Top blocs de receptes

divendres, 12 de juliol de 2019

SALMÓ MARINAT AMB UN TOC DE CAFÈ @Cuinema6mans


Aquest mes no ens va costar gaire decidir-nos per una recepta. A totes tres ens agrada el salmó i el cafè! 

Les revistes de Nespresso han donat per molt!! Quan vaig veure aquesta recepta la vaig trobar atrevida, innovadora...potser a vosaltres no us ho semblarà però a mi, sí. Jo ja havia publicat un salmó marinat (recepta del meu pare) però em va agradar molt la idea d'afegir-li cafè. La vaig proposar pel nostre @Cuinema6mans, la Glòria i la Marta van estar d'acord i...aquí el teniu! Vinga, us l'explico!



INGREDIENTS: 

  • 1 peça de llom de salmó fresc d'uns 600g (la vaig tenir al congelador 24h). 
  • Sal i sucre a parts iguals (per cobrir el salmó)
  • Uns 150ml de cafè espresso (la quantitat dependrà del tamany de la peça de salmó, l'ha de cobrir)  
  • Anet (quantitat al vostre gust)
PREPARACIÓ:
  1. Preparem el cafè i el deixem refredar. Reservem.
  2. Amb un ganivet i unes pinzes retirem la pell i les espines del salmó. L'assequem molt bé amb paper de cuina. 
  3. Col·loquem el salmó en un tupper de vidre, el cobrim amb el cafè i ho tapem. El reservem a la nevera. Al cap d'unes 12h el girem i el mantenim unes 12h més. 
  4. Escorrem el salmó i l'assequem amb paper de cuina. 
  5. En un bol barregem l'anet, la sal i el sucre. 
  6. En un tupper de vidre fem un llit de la barreja de sal i sucre i col·loquem el salmó. El cobrim amb la resta de la barreja de sal i sucre. Reservem a la nevera 48h. 
  7. Una vegada ha passat el temps del marinat rentem el salmó, l'assequem i el tallem a filets ben finets. El col·loquem en un tupper de vidre i l'anem cobrint amb oli. Si volem, entre capa i capa de filet de salmó  podem empolvorar amb una mica d'anet. 
  8. El presentem com més en agradi! A la recepta original aconsella degustar-lo acompanyant-lo d'un cafè. 
Oi que és original? I molt senzill i fàcil de preparar! Us animareu? 


No us oblideu de visitar les propostes de la Glòria al NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA i de la Marta PADENOUS. Us agradaran! 




3 comentaris:

  1. Una altra manera de menjar salmó. Vas tenir bona idea proposant-nos-la.
    Ara fins setembre!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. No fa gaire que vaig publicar el meu salmó marinat, ara em deixes bocabadada.
    No sóc de cafè, ni dec prendre, però m'agrada amb rebosteria i ara amb salmó, de segur.
    Molt bona elecció.
    Beset

    ResponElimina
  3. Moltes gràcies per descobrir-me aquesta recepta! Ens ha encantat! Molt bona proposta pel #cuinema6mans! La repetiré segur! Ptns
    Fins al setembre

    ResponElimina

Digue'm què opines!!!