Top blocs de receptes

dilluns, 15 de gener de 2018

LES MEVES PRIMERES MAGDALENES CUITES EN FORN DE LLENYA

 
Aquestes magdalenes neixen del repte #estosieslabuenamagdalena a Instagram convocat per Cocinando Sabores i de l'oportunitat d'estrenar el forn de llenya de l'estufa que hem estrenat aquestes vacances de Nadal a la casa que tenim a Benifallet. Ah! I de publicar una recepta del llibre de cuina de la meva sogra Carmencita o la buena cocinera. Podríem dir que és un "3 en 1"? Potser sí, oi? 
Quines ganes d'estrenar el forn tenia! I quins nervis! La veritat és que ho vaig gaudir molt. 
He incorporat tres ingredients a la recepta original del llibre: la pell de taronja (la recepta no inclou cap aromatitzant), una mica de llet i els paperets de gaseosa (la recepta no inclou cap impulsor químic, només aconsella batre els ingredients durant molt temps, amb molta energia). 
El procés de preparació de les magdalenes l'he fet amb la Thermomix. La meva estimada Thmx31 igual es queda definitivament a Benifallet...ja veurem. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 4 ous
  • El mateix pes dels ous de farina de rebosteria
  • El mateix pes dels ous de sucre
  • 100g d'oli d'OVE
  • 3 sobres de paperets de gasosa 
  • La pell d'una taronja
PREPARACIÓ: 
  1. Posem dins el got el sucre i la pell de taronja. Pulveritzem durant 1 min/Velocitat progressiva5-7-10.                                                              
  2. Incorporem els ous al sucre i barrejar 2 min./37º/Vel.5.
  3. A continuació afegim la llet i l'oli. Barrejar 10s/Vel.5.
  4. Finalment incorporem la farina i els paperets de gasosa. Tornarem a barrejar 10seg./Vel.3. Ho acabem d'integrar tot amb una espàtula. 
  5. Aboquem la massa a un bol gran, el cobrim amb film transparent i el deixem reposar a la nevera durant 1h aproximadament. 
  6. Escalfem el forn a 220º. Aquesta és més o menys la temperatura que tenia el forn de llenya abans d'introduir les magdalenes. 
  7. Una vegada ha passat el temps de repòs de la massa la traiem de la nevera i la barregem enèrgicament amb un batedor de varetes (una vegada només). 
  8. Omplim les càpsules de les magdalenes uns 3/4 de capacitat. Si podem, dipositem les càpsules  dins les cavitats d'un motlle de muffins i així no s'obriran (i ens podran quedar una mica més altes).  
  9. Enfornem durant 12-15 min a 200º. Amb el forn de llenya hem d'estar més atents, el control de la temperatura no és exacte. 
  10. Deixem refredar les magdalenes damunt una reixeta i les guardem en un pot o llauna.            
El gustet de les magdalenes cuites al forn de llenya és especial. Em va transportar a la meva infantesa...
Ja tinc ganes de tornar a encendre el forn! 



18 comentaris:

  1. Ostres, estufa i forn...quina passada!
    Es nota diferent el gust?

    Ja anirem veient les teves receptes en aquest forn Olga.

    Ptnts

    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Glòria...i tant! Tenen un gustet a abans...sobretot la part que queda més feta de la magdaluna. Una gran estrena!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. No sé quin gust tindran però el color és preciós.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies,Cristina! El gustet és....encantador.
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Aquestes magdalenes tenen un valor afegit...la cocció! Jo per molt que vulgui el foc de llenya com no el pinti res de res! La meva àvia feia tots els pastissos i pastes al forn de llenya i aquell gustet... records!
    Delicioses!
    Mil petons Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Em penso que a partir d'ara xalaré molt amb el forn de llenya!
      Petonets, Marta! Bona recta final de setmana!
      Olga

      Elimina
  4. Esto seguro que estas magdalenas con este horno de leña en tu casa serian celestiales.Ni punto de comparación con un horno eléctrico.Recuerdo mucho de pequeño que mi abuela hacia las magdalenas en su casa y luego la llevamos a cocer al horno de leña de la panadería por las tardes y ese olor es brutal.
    Deliciosas.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, yo también iba con mi abuela al horno...recuerdo perfectamente el olor que hacía. Siempre me he sentido afortunada por poder haber disfrutado de experiencias como ésta.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  5. Ya de por si estas magdalenas han de estar ricas, pero echas en el horno de leña ya no te digo, deben de estar deliciosas!!
    Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Raquel, sí, estaban muy ricas. ¡Se me ha abierto todo un mundo con el horno de leña!
      Besos y gracias por tu visita,
      Olga

      Elimina
  6. En nuestro horno de leña solo metemos carnes a asar, ya va siendo hora de probar con algo distinto como estas magdalenas, deben estar riquísimas.
    Besos
    Blanca de JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Blanca....ya verás qué ricas salen. ¡Es todo un nuevo mundo por descubrir!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  7. Madre mía Olga, ese horno me enamora y todo lo que salga de el tiene que estar de muerte. Las magdalenas con esos gorritos de Ikea que bien conozco están divinas. Disfruta de ese horno y cuéntamelo todo.
    Besicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...tengo todo un mundo delante por descubrir. No te preocupes...te lo contaré todo, todo y todo.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  8. Qui pogués provar-les! Aquestes magdalenes si que són autèntiques, i amb aquestes millores que els has fet han d'estar de 10! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva...a nosaltres ens van encantar! Les tornarem a fer!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  9. Aquest forn de llenya teu és un gran tresor!!! Qui en tingués un!!! Petonarros guapíssima!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mònica, estic molt contenta amb ell! Un gran descobriment!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!