Cap allà l'any 2015 vaig publicar el meu primer Kringle Stonia. És un dels dolços nadalencs que més m'agrada, tant pel seu gust com per la seva presència. Que bonic!
Ahir vaig fer el que avui publico. Vam anar a sopar a casa dels nostres amics i vaig pensar en preparar-ne però en versió "tots els públics", de Nutella i avellanes.
M'assegurava que agradés a tothom! També vaig substituir la pell de llimona per pell de mandarina.
La culpa de que fes aquest Kringle la va tenir la classe de Nadal de Thermomix: van preparar-ne un. Em van fer venir moltes ganes de fer-lo! Quin èxit! Vinga, us explico!
INGREDIENTS DE LA MASSA:
- 30g de sucre
- La pell de 1/2 mandarina
- 120g de llet sencera
- 30g de mantega
- 15g de llevat fresc
- 1 rovell d'ou
- 300g de farina de força
- 1 polsim de sal
INGREDIENTS DEL FARCIT: Nutella i avellanes picades (amb el morter).
INGREDIENTS DELS GLACEJAT: 20g de clara d'ou, 50g de sucre glass.
PREPARACIÓ:
- Dins el got posem el sucre i la pell de llimona. 15seg/Vel10.
- Amb l'espàtula baixem els ingredients i afegim la llet, la mantega i el llevat. Programem 1minut/37º/Vel.2
- Afegim el rovell i barregem 4segons/Vel.3
- Incorporem la farina i la sal i amassem 2minuts/Got tancat/Velocitat Espiga. Traiem la massa del got i formem una bola. Deixem reposar en un bol gran tapat amb un drap fins que dobla el seu volum.
- Escalfem el forn a 180º.
- Quan la massa hagi augmentat el doble del seu volum inicial, la posem damunt el pedrís de la cuina prèviament enfarinat i l'estenem amb l'ajuda d'un corró. Hem de formar un rectangle de 40x50 cm aproximadament.
- Muntem la massa amb el farcit, escampem la Nutella i les avellanes. L'enrotllem per la part més ampla.
- Tallem la tira per la meitat de dalt baix i deixem un dels extrems sense tallar.
- Creuem la massa de manera que el tall quedi cap amunt i unim els extrems.
- Col·loquem la rosca en una safata de forn folrada amb paper vegetal i fornegem a 180º durant 20 minuts.
- Quan el Kringle estigui cuit el traiem del forn.
- Preparem el glacejat barrejant molt bé la clara d'ou i el sucre glass i pintem el Kringle. Quan s'hagi refredat ja el podreu tastar!
m'encanta aquest postre! el vaig veure fa un temps i encara el tinc a pendents! a veure si un dia m'hi poso! petons
ResponEliminaMoltes gràcies, Roser! Fes-lo! Gaudiràs molt del procés i del resultat....a mi m'encanta!
EliminaPetonets,
Olga
Quina corona més bonica! M'apunto la idea pels tallers de canalla, els hi encanten aquestes receptes! I més si la fem amb nutella... com tu!!
ResponEliminaGràcies per compartir-la!
Bet, sí, la Nutella amb nens és èxit assegurat (excepte amb el meu fill)!
EliminaPetonets,
Olga
La tinc pendent de fer però em resisteixo...quina pinta té i que bona ha de ser.
ResponEliminaQuan tingui gent a casa la faig!
Ptnts i bon dimarts-divendres 😉
Glòria
No et penediràs d'haver-la fet! Ja veuràs!
EliminaPetonets i...bon descans!
Olga
Genial esta corona es buena y bonita a la vez.
ResponEliminapetons
Gràcies, Miquel! Fa molt de Nadal, oi?
EliminaPetonets,
Olga
Ohh i tant que és per tots els públics, la nutella i les avellanes són mmmm! jo no n'he fet mai però veient lo fàcil que és i que puc fer servir la meva flamant thmx, me l'imprimeixo ja mateix!! petonets!
ResponEliminaJa veuràs com gaudiràs fent-la i....tastant-la!
EliminaPetonets, Eva!
Olga
Aquest el faig segur, que bonic queda
ResponEliminaPtnts
Tu de ben segur que el millores! Tens tota la raóp...és molt bonic! Fa molt de Nadal!
EliminaPetonets,
Olga