Top blocs de receptes

dilluns, 26 de febrer de 2018

CREMA DE NAP I PASTANAGA



Som a les portes d'una setmana que es preveu que serà molt freda. Què fem quan fa tan fred? Ens preparem sopes, brous, cremes, recapte...quelcom ben calentet que quan arribes a casa ve molt de gust prendre'l. 

Avui us porto una crema molt suau i senzilla, una crema de nap i pastanaga. 

INGREDIENTS: 

  • 40g d'oli d'OVE
  • 200g de ceba 
  • 200g de nap tallat a rondanxes 
  • 120g de pastanaga tallada a rodanxes
  • 200g de patata tallada a trossets petits
  • 600g d'aigua
  • Pebre mòlt
  • Pipes fregides salades


PREPARACIÓ THERMOMIX: 
  1. Tallem la cebes en 4 parts i la introduïm al got. 
  2. Aboquem l'oli d'oliva i triturem 5 segons/Vel.5. 
  3. Sofregim la ceba 4minuts/100º/Vel.1
  4. A continuació, incorporem el nap i la pastanaga. Sofregim durant 3 minuts/100º/Vel.1 
  5. Finalment, afegim la patata i sofregim 3 minuts/100ª/Vel.1
  6. Aboquem l'aigua i ho salem. Ho fem coure 25 minuts/Varoma/Vel.1 
  7. Una vegada finalitzada la cocció ens esperem uns minuts a que baixi la temperatura i triturem 1min. Velocitat 10. 
  8. Servim en un bol o tassa de consomè. Empolvorem amb una mica de pebre mòlt, col·loquem estratègicament les pipes i tirem per sobre un rajolí d'oli d'OVE.                                       
PREPARACIÓ TRADICIONAL: sofregim la ceba durant uns minuts. Incorporem el nap, la pastanaga i la patata; continuem sofregint uns minuts. Afegim l'aigua i la sal. Ho fem coure fins que totes les verdures estan molt ben fetes. Una vegada ha finalitzat la cocció, ens esperem a que es refredi una miqueta per poder-ho triturar. 

Desitjo que us agradi! A casa la vam trobar molt bona! 




12 comentaris:

  1. Un repte NOU, desconeixo el gust del nap, hauré de probar!:=)MªAssumpció
    Gràcies!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt suau, Assumpció! M'ha sorprés gratament!
      Petonets i bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. No he preparat mai aquesta combinació de nap i pastanaga, tanmateix imagino el resultat. M'hi apunto.
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És suau, fina, delicada....
      Petonets i molt bona setmana!
      Olga

      Elimina
  3. Doncs ahir vaig fer per sopar una crema de carbassa, ceba i nap! jajaj !! deu ser que és temps d'aquestes verdures, i ben bona que surt oi? petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bona, Roser! Oi que venen molt de gust?
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  4. Doncs tens raó: no hi ha res com un plat de sopa o crema de verdures ben calenteta amb aquestes temperatures i, a més, són molt saludables!!! La consistència de les cremes amb la Thermomix és realment envejable :D
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És una bona combinació....gustosa, saludable i Thermomix!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  5. Mai he fet aquesta cmbinaciò per una crema.
    Prec nota de la teva recepta.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja veuràs que fina i gustosa és, Lolines!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  6. Olga, jo sóc molt fan de les cremes, i darrerament bastant substituïdes pel caldo! M'hi hauré de tornar a posar!
    Ptns
    (m'encanta el plat!!!!)

    ResponElimina
    Respostes
    1. El plat....del MuyMucho, Marta! La crema...t'agradaria!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina

Digue'm què opines!!!