La coca de llardons és una de les reines de les coques. És una coca que és tradició preparar-la molt per St. Joan i els dies previs a la Quaresma, sobretot el dijous gras.
No ha estat mai una coca que em cridés molt l'atenció, potser perquè les poques que he tastat no eren del tot "correctes" o perquè al meu territori no hi ha molta costum de preparar-la.
Tot això va canviar el dia que vam fer la classe especial de St. Joan de Thermomix. Quina coca! Que bona! M'atreveixo a dir...quina passada de coca! M'he enamorat d'ella, us ho confesso!
Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 100 g d’aigua
- 100g de llet sencera
- 400g de farina d’ús comú
- 200g de sagí (llard)
- 25g de llevat fresc
- 1 polsim de sal
- 200g de llardons
- 100g de pinyon
- Sucre per empolvora
Escalfem el forn a 200º.
THERMOMIX: Posem els llardons dins el got i els triturem 10 segons/Vel.5 // TRADICIONAL: triturem els llardons amb una picadora (tipus 1,2,3). Els aboquem a un bol i reservem.
THERMOMIX: Posem l'aigua, la llet i el sagí al got i escalfem 2min/37º/Vel.3 // TRADICIONAL: Posem en un bol que pugui anar al microones l'aigua, la llet i el sagí. Ho escalfem una mica, fins que sigui tebi. Barregem molt bé amb un batedor de varetes.
THERMOMIX: Incorporem la farina, el llevat i la sal. Programem 1min./Velocitat Espiga. // TRADICIONAL: Al bol on hem barrejat els líquids i el sagí incorporem el llevat i l'integrem bé. A continuació anem afegint la farina i la sal i ho amassem amb les mans. És una massa molt enganxosa!
THERMOMIX: Per últim, incorporem els llardons i tornem a amassar 1 min/Vel.Espiga. // TRADICIONAL: Per últim, incorporem els llardons i ho amassem fins que estan ben integrats.
Ens untem molt bé les mans amb oli i escampem la massa sobre una làmina de paper vegetal d'enfornar. Ens ha de quedar molt fineta!
Empolvorem generosament la coca amb sucre i afegim els pinyons.
Enfornem fins que està ben daurada. Potser ens costarà uns 20 minuts, tot depén de cada forn.
Una vegada està enfornada la deixem reposar i esperem a que es refredi.
I ja està! A punt de gaudir d'una de les nostres coques tradicionals per excel·lència!
Prepareu el cava, que ja tenim la Revetlla de St. Joan aquí!
No he tingut mai predilecció per aquesta coca,...hauré de PROVAR!!!:=)MªAssumpció
ResponEliminaA mi me passava el mateix, Assumpció! Fins que l'he provat....
EliminaHe canviat radicalment d'opinió!
Petonets,
Olga
Feliz verbena y a disfrutar!!!
ResponEliminaPetons JUEGO DE SABORES
Moltes gràcies, Blanca! Igualment per vosaltres, bona revetlla!
EliminaPetonets,
Olga
Que rica la coca!!gracias por esta receta!!besos
ResponElimina¡Gracias a ti por la visita y por tus palabras!
EliminaBesos,
Olga
Aquesta coca està brutal! A mi no m'agraden els llardons, però un tros d'aquesta coca me la menjo! (jo la faig amb la THX) ptnts bonica
ResponEliminaMarta, penso com tu! Aquesta és la millor! Jo també la faig amb el THX...je,je!
EliminaPetonets i molt bon cap de setmana,
Olga
Hola Olga. Té una pinta estupenda. No dubte que no el convencia perquè no havies trobat una bona coca.
ResponEliminaAra de segur que la repetiràs.
Per cert, no sé on aniràs el proper curs, el dessitge el millor.
Besets i bon cap de setmana.
Gràcies, Marisa! Sí, sí que la repetiré!
EliminaEl curs vinent marxo al Centre de REcursos Pedagògics, Marisa. Un gran canvi! Una manera de treballar diferent, un nou repte!
Petonets i molt bona setmana,
Olga
En sóc molt fan de la coca de llardons, de sempre fem la recepta de la Monrserrat Seguí, i sempre queda bé. Però només una vegada l'any...dijous gras...hem de vigilar ��������
ResponEliminaPtnts
Glòria
😂són caretes rialleres
Elimina