Elimina
  3. Hola Olga, feliç Any Nou.
    A mi fa segles que no em conviden a un taller de la maquineta. Sempre em toquen presentadores impresentables i si proteste, m'envien a una altra que no té ni ideia.
    M'encanta el gotet. Ben fàcil i deliciós.
    M'emporte el meu.
    B7s.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marisa, he tingut la sort de contactar amb representants professionals i a més, com som un poble i ens coneixem molt entre nosaltres potser tot ho fa més fàcil.
      Contenta de que t'agradin aquestes postres! A la meva família...molt!
      Petonets i...feliç 2018!
      Olga

      Elimina
  4. És una sort tenir mandarines!! Jo les compro i et puc dir que són bones, però no tant com les teves! Aquests postres estan per llepar-se els dits!!
    Petotns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt, Marta, molt! Són molt bones! Llàstima que enguany la campanya de la satsuma no ha anat gens bé....
      Petonets i...feliç 2018!Bona setmana!
      Olga

      Elimina
  5. Sembla molt refrescant!! i m'imagino el gustet de mandarina amb la xocolata...boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho és, Clara! Lleugera i refrescant!
      Petonets i Feliç 2018!
      Olga

      Elimina
  6. Molt bona, vaig teñir l'ocasió de provar-en una de semblante en un curs d Cuina , bon any!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Judith! És tan bona que l'he repetit tres vegades!
      Petonets i feliç 2018!
      Olga

      Elimina
  7. Un bonissim postre Nadalenc
    Bon Any

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha estat un èxit a casa nostra, Lolines!
      Petonets i feliç 2018!
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!