AMANIDA CAMPERA DE TARONJA @LaMasrojana



A l'estiu ens encanta anar provant amanides de tota manera.....de pasta, d'arròs, de llegums, de verdures i la que us presento avui, de patata. 
La que us porto avui és l'adaptació d'una amanida de la col·lecció del Cookidoo (Thermomix) ENSALADAS Y ALIÑOS. L'he adaptat als gustos de casa nostra i l'he fet amb olives farcides de taronja La Masrojana
Aquestes olives són...boníssimes! Fer el vermut posant-hi un tallet de taronja i aquestes olives és un petit gran plaer! 


Vinga, us explico! 

INGREDIENTS (4p): 
  • 400g de patata 
  • 100g de pastanaga
  • 2 taronges
  • 1 llauna gran de tonyina
  • 1 all petit
  • 3 ous 
  • Una mica de julivert
  • 1 llauna d'olives farcides de taronja La Masrojana
  • 70g d'oli d'oliva VE
  • 20g de vinagre 
  • 1cdta de sal
PREPARACIÓ:
  1. Peleu i talleu les patates a daus d'uns 2cm. Reserveu. 
  2. Peleu i talleu les pastanagues a rodanxes. Reserveu. 
  3. Cocció tradicional: podeu triar entre bullir les patates i pastanagues o, si teniu vaporera o cassola per cuinar al vapor, coure-les al vapor. Feu el mateix amb els ous. // Cocció Thermomix: Poseu 1l d'aigua dins el got del Thermomix. Col·loqueu el cistell i introduïu els ous. Col.loqueu el recipient varoma amb les patates i pastanagues a la seva posició i poseu-ho tot a coure 30min/Varoma/Vel.1. Buideu l'aigua del got. Assequeu-lo. 
  4. Poseu la patata i la pastanaga en un plat de servir gran o safata. 
  5. Peleu els ous. Talleu-los a trossets i incorporeu-los a l'amanida. 
  6. Peleu i talleu les taronges a daus. Incorporeu-les a l'amanida. 
  7. Desfeu amb les mans la tonyina i incorporeu-la a l'amanida. 
  8. Ara arriba el moment de preparar una vinagreta. Preparació tradicional: En un morter piqueu l'all i el julivert. Trossegeu 70g de les olives farcides a trossos ben petitets. Incorporeu-les al morter. Barregeu molt ben barrejat juntament amb l'oli, el vinagre i la sal.  // Preparació amb Thermomix: Poseu dins el got del Thermomix l'all i el julivert 3 segons/Vel.7. Afegiu els 70g de les olives verdes, l'oli, el vinagre i la sal. Trossegeu 3 segons/Vel.5. 
  9. Repartiu la vinagreta per l'amanida i la resta d'olives verdes, les que teníem reservades. 
  10. Barregeu molt bé i...a gaudir! Reserveu a la nevera fins el moment de servir. 

Desitjo que us agradi moltíssim i que en un moment o altre de l'estiu us animeu a preparar-la.