Aquest mes no ens va costar gaire decidir-nos per una recepta. A totes tres ens agrada el salmó i el cafè!
Les revistes de Nespresso han donat per molt!! Quan vaig veure aquesta recepta la vaig trobar atrevida, innovadora...potser a vosaltres no us ho semblarà però a mi, sí. Jo ja havia publicat un salmó marinat (recepta del meu pare) però em va agradar molt la idea d'afegir-li cafè. La vaig proposar pel nostre @Cuinema6mans, la Glòria i la Marta van estar d'acord i...aquí el teniu! Vinga, us l'explico!
INGREDIENTS:
- 1 peça de llom de salmó fresc d'uns 600g (la vaig tenir al congelador 24h).
- Sal i sucre a parts iguals (per cobrir el salmó)
- Uns 150ml de cafè espresso (la quantitat dependrà del tamany de la peça de salmó, l'ha de cobrir)
- Anet (quantitat al vostre gust)
PREPARACIÓ:
- Preparem el cafè i el deixem refredar. Reservem.
- Amb un ganivet i unes pinzes retirem la pell i les espines del salmó. L'assequem molt bé amb paper de cuina.
- Col·loquem el salmó en un tupper de vidre, el cobrim amb el cafè i ho tapem. El reservem a la nevera. Al cap d'unes 12h el girem i el mantenim unes 12h més.
- Escorrem el salmó i l'assequem amb paper de cuina.
- En un bol barregem l'anet, la sal i el sucre.
- En un tupper de vidre fem un llit de la barreja de sal i sucre i col·loquem el salmó. El cobrim amb la resta de la barreja de sal i sucre. Reservem a la nevera 48h.
- Una vegada ha passat el temps del marinat rentem el salmó, l'assequem i el tallem a filets ben finets. El col·loquem en un tupper de vidre i l'anem cobrint amb oli. Si volem, entre capa i capa de filet de salmó podem empolvorar amb una mica d'anet.
- El presentem com més en agradi! A la recepta original aconsella degustar-lo acompanyant-lo d'un cafè.
Oi que és original? I molt senzill i fàcil de preparar! Us animareu?
No us oblideu de visitar les propostes de la Glòria al NO TOT SÓN POSTRES A LA CUINA i de la Marta PADENOUS. Us agradaran!
Una altra manera de menjar salmó. Vas tenir bona idea proposant-nos-la.
ResponEliminaAra fins setembre!
Ptnts
Glòria
No fa gaire que vaig publicar el meu salmó marinat, ara em deixes bocabadada.
ResponEliminaNo sóc de cafè, ni dec prendre, però m'agrada amb rebosteria i ara amb salmó, de segur.
Molt bona elecció.
Beset
Moltes gràcies per descobrir-me aquesta recepta! Ens ha encantat! Molt bona proposta pel #cuinema6mans! La repetiré segur! Ptns
ResponEliminaFins al setembre