CÓC DE MELÓ AMB ÉPICES



Mes a mes m'agrada molt fullejar la revista THERMOMIX. De fet, m'agraden totes les revistes de cuina! Per casa sempre ronden unes quantes! 



Quan vaig tenir a les mans la revista de juliol de seguida vaig tenir clar que una de les receptes que havia de fer és aquest cóc de meló. Quina recepta més original! Amb meló, una de les fruites reines de l'estiu! 



Respecte a la recepta original, en compte de posar les espècies que posava al llistat d'ingredients (canyella, gingebre i nou moscada) el que fet és posar épices, la barreja d'espècies que vaig portar de l'Alsàcia. 
Ens ha agradat moltíssim! Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 300g de farina d'ús comú
  • 1/2 cdta de bicarbonat
  • 1 cdta d'impulsor químic Royal
  • 1 cdta de sal
  • 1 cdta de postres d'épices
  • 300g de polpa de meló tallat en trossets de 2cm aprox.
  • 3 ous
  • 150g de sucre moré
  • Sucre glass per decorar (opcional)



PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º.
  2. Preparem un motlle tipus cake de 1,5l muntant-lo amb mantega i empolvorant-lo amb farina. 
  3. Tamissem la farina, el bicarbonat, el llevat, la sal i les épices 10segons/Vel.5. Posem en un bol i reservem.
  4. Posem els trossets de meló dins el got i ho trossegem 5segons/Vel.4. Posem en un bol i reservem. 
  5. Introduïm els ous i el sucre dins el got i ho barregem molt ben barrejat, 2minuts/Vel.4. 
  6. Incorporem el meló i la farina reservats. Barregem suaument 10segons/gir esquerra/Vel.3. Ho acabem de barrejar amb una espàtula. 
  7. Aboquem la massa dins el motlle i fem uns copets sobre el pedrís de la cuina. 
  8. Ho enfornem durant uns 40-45 minuts. 
  9. Una vegada ha finalitzat la cocció el deixem reposar dins el motlle uns 30 minuts. Tot seguit desemmotllem i el col·loquem sobre una reixeta de refredar. 
  10. Abans de portar a taula l'empolvorem amb sucre glass. 
I ja està! A gaudir d'un cóc dolcíssim! Desitjo que us agradi i us animeu a fer-lo! 

Comentaris

  1. Tiene una pintaza increible que rico!1beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. ¡Muchas gracias por tus palabras! Estaba muy rico, sí...repetiremos, seguro.
      Besos,
      Olga

      Elimina
  2. "Épices", curiós terme. Per cert Olga, tú que ets de les terres de l'Ebre, saps on puc aconseguir bull sec de tonyina? tens la recepta? Gràcies!

    ResponElimina
  3. N'hauré de comprar un sac si vull tastar tots els teus cocs 0lga 😂😂

    Quina bona pinta!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!