BUNDT CAKE DE XOCOLATA BLANCA I MELMELADA DE CIRERA



El meu amor i passió pels bundts augmenta dia a dia, setmana a setmana, mes a mes. Cada setmana prepararia un però, evidentment, no és possible! 
Els motlles...no cal que us ho digui,oi? Tots el Nordic Ware m'agraden moltíssim! 
I si m'agraden els bundts i els seus motlles vol dir que també sóc una fan dels blocs i llibres especialitzats en ells. Altres vegades us ho he dit, un dels que més m'agrada és el bloc I LOVE BUNDT CAKES. M'agraden tots els que ens proposen! 
El que avui us porto és d'elles...un bundt cake de xocolata blanca i melmelada de cireres (casolana, feta per mi). Respecte a la recepta original he fet la següent variació...no l'he cobert amb la cobertura de xocolata blanca (ens agrada però no ens apassiona), només l'he empolvorat amb sucre glass de color rosa. 
El vaig preparar per un sopar amb amics i ens va agradar molt. 



He utilitzat el motlle Lotus de Nordic Ware. És petitet, de  cinc tasses de capacitat. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 

  • 50g de mantega a temperatura ambient
  • 50g de sucre
  • 1 ou L
  • 75g de xocolata blanca 
  • 50 ml de llet sencera
  • 100g de farina
  • 1 cdta d'impulsor Royal
  • 1cdta d'extracte de vainilla
  • 100g de melmelada de cirera aprox. 
  • Sucre glass per empolvorar
PREPARACIÓ: 
  1. Escalfem el forn a 180º.
  2. Preparem el motlle amb spray desemmotllant. Reservem.
  3. Desfem la xocolata blanca al bany maria (no acabo d'ensortir-me amb el microones). Reservem. 
  4. Tamissem la farina amb el Royal. Reservem. 
  5. Barregem molt bé la mantega amb el sucre fins que ens quedi blanquinosa i esponjosa. 
  6. Incorporem l'ou i l'extracte de vainilla i ho integrem tot molt bé. 
  7. Afegim la metitat de la farina i ho barregem just fins que s'integren. 
  8. Incorporem la llet i barregem. Tot seguit acabem d'afegir la farina que ens queda. 
  9. Finalment, aboquem la xocolata desfeta i la barregem fins que estigui ben integrada a la massa. No ho hem de barrejar en excés! 
  10. Aboquem la meitat de la massa al motlle. 
  11. Afegim la melmelada de cireres per damunt de la massa, vigilant que no ens toqui les parets del motlle. 
  12. Acabem d'abocar la resta de la massa. Fem uns copets damunt del pedrís de la cuina i enfornem uns 30 minuts o fins que el testador ens surti net. 
  13. Una vegada finalitzada la cocció deixem reposar el bundt dins el motlle uns 10 minuts i tot seguit desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.                                              
  14. L'empolvorem amb sucre glass abans de servir-lo. 
Preparem un bon cafè i ho compartim amb qui més estimem!




Comentaris

  1. Petitet però preciós!!!!!
    Si jo porto més de 100 cocs tu ja et deus acostar a aquesta xifra de bundts😋😋😋

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noooo, dona! Hem deu faltar bastant per arribar a aquest número!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Olga, si que és veritat que la teua passió pels budts va creixent. El que ens portes, t'ha quedat espectacular. No dubte que està molt bó.
    Besets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, Marisa! Cada vegada m'agraden més! I els motlles!
      Petonets i molt bona setmana,
      Olga

      Elimina
  3. Aquest motlle deu ser ideal!! Hauré de mira-me'l!
    Reina dels bundts o Doña bundt... la que vulguis, però n'ets!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, Marta! Aquest motlle, com tots...una passada! És petitet...molt cuco!
      Petonets,
      Olga

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!