Top blocs de receptes

dimecres, 14 de febrer de 2018

OLLA ARANESA #1llibre1recepta




Un dels aspectes que m'agrada més de l'hivern és la possibilitat de fer brous, sopa, olla barrejada, recapte...tot un seguit de plats que et recomforten el cos i l'ànima. 
Vaig agafar el volum de l'Enciclopèdia Catalana de la Cuina dedicat als llegums, vaig passar pàgines i em vaig decidir per la recepta que us porto avui, l'olla aranesa. 


Fent aquesta olla he recordat a una amiga meva de la infància, l'Aran. Anàvem juntes a l'escola, vivíem molt a prop i m'agradava molt anar a jugar a casa seva. Tenia una habitació per jugar! I Barbies! M'agradava escoltar-la parlar en aranès amb la seva mare...tot no ho entenia però mira, m'esforçava per poder-ho entrendre. 
Va marxar a viure a una gran ciutat i ja no ens hem tornat a veure més. Gràcies a facebook ens vam poder tornar a "connectar". Com m'agradaria poder trobar-me amb ella i fer-li una abraçada! I que pogués tastar aquesta olla! De ben segur em diria si l'he fet bé o l'he de millorar. 


Vinga, anem a per la recepta! 


INGREDIENTS:
  • Mongetes blanques (jo vaig utilitzar Santa Pau)
  • 1 os de pernil salat
  • 2 ossos d'espinada de porc 
  • Morro i orella 
  • 1 trosset de cansalada
  • 1 tros de costella de vedella
  • 1 tros de gallina 
  • patates
  • col 
  • ceba
  • pastanaga 
PREPARACIÓ: 
  1. Posem l'olla al foc amb els ossos i ho fem bullir durant una bona hora ben llarga. 
  2. Retirem els ossos i trossegem la carn que contenen. 
  3. Una vegada ha passat aquest temps incorporem les mongetes i incorporem la carn dels ossos. 
  4. Quan les mongetes estan a mitja cocció afegim la col, la pastanaga, la ceba i les patates. I la sal! 
  5. Uns quinze minuts abans de finalitzar la cocció de tot plegat incorporem els fideus i l'arròs. 
  6. Ho fem coure fins que estan al punt. És millor si ho mengem després d'un bon temps de repòs.
Un bon plat d'aquesta olla...us asseguro que ens retorna la vitalitat! 

8 comentaris:

  1. Mare de Déu quin plat per aquests dies freds!
    No sé que en pensarà l'Aran, però jo preparo el tovalló i m'assec a taula...
    Una abraçada.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estàs convidat, t'espero! Ens va agradar moltíssim! De fet, a l'hivern ens agrada molt el recapte.
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Un luxe!!!
    Es un plat tradicional molt i molt bo

    ResponElimina
  3. Qué saborazo tienen que tener esas judías en esa olla!! Me encantan las legumbres y sobre todo las judías. Le das muy buen uso a tu olla ;)
    Me encantan las Barbis! yo no tengo niñas y nací mucho antes de que aparecieran...así que un año para Reyes, siendo ya muy mayor, mis amigas me sorprendieron con una barbie vestida de novia!! Me llamó el Paje real por megafonía y me tuve que sentar en las rodillas del rey Melchor jajajaja.
    Como voy a ser abuela, y creo que va a ser niña...voy a comprarle muchas barbies ajajaajaja.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pilar...qué ilusión saber que serás abuela. ¡Felicidades! Serás la mejor abuela del mundo, estoy convencidísima.
      Un beso enorme,
      Olga

      Elimina
  4. REcords d'infantesa, baixar d'esquiar i aturar-nos a menjar una olla aranesa a Benabarre... i com xalàvem! I lo bona que la trobàvem!
    Et felicito m'ha encantat!
    Pnts

    ResponElimina
  5. Quina recepta. Me la apunto que aquesta segur, seguríssim que al J li agradarà. Un plat ideal per al fred.
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!