CÓC D'AVELLANES I RATAFIA @RatafiaCaRoman


Feia molt temps que anava darrere d'aquest cóc. La companya Eva de Thermomix me'l va recomanar fa molt temps i el tenia desat a la meva llista de receptes CÓCS de Cookidoo. 


A l'hora de posar-me a fer-lo vaig decidir fer uns canvis: substituir les avellanes crues per avellanes torrades i substituir el rom per un dels meus licors preferits, la ratafia Ca Roman.
No cal que us digui que les avellanes han de ser del terreno, oi? La nostra avellana és la millor! 


El resultat...m'agradaria que vosaltres mateixos ho poguessiu comprovar! 
De moment...us explico la recepta, tant per fer-lo de manera tradicional com per fer-lo amb Thermomix! Vinga!

INGREDIENTS: 
  • 200g d'avellanes del terreno torrades 
  • 75g de galetes
  • 6 ous M
  • 1 polsim de sal
  • 1 cdta de vainilla líquida
  • 200g de sucre
  • 1 sobre d'impulsor químic Royal (15g)
  • 50g de ratafia Ca Roman
  • Sucre glass per decorar 
PREPARACIÓ THERMOMIX:  

  1. Preparem un motlle muntant-lo amb mantega o ruixant-lo amb spray desemmotllant. Reservem. 
  2. Escalfem el forn a 180º.
  3. Posem dins el got les avellanes i les galetes i ho triturem 30 segons/Vel.10. Amb l'ajuda de l'espàtula baixem la pasta al fons del got. 
  4. Incorporem els ous i barregem 15 segons/Vel.4
  5. Afegim la sal, la vainilla, el sucre i el Royal. Ho tornem a barrejar 15segons/Vel.4
  6. Finalment, incorporem l'oli i la ratafia i ho tornem a barrejar 20segons/Vel.5
  7. Aboquem la massa dins el motlle i ho enfornem durant uns 50 minuts aproximadament a 180º. 
  8. Una vegada ha finalitzat la cocció ho deixem reposar 10 minuts dins el motlle. Passats els minuts, ho desemmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta. 
  9. Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 

PREPARACIÓ TRADICIONAL: 

  1. Preparem un motlle muntant-lo amb mantega o ruixant-lo amb spray desemmotllant. Reservem. 
  2. Escalfem el forn a 180º.
  3. Amb una picadora tipus 1-2-3 triturem les  les avellanes i les galetes.  Ho aboquem dins uns un bol gran i ho barregem. 
  4. Incorporem els ous i ho barregem amb unes varetes. 
  5. Afegim la sal, la vainilla, el sucre i el Royal. Ho tornem a barrejar tot. 
  6. Finalment, incorporem l'oli i la ratafia i ho tornem a barrejar fins que tot està ben integrat. 
  7. Aboquem la massa dins el motlle i ho enfornem durant uns 50 minuts aproximadament a 180º. 
  8. Una vegada ha finalitzat la cocció ho deixem reposar 10 minuts dins el motlle. Passats els minuts, ho desemmotllem i ho deixem refredar sobre una reixeta. 
  9. Abans de presentar-lo l'empolvorem amb sucre glass. 
Què dieu? Què us sembla? Us animareu a fer-lo? Us asseguro que no us penedireu!




Comentaris

  1. Boníssim amb vellanes i ratafia...i la farina de galeta li acaba de donar el punt!

    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina
  2. Hola Olga. No pot estar més bo amb els ingredients que du. Em sembla perfecte que no porte mantega i m'agrada moltíssim. El sabor amb avellanes torrades, deliciós de segur.
    Besets.

    ResponElimina
  3. L'he fet i l'he tastat. Deliciós! Amb galetes de civada i rom en lloc de ratafia. Boníssim! El tornaré a fer sovint

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Digue'm què opines!!!