Aquestes magdalenes neixen del repte #estosieslabuenamagdalena a Instagram convocat per Cocinando Sabores i de l'oportunitat d'estrenar el forn de llenya de l'estufa que hem estrenat aquestes vacances de Nadal a la casa que tenim a Benifallet. Ah! I de publicar una recepta del llibre de cuina de la meva sogra Carmencita o la buena cocinera. Podríem dir que és un "3 en 1"? Potser sí, oi?
Quines ganes d'estrenar el forn tenia! I quins nervis! La veritat és que ho vaig gaudir molt.
He incorporat tres ingredients a la recepta original del llibre: la pell de taronja (la recepta no inclou cap aromatitzant), una mica de llet i els paperets de gaseosa (la recepta no inclou cap impulsor químic, només aconsella batre els ingredients durant molt temps, amb molta energia).
El procés de preparació de les magdalenes l'he fet amb la Thermomix. La meva estimada Thmx31 igual es queda definitivament a Benifallet...ja veurem.
Vinga, us explico!
- 4 ous
- El mateix pes dels ous de farina de rebosteria
- El mateix pes dels ous de sucre
- 100g d'oli d'OVE
- 3 sobres de paperets de gasosa
- La pell d'una taronja
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got el sucre i la pell de taronja. Pulveritzem durant 1 min/Velocitat progressiva5-7-10.
- Incorporem els ous al sucre i barrejar 2 min./37º/Vel.5.
- A continuació afegim la llet i l'oli. Barrejar 10s/Vel.5.
- Finalment incorporem la farina i els paperets de gasosa. Tornarem a barrejar 10seg./Vel.3. Ho acabem d'integrar tot amb una espàtula.
- Aboquem la massa a un bol gran, el cobrim amb film transparent i el deixem reposar a la nevera durant 1h aproximadament.
- Escalfem el forn a 220º. Aquesta és més o menys la temperatura que tenia el forn de llenya abans d'introduir les magdalenes.
- Una vegada ha passat el temps de repòs de la massa la traiem de la nevera i la barregem enèrgicament amb un batedor de varetes (una vegada només).
- Omplim les càpsules de les magdalenes uns 3/4 de capacitat. Si podem, dipositem les càpsules dins les cavitats d'un motlle de muffins i així no s'obriran (i ens podran quedar una mica més altes).
- Enfornem durant 12-15 min a 200º. Amb el forn de llenya hem d'estar més atents, el control de la temperatura no és exacte.
- Deixem refredar les magdalenes damunt una reixeta i les guardem en un pot o llauna.
El gustet de les magdalenes cuites al forn de llenya és especial. Em va transportar a la meva infantesa...
Ja tinc ganes de tornar a encendre el forn!