CÓC DE CERVESA TORRADA, SPECULOOS I PERLES DE XOCOLATA @diaCuina



La recepta que us presento avui és la que he presentat al concurs de receptes del #DiaCuina de la revista Cuina a la Fira del Porc i la Cervesa de Manlleu. 
Enguany hem de cuinar receptes amb cervesa. Fins a l'últim moment no he tingut clar quina recepta presentar però a l'arribar-me l'altre dia (perquè el vaig comprar, és clar!) un nou motlle Nordic Ware...em va quedar clar! Un bundt o un cóc!                               

Vaig buscar entre els meus llibres de cuina i em vaig decidir per versionar una recepta del llibre BIZCOCHOS de Webos Fritos. A la recepta base "Bizcocho de cerveza" l'autora fa unes propostes o suggeriment: fer-la amb cervesa negra i posar-li canyella. Jo m'he decantat per fer-la amb cervesa torrada, speculoos i afegir-li unes perles de xocolata. 

El resultat ha estat...tota una delícia! El vaig preparar pel sopar de dissabte amb la meva amiga Gemma i ens va agradar molt. 
Vinga, us explico! 

INGREDIENTS: 
  • 3 ous
  • 180g de sucre
  • 100g de mantega 
  • 60g de cervesa torrada
  • Ratlladura d'una llimona
  • 100g de farina d'ús comú
  • 50g de Maizena
  • 6g d'impulsor Royal 
  • 1 cdta d'speculoos (al vostre gust)
  • 50g de perles de xocolata 
  • Un polsim de sal
  • Sucre glass per decorar

PREPARACIÓ: 
  1. Greixem el motlle i reservem.
  2. Escalfem el forn a 180º.
  3. Tamissem la farina, la Maizena, el Royal i la sal. Reservem.
  4. Separem les clares dels rovells. Reservem les clares. 
  5. Al bol de la pastadora aboquem els rovells, el sucre i la mantega. Ho batem a velocitat mitja amb l'accessori pala durant uns 8 minuts.
  6. Incorporem la cervesa i la ratlladura de llimona. Ho batem només una mica, fins que estan ben integrats. 
  7. A velocitat baixa incorporem a poc a poc la farina tamissada just fins que està ben barrejada. No ho hem de fer en excé
    s. Aboquem la massa a un bol gran. Afegim les perles de xocolata i les barregem amb l'espàtula.  Rentem el got de la pastadora i l'assequem molt bé.
  8. Preparem l'accessori varetes i muntem les clares a punt de neu. 
  9. Incorporem molt a poc a poc, amb suavitat, les clares a punt de neu a la massa que tenim al bol. Ho hem de fer amb moviments envolvents. 
  10. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets al pedrís de la cuina. 
  11. Enfornem durant uns 35-40 minuts. 
  12. Quan hagi acabat la cocció el deixem reposar uns 10 minuts dins el motlle. Tot seguit desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.    

  13. A punt de servir l'empolvorem amb sucre glass. 
I a gaudir-ne d'ell! Si el podem compartir amb els nostres familiars o amics...millor! Desitjo que us agradi! 



Comentaris

  1. Preciós!! I boníssim...les speculas amb el reregust de la cervesa i la xocolata mmmmmm

    Fem un cotxe i cap a Manlleu!!!!!!!!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Glòria! Vosaltres sou les culpables de que m'agradi l'speculoos! Estava molt bo, sí...
      Petonets i bon cap de setmana,
      Olga

      Elimina
  2. Doña Bundt! Quin pànic desemmotllar aquest motlle!!! Però això ens passa a les mindundis!!!
    Que bo ha d'estar amb una cervesa torrada i les perles de xoco!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. El desemmotllat és un moment crític,oi? Li dóna emoció!
      Marta...estava estava mooolt bo!
      Petonets,
      Olga

      Elimina
  3. bonissim!!!! en dono fe!!! i el motlle, espectacular, com tots els de Nordic Ware :)

    ResponElimina
  4. Recepta amb moltes possibilitats de ser guanyadora. Mmmm
    Increïble Olga!
    Ens veiem a Manlleu

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!