Top blocs de receptes

dimecres, 20 de juny de 2018

COCA DE LLARDONS





La coca de llardons és una de les reines de les coques. És una coca que és tradició preparar-la molt per St. Joan i els dies previs a la Quaresma, sobretot el dijous gras. 



No ha estat mai una coca que em cridés molt l'atenció, potser perquè les poques que he tastat no eren del tot "correctes" o perquè al meu territori no hi ha molta costum de preparar-la. 
Tot això va canviar el dia que  vam fer la classe especial de St. Joan de Thermomix. Quina coca! Que bona! M'atreveixo a dir...quina passada de coca! M'he enamorat d'ella, us ho confesso! 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS:

  • 100 g d’aigua
  • 100g de llet sencera
  •  400g de farina d’ús comú
  •  200g de sagí (llard) 
  • 25g de llevat fresc
  • 1 polsim de sal
  • 200g de llardons
  • 100g de pinyon
  • Sucre per empolvora
PREPARACIÓ:

Escalfem el forn a 200º.

THERMOMIX: Posem els llardons dins el got i els triturem 10 segons/Vel.5 // TRADICIONAL: triturem els llardons amb una picadora (tipus 1,2,3).  Els aboquem a un bol i reservem. 

THERMOMIX: Posem l'aigua, la llet i el sagí al got i escalfem 2min/37º/Vel.3 // TRADICIONAL: Posem en un bol que pugui anar al microones l'aigua, la llet i el sagí. Ho escalfem una mica, fins que sigui tebi. Barregem molt bé amb un batedor de varetes. 

THERMOMIX: Incorporem la farina, el llevat i la sal. Programem 1min./Velocitat Espiga. // TRADICIONAL: Al bol on hem barrejat els líquids i el sagí incorporem el llevat i l'integrem bé.  A continuació anem afegint la farina i la sal i ho amassem amb les mans. És una massa molt enganxosa! 

THERMOMIX: Per últim, incorporem els llardons i tornem a amassar 1 min/Vel.Espiga. // TRADICIONAL: Per últim, incorporem els llardons i ho amassem fins que estan ben integrats. 

Ens untem molt bé les mans amb oli i escampem la massa sobre una làmina de paper vegetal d'enfornar. Ens ha de quedar molt fineta! 

Empolvorem generosament la coca amb sucre i afegim els pinyons. 


Enfornem fins que està ben daurada. Potser ens costarà uns 20 minuts, tot depén de cada forn. 

Una vegada està enfornada la deixem reposar i esperem a que es refredi. 


I ja està! A punt de gaudir d'una de les nostres coques tradicionals per excel·lència! 
Prepareu el cava, que ja tenim la Revetlla de St. Joan aquí! 




12 comentaris:

  1. No he tingut mai predilecció per aquesta coca,...hauré de PROVAR!!!:=)MªAssumpció

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me passava el mateix, Assumpció! Fins que l'he provat....
      He canviat radicalment d'opinió!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  2. Respostes
    1. Moltes gràcies, Blanca! Igualment per vosaltres, bona revetlla!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. Que rica la coca!!gracias por esta receta!!besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Gracias a ti por la visita y por tus palabras!
      Besos,
      Olga

      Elimina
  4. Aquesta coca està brutal! A mi no m'agraden els llardons, però un tros d'aquesta coca me la menjo! (jo la faig amb la THX) ptnts bonica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Marta, penso com tu! Aquesta és la millor! Jo també la faig amb el THX...je,je!
      Petonets i molt bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  5. Hola Olga. Té una pinta estupenda. No dubte que no el convencia perquè no havies trobat una bona coca.
    Ara de segur que la repetiràs.
    Per cert, no sé on aniràs el proper curs, el dessitge el millor.
    Besets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Marisa! Sí, sí que la repetiré!
      El curs vinent marxo al Centre de REcursos Pedagògics, Marisa. Un gran canvi! Una manera de treballar diferent, un nou repte!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  6. En sóc molt fan de la coca de llardons, de sempre fem la recepta de la Monrserrat Seguí, i sempre queda bé. Però només una vegada l'any...dijous gras...hem de vigilar ��������

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!