La recepta que avui us porto és una versió d'una recepta del meu pare que fa molt i molt temps vaig publicar. Recordeu aquell llom amb salsa de nous?
Ja em direu què us semblen els canvis que he fet!
Vinga...us explico!
INGREDIENTS:
- 1kg de llom de porc, en una peça
- 3 alls
- 1 ceba grossa
- 2-3 grapats generosos de nous
- 3 tallets de cansalada fresca tallada a daus petits
- 1 got de mistel·la
- Sal
- Pebre mòlt
- Oli d'OVE
- Melmelada de maduixa casolana (opcional)*
PREPARACIÓ:
- Salpebrem la peça de llom.
- Tallem la ceba en juliana. Reservem.
- En una cassola posem oli a escalfar i els alls pelats. Rostim els daus de cansalada i els retirem. Reservem.
- Rossegem la peça de llom per totes bandes.
- A continuació incorporem la ceba tallada i el got de mistel·la. Ho mantenim uns minuts a foc fort.
- Afegim les nous i ho fem coure a foc lent durant uns 45 minuts. Anem girant la peça de llom de tant en tant.
- Una vegada el llom estigui fet retirem la peça i la reservem en una safata. Esperem a que estigui tèbia per tallar-la.
- Triturem amb la batedora la salsa que ens ha quedat després de la cocció de la carn i incorporem els daus de cansalada a la salsa.
- Tallem el llom a talls finets i els presentem en una safata.
- Escalfem la salsa i la repartim per sobre de la carn.
Podem posar unes culleradetes de
melmelada de maduixa a la salsa... li donarà un toc ben especial!
MMmm...:=)MªAssumpció
ResponEliminaÉs molt bona, Assumpció!
EliminaPetonets...molts petonets!
Olga
Caram...quina cosa més bona!
ResponEliminaPtnts
Glòria
Va quedar molt bona, sí!
EliminaPetonets, Glòria!
Olga
Te ha quedado estupendo Olga, esa salsa es para mojar y no parar.
ResponEliminaFeliz día del trabajo querida amiga.
Quina pinta!!Ara hi mateix hi sucaria un trosset de pà...
ResponEliminaJo sense la maduixa, però la resta... la faré, aquesta salseta és d'aquelles de tenir un bon pa a la vora!
ResponEliminaPetotnets