Aquest cap de setmana he fet per primera vegada aquesta crema de bledes. Quin gran descobriment!
És una versió de la recepta que està publicada al llibre VERDURAS Y LEGUMBRES de Thermomix. Per cert, un llibre molt recomanable! Hi ha receptes engrescadores! A mi me'l va regalar la meva germana...un bon regal.
A la recepta original el procediment per fer la crema és diferent; les bledes es couen al varoma. A la que jo us presento tot ho faig al got; vaig voler aprofitar la cocció de la crema per fer el peix al vapor, al varoma. També faig una variació de les quantitats.
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 40g d'oli d'OVE (i una mica més per la decoració final i per daurar els pinyons)
- 1 grapat generós de pinyons
- 1 ceba grossa
- 250g de patata
- 400g de bledes
- 500g d'aigua
- 1 polsim de sal
- 1/2 iogurt natural (a la recepta original utilitza 1 iogurt sencer)
- Pebre mòlt
PREPARACIÓ:
- Pelem les patates, les rentem i les trossegem a trossets. Reservem.
- Rentem les bledes i les trossegem. Reservem.
- Posem dins el got la ceba (tallada en quarts) i l'oli. Trossegem tot junt durant 4 segons/Vel.4. Sofregim 7 minuts/Varoma/Vel.1
- Incorporem les patates i sofregim durant dos minuts més/Varoma/Vel.1
- A continuació afegim les bledes. Sogregim durant 3 minuts/Vamora/Vel.1
- Incorporem la sal i l'aigua. Ho fem coure 30 minuts/Varoma/Vel.1. Quan acaba la cocció esperem uns minuts a que baixi la temperatura.
- Mentrestant, daurem els pinyons en una paella amb una mica d'oli d'oliva. Reservem.
- Triturem 1minut/Vel.progressima 5-10.
- Afegim el iogurt i barregem 10 segons/Vel.2.
- Servim en un plat, bol, o tassa de consomè. Decorem amb els pinyons, amb un polsim de pebre mòlt i amb unes gotes d'oli d'OVE.
Què us ha semblat? Us asseguro que és deliciosa!
Mmmmm... m'encantarà!:=)MªAssumpció
ResponEliminaEstic convençuda!
EliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
Tinc bledes a la nevera que les faig bullides i un raig d’oli, però avui les faré crema que deuen d’estar molt bones. Gracies per la recepta.
ResponEliminaPetonets
Les bledes són unes de les nostres verdures preferides! Ens encanten! Petonets i molt bona setmana!
EliminaOlga
El què trobo interessant és la incorporació del iogurt. Serà qüestió de provar-ho.
ResponEliminaUna abraçada.
És la primera vegada que ho faig! Ho vaig trobar curiós...
EliminaTrobo que li dóna un toc diferent.
Petonets i molt bona setmana,
Olga
Una crema muy apetitosa Olga. Yo suelo aprovechar las pencas para rellenar y hago la crema con las hojas verdes. Me gustan esos piñoncitos y la vajilla también ;)
ResponEliminaBesitos y feliz semana.
Hace tiempo que me hace gracia rellenar las pencas de acelgas...qué ricas deben ser!
EliminaPilar, ¡besos y buena semana!
Olga
A mi les bledes ni fu ni fa, però en tinc un a qui li entussiasmen... potser serà una manera de que mengem bledes els dos hehehehehe
ResponEliminaPTNTS
Glòria
Glòria...no em diguis que faràs com els xiquets!
EliminaEstic convençuda que t'agradaran...
Molts petonets i molt bona setmana,
Olga
Fa molt temps que no menjo bledes i m'encanten! Però a casa no agraden massa, potser si els enganyo amb aquesta cremeta ...no hem diuen que no!!!
ResponEliminaPtnts
Marta...nosaltres en mengem cada setmana! És una de les nostres verdures preferides!
EliminaMolts petonets Marta i....bona setmana!
Olga
Una bona manera de menjar bledes!!! me l'apunto!petons
ResponEliminaA nosaltres ens encanten les bledes! Així fan una mica més de festa!
EliminaPetonets, Teresa!
Olga
Una excel·lent manera de menjar les bledes, me la reservo, amb lo que m'agraden els pinyons...
ResponElimina1 petó!
Lídia, els pinyons donen el toc festiu a la crema! Que bons queden!
EliminaPetonets,
Olga
Olga estos platos son los ideales para combatir el frió que esta haciendo. Besos
ResponElimina